Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kezdek megőrülni vagy már az...

Kezdek megőrülni vagy már az is vagyok? :S

Figyelt kérdés
Pánikbeteg vagyok egyébként, mostanában egész jól voltam, de jöttek kisebb izgalmak a mindennapjaimba.. Tegnap éjjel viszont hatalmas rosszullét jött rám. Előtte 11 óra körül kezdtem álmos lenni, de gondoltam még játszok egy kicsit egy PC-s játékkal a gépemen (nem erőszakos). Kb. éjfélig játszottam. Utána lefeküdtem aludni.. Miközben próbáltam elaludni, a fejem zsongott mindenféle gondolattó, mint mikor az ember hallja az utcán amiket az emberek beszélnek, de összefüggéstelen mondatok voltak össze-vissza.. Kissé megijesztett, még suttogás szerűt is éreztem 1x... Nagy nehezen elaludtam, aztán pár óra múlva felijedtem.. Hirtelen azt sem tudtam mi van velem, nem igazán tudtam magamról, vagy hogy mondjam, nehéz megfogalmazni.. Nagyon megrémültem, kimentem a konyhába, bevettem egy nyugtatót.. Csak úgy tudtam elaludni, hogy anyám a szomszédos szobába jött, megnyugtatva, hogy ott van, ne féljek... Kalimpált a szívem sokáig, auzt hittem meg fogok halni.. Reszketett az egész testem, 1 óra volt kb., mire le tudtam nyugodni és visszaaludni.. Utána már nem volt gond, de félek, mi volt ez... ? :( Remélem nem skizofrénia kezdődik nálam, vagy valami gond az agyammal...
2012. jan. 17. 16:16
 1/5 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek a helyesírási hibákért, gyorsan gépeltem.
2012. jan. 17. 16:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Nincs semmi bajod, de nem tesz jót késő este egyedül gépezni, mert utána alvás helyett csak arra fogsz gondolni, nekem is szokott ez lenni csak már megszoktam és nem jön rám a pánik. A pánikbetegség különben sem komoly dolog, csak hallgass elalvás elött egy kis zenét, az segíteni fog (de mondjuk a metal és a punk nem valószínű, szal érted).
2012. jan. 17. 17:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2012. jan. 17. 19:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne gépezz este. Inkább keress más elfoglaltságot. Ezek a tünetek teljesen pánikbetegség tünetei. Esténként relaxálj. Van relaxációs zene is. Lefekvés előtt igyál meg egy citromfű teát, vagy Aloé Vera gélből vegyél be.
2012. jan. 17. 19:51
 5/5 anonim ***** válasza:
70%

Ez a 10000000. "kezdek megőrülni?" kérdés a GYK-n. És a válasz most is az, hogy a "kezdek megőrülni?" kérdést feltevők nem szoktak megőrülni, hanem szoronganak.

Akik megőrülnek, azokban rendszerint fel sem merül, hogy őrültek lennének, inkább a külvilág gyanús/gonosz/őrült számukra.

" Kalimpált a szívem sokáig, auzt hittem meg fogok halni."

Pánikbetegként tudhatnád, hogy ez pánikroham. A pánikroham félelmetes, de közben semmi sem történik, ami igazán káros az egészségre. Ha legközelebb hasonló jön rád, tudatosítani kellene azt, hogy az egész csak illúzió, semmi valóságos életveszély nincs. Skizofréniáról ugyanúgy nincs itt szó, mint ahogy agyvérzésről vagy szívrohamról sincs (ez a kettő az, amit a pánikbetegek általában feltételezni szoktak, amikor rohamuk van). Ha ezt tudatosítanád magadban és nem spekulálnál arról, hogy milyen betegségeid vannak (egyetlen betegséged van: maga a pánik), akkor hamarabb kikeverednél a rohamokból is.

2012. jan. 19. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!