Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A depressziósok miért vágdossá...

A depressziósok miért vágdossák a csuklójukat?

Figyelt kérdés
Érdekelne. :) Mitől jobb? Semmit sem old meg.. De ez valami kényszer?
2012. jan. 15. 01:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Az aki vagdossa magát (függetlenül attól hogy depressziós vagy nem), több okból is teheti ezt.

-Először is lehet figyelemfelkelés,

-lehet "divatból" teszi,

-lehet hogy büntetni akarja magát vele (a lelke mélyén úgy érzi, hogy valami nagyon rosszat tett pl.),

-és lehet hogy azért vagdossa magát, mert a lelki fájdalmát el akarja nyomni, amire a legjobb a testi fájdalom.

-Azért is teheti, mert amikor valaki megvágja magát, akkor endorfin szabadul fel benne, ami pedig egy boldogsághormon, és ezáltal, nem érzi olyan rosszul magát. Szóval sok minden állhat a dolgok mögött.

Ja, és nem biztos hogy a csuklóját vagdossa csak. Ha el akarja rejteni, máshol is csinálhatja, pl. a lábán, de én olyanról is hallottam hogy valaki a talpát vagdosta. (biztos jó fájdalmas lehetett)

A divat emósokon kívül nem ítélek el mindenkit aki ezt teszi, egyes estekben lehet, hogy az illető még jobban is érzi magát tőle, de mindenesetre nagy hülyeségnek tartom. Az ilyen embernek mindenképpen segítségre van szüksége.

2012. jan. 15. 17:42
 12/20 anonim ***** válasza:
Ha nagyon magam alatt vagyok, akkor azért.. (ez nagyon ritka, de akkor mentőt kell hívni xD), ha nagyon fent vagyok akkor azért (általában nevetek, jó kedvem van és hiperaktív vagyok) és azért mert zeretem a fájdalmat, jó érzés, megnyugtat. Lehet hogy mazochista vagyok :D pl. égő csikkeket nyomok el a kezemen, piercingeket szúrok/fület tágítok magamnak, és nem a csuklómat vagdosom, hanem hegtetoválásokat csinálok a vállamra, bokámra, lábamra stb.
2012. jan. 15. 18:12
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem figyelemfelkeltés,mert aki depressziós az inkább kerüli a kontaktusokat és nem beszél róla.Ezért derül ki néha túl későn hogy lelki baja van az illetőnek.

A kérdésre meg annyi hogy aki depressziós és későn veszik észre az egyszer az ereit is felvághatja.Aki vagdossa magát az nem csak pár hónapja depressziós hanem hónapok vagy évek óta alakul és arra vár hogy valaki észrevegye, és segítsen neki.

2012. jan. 16. 18:10
 14/20 anonim ***** válasza:

A Borderline- személyiségzavar megállapításakor mindig az első kérdések közt van hogy vagdossa-e magát az illető.

(sok borderline-os van, pl egyik legismertebb Angelina Jolie)

2012. jan. 23. 07:49
 15/20 anonim válasza:
9/14 teljesen egyet értek. Nem figyelemfelkeltés, ha az lenne,akkor össze vissza vagdosnám magam mindenhol és trikóban járkálnék...
2012. febr. 5. 13:49
 16/20 anonim válasza:

Általában, ha szakemberi szemmel nézzük azok csinálják ezt akik le akarnak vezetni valami feszültséget, lelki eredetűt, fizikai úton. Tehát ha szomorúak, vagy dühösek, akkor megvagdossák magukat és jobb érzés, kellemesebb és figyelmet is feltudják kelteni. Sok ember van aki fájdalmat okozz magának hogy csillapítsa dühét, vagy szomorúságát vagy akármilyen érzelmet. Pl van aki dühéből belevág a falba, ez is ennek a példája.

Feszültség levezetés, fizikai úton.

De ez a sok kis tinédzser p*cs csak figyelemfelkeltés céljából csinálja, legalábbis aki közszemlére teszi, feltölti facebookra, vagy elmondja mindenkinek... Aki meg nem mondja el, és takargatja azzal lehetnek igazi problémák, hisz a külvilágtól elvonulva teszi azt.

2012. febr. 5. 22:48
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
érdekes ha valaki felvállalja hogy gondok vannak vele, mert pl így vár segítséget (és lehet hogy több évnyi néma szenvedés után) akkor már rögtön azt gondolják róla, hogy mentséget keres, hogy csak figyelemfelkeltés, hogy mekkkkkora divat lett vagy mert egyes pszichés zavarokhoz pedig – tudat alatt, persze – azért ragaszkodik kimondottan a páciens, mert biztonságot ad a “beteg vagyok”, “képtelen vagyok” alapérzés az élet kihívásaival szemben.
2012. febr. 6. 08:07
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Aki azt írja, hogy figyelemfelkeltés miatt, az nyilván az életben nem vagdosta még magát...szerintetek miért rejtegetik direkt??? Azért 'jó', mert levezeti a feszültséget. És amíg a fájdalomra figyelsz, nem rágódsz a gondjaidon. Könnyít rajta. Nesze, lehet lepontozni! ;)
2012. febr. 14. 21:39
 19/20 anonim ***** válasza:
66%
Aki meg nem rejti el, az valószínűleg divatból csinálja. Undorító. Mintha kigúnyolnák azokat, akiknek problémáik vannak...
2012. febr. 14. 21:40
 20/20 anonim válasza:
Nekem gyakran megfordult a fejembe, hogy összevágjam magam, de csak azért, hogy a szüleim észrevegyék, hogy valami nincs rendben velem.
2013. febr. 10. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!