Milyen hatása van a szeretethiánynak?
Megkérdezted már őket, hogy miért gondolják ezt?
Keress olyan hobbit/elfoglaltságot amiben jó vagy, elfoglal. Jelentkezz önkéntes 'munkákra' vagy szerezz be egy kutyát.
Nekem sokszor ez a kettő elég volt ahhoz, hogy jobb kedvem legyen és hasznosabbnak érezzem magam.
Azokat az embereket pedig kerüld el, akik rosszul bánnak veled.
Ha gondolod, szívesen beszélgetek veled. :)
Na, ezeket a szép véleményeket én is megkaptam jó párszor, többnyire anyámtól.Ezzel persze cseppet sem mozdított előre, inkább csak hátra, ráadásul teljesen indokolatlan a rosszindulata.Sajnos előbb totál idegbeteg, életunt, szorongó és pánikbeteg lettem és későn jöttem rá, hogy teljesen felesleges szélmalomharc a mások hülye véleménye miatt vitába keveredni és makacsul védeni az igazamat, hisz ha a hülyeségével lelki és idegbeteggé tesz, azzal csak igazolást nyer, hogy lám, mégis neki lett igaza, nem vagyok való semmire!
Vannak emberek, akiknek nem lehet megfelelni, ha fejre állsz, akkor sem, erről nem te tehetsz, erről ők maguk tehetnek.Objektív önkritikával próbáld végiggondolni, mi lehet esetleg az igazság abban, amit rólad mondanak és azon ha kell, igyekezz változtatni(nem miattuk, magadért!), a többit meg felejtsd el.
Másik fontos dolog, hogy kerüld a negatívan ható embereket, ahogy csak lehet!
Vagy egy nagyon megfontolandó bölcsesség:"Amit magadról gondolsz, az hozzád tartozik.Amit másokról gondolsz, az is hozzád tartozik.Amit rólad gondolnak mások,azzal nincs dolgod, ha megakarod őrízni lelked békéjét."
Nekem az nem tetszik a megfontolandó bölcsességben, hogy egy picit ellentmond annak, amit ugyanakkor az előző válaszoló tök jól kifejt, hogy azért objektív önkritikával nem árt mérlegelni mások miért mondják azt amit.
Kérdező, elhiszem, hogy az ilyen bánásmód megtöri az embert, de ha életképtelennek könyvelnek el, miért "magaddal tennél valamit"? Önbeteljesítő jóslat? Több mint valószínű, hogy érzik rajtad, hogy veled ezt meg lehet tenni, alázni, semmibe venni, kiröhögni. Jó nekik nézni, hogy egyre jobban roskadsz magadba, látványos eredménye van a szemétkedésüknek.
Szóval azért a mi kiállásunk, viselkedésünk jelentősen tesz róla, hogy a környezet hogy viszonyul hozzánk. Nem kizárt, ha erősnek és közönyösnek mutatkoznál, akár a megfelelő dramaturgiai pillanatban el is küldenéd a p*csába azt, aki nagyon szekál, alábbhagyna ez az állapot.
21.47vagyok
Kolis vagy? hány éves? mért félsz a szüleidtől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!