Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől alakulhat ki egy emberbe...

Mitől alakulhat ki egy emberben a pókfóbia (arachnophobia)?

Figyelt kérdés
2012. jan. 12. 19:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Én gyerekkorom óta irtózom a pókoktól, de nem tudom, hogy mért és hogy jött elő. Arra emlékszem, hogy sok rossz álmom volt pókokkal kapcsolatban. Talán valami olyan filmet vagy film részletet láttam, amiben óriás pókok voltak, de erre sem igazán emlékszem. Szüleim egyáltalán nem féltek soha tőlük, biztos nem tőlük vettem át. Egyszerűen a kinézetüktől rosszul vagyok, nézni sem bírom őket. Ha meglátok egyet, méterekre elvonulok tőle, olyan is volt, hogy szó szerint kirohantam a házból. Nem attól félek, hogy megcsípnek, hanem egyszerűen már a látványukat nem bírom, még a pókhálót sem. Szóval nem tudom nálam ez mitől alakult ki, ezért érdekel a téma.
2012. jan. 16. 22:30
 12/15 anonim válasza:
SZERINTEM NAGY NYOMÁST GYAKOROL RÁNK A MÉDIA,FILMEK STB...
2012. jan. 19. 22:07
 13/15 anonim ***** válasza:

Serintem attól mert sok filmet néz...

Én egyáltalán nem nézek Tv-t és nem félek a pókoktól.

A pókoktól nem undorodni kéne hanem csodálni milyen hasznosak.Nemcsak milyen szépet alkot a természet hanem még hasznosak is (rovarokkal táplálkoznak) ha nem bántsuk, akkor ő se bánt minket. :) 12/L

2012. jan. 21. 14:54
 14/15 anonim válasza:
Nekem kiskoromban alakult ki, nagyon kicsi voltam még és bátyám pont egy pókos horrorfilmet nézett, véletlen láttam egy jelenetet amint egy háznál is nagyobb méretű pók, a lábaival szétrombol egy házat ( vagy valami ilyesmi). Annyira megijedtem, azóta fóbiám van a pókoktól, és nem azért mert félek hogy megcsípnek, hanem inkább a lábaik miatt..
2012. júl. 19. 01:41
 15/15 anonim válasza:
én gyűlölöm a pókokat. nem tudom hogy ez irtózás vagy félelem. volt már, hogy konyhába láttam egy nagyot, futottam anyáért, mire vissza értünk, nem volt ott. utána 3 napig nem tettem be a lábam oda, a testvérem hozott nekem ki kaját és piát. ha képeket kell róluk néznem, a hideg kiráz, és olyan érzésem van, mintha rajtam mászkálna.. nekem arachnophobiám van, ebben biztos vagyok. ha egyet meg kéne fognom, valószínűleg sírnék mint egy kisbaba, de ez kiskoromtól kezdve 'velem' van
2012. dec. 16. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!