Nem tudásból beképzelésből.Én pókrajongó vagyok kedvenceim az apró gyönyörű mintázatú és barátságos ugrópókok.Rendkívül hasznosak nem szőnek hálót vadásznak az apró atkákra és egyebekre.
2012. jan. 12. 19:27
2/15 dftgsgvghgev válasza:
Van, akik szerint ez "beprogramozott". Mint a kígyóktól való félelem. A legtöbb ember nem is találkozik kígyókkal életében, mégis fél tőlük. Vagyis elvileg nem "tanulhatták meg", hogy féljenek a kígyóktól, hiszen sosem találkoztak eggyel sem.
Persze ott van az egyből érthető eset, amikor mondjuk valakit megmart egy hatalmas pók, azóta fél az összestől.
2012. jan. 13. 00:04
3/15 anonim válasza:
Ez egy roppant érdekes dolog, mert én gyerekkoromban iszonyúan féltem a pókoktól, talán mert sok a lába. A jelenlegi párom madárpókokat tart és első pillanattól kezdve nagyon kíváncsian szemléltem őket. Azóta marhára nem zavarnak a kisebb, lakásban található pókok, simán megfogom őket és kiviszem az erkélyre.
30/N
2012. jan. 14. 19:01
4/15 anonim válasza:
Nekem azóta van velük bajom, amióta egyet megnéztem mikroszkóp alatt (ált. isk.-ban). Azóta ha csak egyet is meglátok, kiráz a hideg, libabőrössé válok, ha mégközelebb kerül, netán hozzám ér, akkor majdnem megfulladok, de minimum kihányom három napra visszamenőleg, ami bennem volt.
Lehet, csak hiszti - de eddig nem tudtam megszabadulni ettől az érzéstől, már 30-32 éve.
Most is a hányinger kerülget, pedig csak írok róla.
2012. jan. 15. 06:28
5/15 anonim válasza:
Nekem ez a "tulajdonságom" már egészen pici korom óta megvan... Lehet ezzel sokakat megbántok, de szerintem a pókok a világon a legrondább és legundorítóbban kinéző állatok, bár sok rovarról is hasonlóan gondolkodom (pl a darázsról). Engem egyszerűen mindentől kiráz a hideg, ami egy kis fejjel kezdődik és egy baszottnagy rusnya szőrös potrohhal végződik... :D Természetesen elismerem, hogy ezeknek az állatoknak is megvan a maga szerepük, hasznuk, de ettől még számomra ijesztően rondák... 19 éves férfi ember létemnél fogva félni ugyan nem félek tőlük, de megfogni biztosan nem fognék meg egyet sem, ha nem muszály (döglötten sem!). Gondolj csak bele! Hogy éreznél, ha egy 8 cm-es szőrös nagy tarantula a hátadon mászkálna? Én valószínűleg a helyszínen sokkot kapnék és habzó szájal összeesnék... :D Szerencsére itt Magyarhonban ilyen veszély kevésbé fenyeget minket, de azért itt is találkozhatunk jól megtermett 3 cm-es keresztespókkal, meg nagyobb darazsakkal, ha ilyet látok egyszerűen nem tudok ellenállni a késztetésnek, hogy tisztes távolból valamivel addig üssem, míg mozog xD
2012. jan. 15. 14:38
6/15 anonim válasza:
Megnéztem gyerekkoromban az Arachnophobia c. filmet. Onnantól kezdve irtóztam az összes póktól. Pókokat kell babrálni és elmúlik. Mai napig rossz érzés, ha hozzájuk kell érnem, de már nem irtózom tőlük(kiteszek egyet a lakásból a kezemben, stb.). Mentális probléma, kárt nem tesz benned semelyik sem, ez biztos.
2012. jan. 16. 00:32
7/15 anonim válasza:
Hát, ti hősök vagytok! Ha babrálok velük, akkor egy hétig nem merek arra a helyre menni, ahol az eset történt. Rám egyszer zuhanyzás után esett egy nagyon nagy üregi pók a törölközőmből, aztán másnap megint egy másik szintén üregi a törölközőmből, csak már az arcomra mászott, amikor meg akartam törölni... Azóta vagy 5 éve miden fürdés előtt és után kirázom a törölközőmet. 22/L
2012. jan. 16. 09:46
8/15 anonim válasza:
De hogy a kérdésre választ is adjunk, sokszor egy trauma, kellemetlen találkozás, vagy csak egyszerűen a kinézetétől való irtózás is elég, hogy elkezdődjön egy ilyen félelem. De a tapasztalat azt mutatja, hogy ha valamitől félünk, akkor az valahogy mindig megtalál... Orvosok sok pénzt keresnek ennek a kezelésével, persze sikeresen is, hiszen leküzdhető betegség, ha az illetőnek van bátorsága belevágni, és kitartása végigcsinálni.
2012. jan. 16. 10:03
9/15 anonim válasza:
Én is sokáig küzdöttem ezzel a pszichés gonddal, nagyon sokáig menekültem előlük, elbújtam a takaróm alá, aztán mikor 7 éves lettem elkezdtem őket gyilkolni, ahol pókot láttam agyoncsaptam valami hosszú tárggyal, majd pár év múlva végiggondoltam, hogy igazából mit árthatnak nekem? Engedtem egy keresztespóknak, hogy a kezemre másszon. Közben kivert a hideg verejték, és teljesen magam alatt voltam, másztattam egy ideig a kezemen, és elkezdett múlni az egész. Nem féltem tőlük többet, és a mai napig ha pókot találok valahol, pl a kádban, nem ráeresztem a forró vizet, hanem kimentem. Nem tudom, hogy másik hogyan reagálnának egy ilyen tapasztalatra, de nekem sikerült leküzdeni. (azóta egyet sem csaptam agyon)
2012. jan. 16. 10:19
10/15 magasember válasza:
én pókokkal foglalkozom tenyésztem őket, és a szakdoga témám is ez. szerintem csodás állatok. rendkívül bonyolult szervezetek. A hozzájuk kapcsolódó fóbia szerintem gyerekkorban égbele az emberekbe, ami jórészt neveltetésből ered.Ha otthon azt látja, hogy a szülők megölik őket,félnek tőle, félve beszélnek róla,a gyerekbe is kódolódik a dolog. Ilyen egyszerű.Arengeteg sztereotípia velük kapcsolatban nagyrészt hamis. Igen a hazai fajok közül a nagyobbak, keresztesek és darázspókok marása igen kellemetlen tud lenni, de ahhoz hogy megmarjon nagyon föl kell ingerelni. Mint mondtam én velük dolgozom ezek a fajok és madárpókok is amik akkorák mint egy süteményes tányér, a kezemen mászkálnak és egyszer nem csípett meg. Itt még egy dolog ,a madárpókok marása,h nem vagy csípésekre allergiás, NEM HALÁLOS! ha az vagy akkor mindentől ,még egy darázscsípéstől is meghalsz. ha egy madárpók megmar elrontja a napodat,bőrirritáció lehet begyullad megdagadhat esetenként láz.
remélem sikerült tisztázni pár félreértést:) gondoljatok rájuk másképp :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!