Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem maradt senkim - ilyenkor...

Nem maradt senkim - ilyenkor már elfogadott az öngyilkosság?

Figyelt kérdés
Meghalt mindenki, akihez valaha kötődtem. Most már úgy érzem szabadon követhetem őket, mivel ezzel már senkinek nem okozok fájdalmat. Hogy vélekedtek erről?
2012. jan. 12. 14:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
58%
22 évesen azért tényleg ne temesd magad. Annyi minden jön még. Még ha egy 85 éves bácsika/nénike mondaná, hogy mindenki meghalt körülötte mit csináljon, még jobban megérteném..
2012. jan. 12. 14:53
 12/26 anonim ***** válasza:
75%
"Más szert tehet, én nem." Akkor engedd meg, hogy az a MÁS szert tehessen rád.
2012. jan. 12. 14:55
 13/26 anonim ***** válasza:

Lesz majd társad, gyerekeid.

Aki megöli magát azért nem jönnek a túlvilágról és itt marad a közteslétben.

2012. jan. 12. 15:00
 14/26 A kérdező kommentje:
Társam nem lesz, se gyerekeim. Nem fog változni semmi, mivel én nem fogok változtatni. A depresszió teljesen kiölt belőlem minden élni vágyást, az akaraterőmet a 0-val tette egyenlővé.
2012. jan. 12. 15:04
 15/26 tetris ***** válasza:
61%

Kedves Kérdező! Őszinte részvétem. A soraid alapján tényleg nagyon magad alatt lehetsz.

Majd mindenki érzett már olyat, hogy nincs tovább, hogy nincs értelme folytatni. Nem vagy ezzel egyedül. Az természetes, hogy az ember néha elkeseeredik. Különösen akkor, ha a szeretteit veszíti el. Ha azonban ez a nekibúsulás nem akar idővel oldódni, akkor segítséget kell kérned.

Vagyis pszichiáterhez kellene fordulnod. A problémád orvosolható. A gyászmunka egy komoly, nehéz lelki folyamat, ami bárhol, bármikor elakadhat. Ebben tudna neked egy szakember segíteni. Átjuttatna az akadályokon. Utána megkönnyebbülnél.

Az öngyilkosság előtt pedig gondolj arra, hogy a szeretteid, akiket már eltemettél, vajon helyeselnék-e az ötletedet? Vajon ők mit tanácsolnának neked?

2012. jan. 12. 15:48
 16/26 anonim ***** válasza:

"Nem maradt senkim - ilyenkor már elfogadott az öngyilkosság?"

Nem logikus a kérdés. Ha nincs senkid, attól még lehet a jövőben. A veszteségeket idővel fel lehet dolgozni, ha egyedül nem megy, menj pszichológushoz.

"ezzel már senkinek nem okozok fájdalmat"

Magadnak viszont okozol, amennyiben öngyilkosság esetén lemaradnál több évtizednyi életről, amit mindenféle jóval lehetne tölteni. Elsősorban egyébként önmagunkért élünk, nem másokért. Különben az a furcsa, hogy ebben a pillanatban a GYK-n még sok más ember is írja, hogy nincs senkije és barátokat keres. Miért nem veszitek fel egymással a kapcsolatot?

2012. jan. 14. 20:18
 17/26 A kérdező kommentje:

"öngyilkosság esetén lemaradnál több évtizednyi életről, amit mindenféle jóval lehetne tölteni"

Jó úgysem történne, ahogy az elmúlt években sem történt. És még ha történne is, nem kárpótolna a rengeteg rosszért.

2012. jan. 14. 20:30
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"Jó úgysem történne"

Tudod a jövőt? Jós vagy? Ha igen, miért nem nyitsz jósdát?

"még ha történne is, nem kárpótolna a rengeteg rosszért."

A múltat azért hívják múltnak, mert elmúlt, azaz NINCS. CSak annyiban hat rád a múlt, amennyiben életben tartod azzal, hogy felidézed, hogy egy kicsit szenvedhess rajta. Ezt azonban nem kötelező csinálni.

2012. jan. 14. 21:26
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Kitől kérdezed: elfogadott-e az öngyilkosság? Mégis van valakid, aktől választ vársz.

Nincs senkid... Próbáltad már, hogy nem szólsz senkihez egy hétig?

A benned lakó szeretetet ne vidd magaddal, előbb add át másnak, itt és most, mert várják. Előbb add tovább a mosolyt, a simogatást, a "köszönöm"-öt.

Én is választ várok!

2012. jan. 16. 08:02
 20/26 anonim válasza:
58%
Tudom, hogy nem helyes, amit most irok, de ha nekem meghalna a testvérem és a kutyám, akkor öngyilkos lennék azonnal, csak még nem tudom hogyan, mert az elég nehéz. Tudom mi az a depresszió, az életkedv kihalása..., és hogy semmi nem dob fel, én már rég nem vagyok boldog. Lehet egyszer még lehetek, de nem hiszem, úgyse tart sokáig semmi öröm. Akik ide irtak biztatást és hogy az élet mennyi szép és jó dolgot tartogat, azok irják le nekünk, mik azok a jó dolgok. Nekem csak az a jó, ha puszilgathatom a kutyusomat, vagy a testvérem közelében lehetek. Ennyi. Ja, meg ha sok pénzt kaopk és látom a biztonságomat. Sajnálom nagyon a kérdezöt, öszinte részvétem. , pláne, hogy ilyen fiatalon történt. Nem javaslom, hogy légy öngyilkos mégsem. Én egy pszichiátert javasolnék, aki elsö idökben gyógyszerekkel segithetne enyhiteni a fájdalmat, csoportterápiát, hasonló emberekkel, ha meg ez sem segitene, bár lehet fog, akkor az élet úgyis rendezi... Talán eljárni keményen edzeni, ott ismerkedni, új kihivások..., vagy beállhatnál önkéntesnek valahová, Afrika, stb..., ahol segiteni tudsz, és új ismeretekre teszel szert. De a gyógyszer, antidepresszánst mindenképp javaslom. Én is szedek, igy van még eröm élni.
2012. jan. 16. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!