Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy küzdjem le az öngyilkossá...

Hogy küzdjem le az öngyilkosság utáni vágyat?

Figyelt kérdés
Ki szeretnék tartani legalább addig, amíg a szüleim élnek, de egyre elviselhetetlenebb minden. Mit csináljak? :S
2012. jan. 11. 20:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
22.12-es. Igazad van. Annyival kiegészíteném, hogy az öngyolkosságoddal nem oldódik meg a problémád, és a szüleidnek és a barátaidnak egy életre szóló sebet okozol evvel. Egy szülőnek nincs annál nagyobb fájdalom mint amikor a gyerekét veszíti el. Ne légy már ilyen önző! Ne csak magadra gondolj! ha mégis, akkor hajrá! De valóban az fog veled történni amit leírtak. Gondolkozz el rajta!
2012. jan. 11. 22:23
 12/28 anonim ***** válasza:

Nos, mostanság nekem is vannak efféle ingerenciáim, de felteszem nem olyan erős, mint nálad, illetve nem tudom.

Sok emberrel ellentétben nem minden esetben ítélem el, ha valaki kilép.

[link]

"egy értékes életet nem szabad eldobni" na és egy értéktelent?

2012. jan. 12. 00:28
 13/28 anonim ***** válasza:
vagy olvass Coelho-t, mondjuk a Veronikát
2012. jan. 12. 03:37
 14/28 anonim ***** válasza:
Na még egyszer. Lehetsz te társaságba, sétálhatsz futhatsz, olvashatsz,zenét hallgathatsz. Mind ez mit sem ér, TE VAGY EGY GYENGE JELLEM! Itt kérsz tanácsot. A te problémáidat,csak te tudod megoldani. Könnyebb a halálba menekülni, mint szembe nézni a gondokkal. Hogy mért élj? Ezt is neked kell megtalálnod. Öngyilkos akarsz lenni? Hajrá! Ha te önző vagy, minek foglalkozzanak veled? Te életed, te döntésed. Jó döntést kívánok. Az élet egy mindennapos harc. Az életedet a gondolataid irányítják, tehát vigyázz hogyan gondolkozol. Amíg élsz, és van akaraterőd, kitartásod, bármin változtathatsz. Halál után nincs választási lehetőség. Ha mégis mész, jó utat. Ha maradsz, tanulj, alkalmazkodj, gondolkozz és fejlődj!
2012. jan. 12. 10:13
 15/28 A kérdező kommentje:
Nem vagyok önző, csak a szüleim miatt élek még. Tudom, hogy az élet harc, de ha minden csatát elveszítesz, nem sok értelme van.
2012. jan. 12. 12:07
 16/28 anonim ***** válasza:
Én sem tudom mi legyen, pont ez miatt. Szar ügy szülő miatt életben maradni, amikor nem lehet számítani rájuk igazán. Még ebben is bűntudatot tesznek. Gondolkodok külföldön és rejtélyes eltűnésről. Annyira másmilyen vagyok, gondolkodásom is, hogy inkább érezni se szeretnék.
2012. jan. 27. 17:15
 17/28 Xabó válasza:

Volt egy öcsém 24 éves volt,öngyilkos lett.Otthon tette meg, úgy hogy a kis testvéreink (7 és 8 évesek) meg az apukánk aluttak a másik szobában.A 16 éves húgunk talált rá reggel.Én telefonon értesültem róla, mert már külön éltem.Soha nem gondoltunk volna erre,hogy ő ilyenre képes,mert nagyon kedves ember volt.Borzalmas űrt hagyott maga után és mindenkiben elviselhetetlen önmarcangolást,bűntudatot, hogy "miért nem vettem észre",miért nem tudtam segíteni".

Szóval, hidd el akkor neki is nehéz volt az élete,anyukánk rákos volt és haldoklott.Megelőzte őt egy hónappal.Két temetés 2hónap alatt.Később minden jobb lett,de ezt ő már nem érte meg.Feladta,korán!!!!

Gondold át mégegyszer,csak pozitív dolgokra gondolj,kérd valaki segítségét!Mindig jön valami jobb!!Üdv!

2012. jan. 30. 15:10
 18/28 A kérdező kommentje:
Üdv. Nem hiszek ebben a "mindig jön valami jobb". Nekem nagyon régóta csak rossz jön, soha egy jó sem. Sajnálom a testvéredet, bennem csak az tartja még a lelket, hogy legalább addig ki kell bírnom amíg él a családom. Ha már nem lesznek akkor már én is könnyebben megyek a túlvilágra :)
2012. jan. 30. 16:59
 19/28 anonim ***** válasza:
Milyen, jó, hogy tudsz ezen mosolyogni, így nem is gondolom már, hogy komoly lenne a szándékod.
2012. jan. 30. 19:30
 20/28 A kérdező kommentje:
Ha tudnád milyen szánalmas életem van, te is csak mosolyognál :) de igen, komolyan gondolom
2012. jan. 30. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!