Hogyan lehet leszokni a kényszerbetegségről?
Figyelt kérdés
Elsősorban ez mit jelent,és az baj-e ha egy 14 éves lánynál alakul ki?Milyen tünetei,következményei vannak?Hogyan kezelhető?Mit jelent a kezdeti szintje?Már ilyenkor is szphihológushoz kell fordulini?2011. dec. 25. 21:12
1/3 anonim válasza:
pszichoterápiával, meg gyógyszerrel tünetmentes leszel. Amúgy az utóbbit nem ajánlom. Ez még az a kategória, amin a pszichoterápia hatékonyan tud segíteni
2/3 anonim válasza:
Gyógyszer az szétkúrja az agyadat, én is már több mint tíz éve vagyk kényszerbeteg, nincs egy normál életem tőle, mindent ellenőrzök mindig, már az agyamra megy, tolakodó gondolatok, zavaró, de gyógyszert sose szednék. Leleményes problémamegoldással sok kényszeremet le tudtam győzni, le tudtam redukálni gyors ,elviselhető szintre, de sajnos , akit egyszer megtámad ez a szörnyeteg, az nem tudja leírtani magáról sohasem. Kordában lehet tartani, de olyan hogy kényszer nélkül teljesen sosem lesz. Mindig ujragenerálodik, ha az életed egy területéről eltünik, egy másik élethelyzetben előbb utóbb feltünik.
3/3 anonim válasza:
én is kicsi korom óta vagyok kényszerbeteg, pszichiátriai kezelés alatt is álltam. a gyógyszer nekem nem jött be, de volt, hogy kemény elhatározással leálltam jó időre a kényszerekkel. annyira elegem volt már, hogy egyszerűen nem csináltam tovább. sajnos azóta újra előjött, de az nekem bevált, hogy ha érzem, hogy kezd berögződni egy újabb kényszer, akkor azonnal abbahagyom, és azt mondogatom magamban, hogy nem lesznek újabbak. és igyekszem elnyomni a fejemben levő hangot, néha sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!