Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Apukám beteg. Hogyan segítsek...

Apukám beteg. Hogyan segítsek neki? Egyedül vagyok nem tudom mit tegyek. (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Apukám úgy gondolom beteg agyilag.Sok dolgot beképzel magának alaptalanul és senki nem tudja vele megértetni,hogy az nem úgy van..Jelentéktelen dolgokon akad fent van, hogy napokig magyarázza.Se a szépből se a csúnyából nem ért. 2 oldali nyaksérve van, kihathat rá? Anyukám meghalt.Testvéremmel vagyunk neki egyedül.Nem tudom mit kéne tenni, kilátástalannak tűnik a helyzet.Hogyan tudnék rajta segíteni? Csak úgy mégse hívhatom ki hozzá az orvosokat. :((
2011. dec. 21. 17:27
 1/5 anonim ***** válasza:
A háziorvosotokkal beszéld meg a tapasztalataidat. Kérd meg, hogy vagy menjen ki vagy valami ürüggyel hívassa be. Ő a szakember, ha úgy ítéli meg, lépni fog.
2011. dec. 21. 17:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Jó tanács az első!
2011. dec. 21. 21:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Hány évesek vagytok, és miből éltek?
2011. dec. 22. 11:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Bár előfordulhat, h a háziorvos lépni fog, de nem teheti, még csak nem is irányíthat senkit szakorvoshoz akkor, ha mentális probléma gyanuja merül fel. Kivéve, ha egy mentális beteg BIZONYÍTHATÓ bűntényt követ el.

(Tudom, mert sajnos az én környezetemben is élnek súlyosan mentális betegek, akik ráadásul közveszélyesek is. De nem lehet tenni semmit se a környezete érdekében, sem az ő érdekükben, mert nem bizonyítható ártalmas tetteket, nevezetesen rendszeres súlyos zaklatást, nem bizonyítható korrupciót és bujtogatást követtek el eddig rendszeresen, mivel pszichopatáról, más néven szociopatákról van szó a környezetemben élő néhány ember esetében.)

A nyaksérvvel kapcsolatban megvizsgálhatja, de ha már ez megtörtént és nincs változás e téren, akkor feleslegesen nem teszi meg újra.

2011. dec. 22. 11:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Pszichiáterhez kell elvinni, aki nyilván megfelelő gyógyszeres kezelést ír elő. Ezt nektek kellene felügyelni hogy napi rendszerességgel bevegye. Beutaló nem szükség pl. Támasz intézetek.
2011. dec. 22. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!