Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek miért van az,...

Szerintetek miért van az, hogy pillanatok alatt változik a pulzosom? Pl:88 5-10 sec múlva 130 aztán 5-10 sec múlva ismét 88. És sokat is fáj.

Figyelt kérdés
Pánikbeteg vagyok már 6 éve,de eddig nem volt ilyen gondoma szívemmel.kb 1 hónapja voltam kardiológiám akkor mondták nincs szervi problémám.Akkor mi lehet a baj?
2011. dec. 20. 10:44
 1/8 anonim ***** válasza:

A pánik hajtja. Meg az, hogy folyton nézegeted.

Írod, 6 éve vagy pánikos. Pszichiáternél jártál? Milyen gyógyszereket szedsz? Dohányzol? Férfi vagy nő vagy, netán kisgyerek? Ha már kérdezel, hadd tudjunk meg legalább ennyit rólad. Túlsúly? Család?

2011. dec. 20. 11:01
 2/8 A kérdező kommentje:

Lány vagyok,édesanya 25 éves A kicsim 21 hónapos,Jártam pszichoterápiára de az sem segített.Nem szedek semmit mióta terhes lettem tehát kb 2,5 éve.Korábban Rexetint és Medazepamot szedtem

De ez a szív a legkisebb tünet,Már annyira gyötör a pánik,hogy rendesen fáj.Hányingerem van állandóan feszülnek az izmaim,szédülök és ami a legrosszabb nem merek kimenni az utcára.A kislányomat míg elviszem a bölcsibe ami kb 8 percre van tőlünk majd megőrülök,mert attól félek rosszul leszek.Rettenetes már nem tudom kordában tartani... Segítsetek,ha tudtok!!!

2011. dec. 20. 11:07
 3/8 A kérdező kommentje:
Túlsúlyos nem vagyok sőt még 2-3 kiló elférne rajtam,mert majd elhagyom a nadrágom.Dohányzom,de leszokóban vagyok!
2011. dec. 20. 11:08
 4/8 anonim ***** válasza:

A dohányzás, a túlsúly, a szülés utáni nehézségek mind nehezítő tényezők.

Hosszútávon ez a jelenség nem tesz jót, a nehezítő tényezők elhagyása lenne a legfontosabb.

Egyébként meg nem szabad hinni az orvosoknak. A pánikbetegséget csak akkor lehet megállapítani ha MINDENT kivizsgáltak.

Szív: vérnyomás,pulzus,véroxigén,ekg,szívultrahang

Az idegrendszer fizikális vizsgálata

Tüdő: röntgen, allergiateszt, fújásteszt

Az orvosok erre rendszerint lusták, és letudják pánikbetegséggel, sok más betegségnek is van hasonló tünete, és sok oka lehet ennek a jelenségnek is.

Tehát szokj le, fogyj le (gyomrosavlekötő diéta, sok főtt/párolt zöldség, gyümölcs, vitaminok), nem szabad kávézni, inni, szüntesd meg a stresszhelyzeted (munkahely, párkapcsolat, stb), igyál nyugtató teákat, tanulj légzésgyakorlatokat, és legfőképp foglalkozzon veled valaki. Jó még a masszás, meleg fürdő, gőzölés vagy szauna, legyen világos, sétálj minden nap

De remélem hogy valóban nincs szervi problémád, akkor hormonzavar, depresszió, pánik "csak".

2011. dec. 20. 11:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Félreolvastam, nem vagy túlsúlyos, akkor nem kell lefogyni, de a diéta attól fontos, mert az ideg és a rossz táplálkozás a gyomrot is megtámadhatja.
2011. dec. 20. 11:48
 6/8 A kérdező kommentje:
Igazából voltam a nyáron tüdő vizsgálaton is,mert nagyon fulladtam.Ott is minden rendben volt sőt meg kérdezték tőlem,hogy mit keresek itt amikor 121%-ot fújtam a légzésfunkció vizsgálaton.Szóval az is oké.Megpróbálok változtatni,de sokkal könnyebb lenne,ha tudnám mi kellene...de erre nekem kell rájönni
2011. dec. 20. 12:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Az nem baj, hogy a tüdődet is megvizsgálták, és jónak találták. Egyébként ezt a fulladás érzést is a pánik okozza. Meg a szapora szívverést is. A cigi meg mindennek alátesz. Nem közvetlenül, hanem az érszűkítő hatásán keresztül rontja az egyes szervek vérellátását. Ettől lesznek a vándorbetegségek, a hol itt fáj, hol ott fáj. Ha a doki elküld az aktuálisan fájó szerv vizsgálatára, csak csodálkoznak, hogy mit keresel te ott? Mindig jusson eszedbe a cigid. Az az oka.

2011. dec. 20. 17:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Jut eszembe: írjál levelet. Én gyógyult pánikos vagyok. Segítek. Ha írsz, írd be a kérdésedet is, hogy tudjam miről van szó. Nem is kell sokat írnod, csak annyit, hogy szeretnél levelezni erről.
2011. dec. 20. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!