Másnak is voltak hasonló kényszergondolatai?
Utolsó:
Igen, fontos, hogy az ember jól átgondolja élete fontos döntéseit, meg ha valami fontos feladat előtt áll, stb...
De én olyanokon szoktam nagyon sokat agyalni mostanában, hogy pl. miért pont így születtem a világra, emberként, miért nem más élőlénynek, meg milyen érdekes az emberi agy, hogy csak az ember képes ilyen összetetten gondolkodni, meg mi is valójában az élet, mi van ha csak képzeletbeli és valójában nincs is... Ilyen marhaságokon képes vagyok több hétig töprengeni...
Köszönöm a tanácsot..
Pszichiáterhez járok, neki is elmondtam, mondta ez kényszergondolat, de jó lenne, ha már lassan elmúlna végre..
13:31
"De én olyanokon szoktam nagyon sokat agyalni mostanában, hogy pl. miért pont így születtem a világra, emberként, miért nem más élőlénynek, meg milyen érdekes az emberi agy, hogy csak az ember képes ilyen összetetten gondolkodni, meg mi is valójában az élet, mi van ha csak képzeletbeli és valójában nincs is... Ilyen marhaságokon képes vagyok több hétig töprengeni..."
Ezek nem marhaságok. Marhaság az lenne, ha azon töprengenél, hogy ki nyeri a Való Világot, vagy hogy "gáz-e 16 évesen szűznek lenni" (hogy egy gyakori GYK-témát említsek).
Értelmesebb embereknek eszébe jutnak ilyen kérdések, továbbá léteznek tudósok, filozófusok és írók, akik ezekkel a kérdésekkel foglalkoznak, ez a mesterségük.
Nem kellene annyira rettegni az intelligenciától meg a gondolkodástól, hogy az már betegség, ha arra használod az agyad, amire egyébként van.
Csak evésről/ivásról/bаszásról gondolkodni ugyanis egy állat is tud, az ember kb. ott kezdődik, hogy azokról is gondolkodik, amiről írsz.
A kényszergondolat persze megint más, azt tényleg érdemes lehet kezelni, de az, ha egy kérdés nem hagy nyugodni, nem feltétlenül kényszergondolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!