Mit tegyek a honvágyam ellen?
Először is, sírjál. Sokat. Az lazít. Aztán keress meg a neten olyan oldalakat, amelyek Magyarország ÉRTÉKEIT mutatják - nem a mindennapi hisztit, médiamocskot és szemetet.
Én is külhonban élek, már egy ideje, és csak ritkán tudok hazautazni. Vannak versesköteteim, amelyek utaznak ide velem, könyveim, CD-k, DVD-k, a netről letölthető és elérhető egy csomó magyar anyag, oldal, könyvtár, képek otthonról stb. Ha nagyon elönt a honvágy, akkor előveszem a YT-ot és megkeresem pl. a régen annyira unt (mert mindig ezt tolták le a torkunkon, hazaszereteteként, ha tetszett, ha nem) giccsesnek talált "Hazám, hazám"-at, Simándytól, vagy valamelyik tündérszavú költőnk csodálatos versét pl. Latinovits tolmácsolásában, jól nekibúsulok, sajnálom egy kicsit magam, sírdogálok és mindjárt könnyebb.
(Igaz, nekem nagyon ritkán van honvágyam. Nincs hova hazavágynom.)
Kössz, a válaszokat. Sajnos az anyagiak miatt muszáj külföldön élnem.:( Annyira sajnálom, hogy Magyarországon nem jó az életszínvonal:( Sajnos ez van.
Igen, sírtam, néztem az Oláh Ibolya videóját: A Magyarországosat.
Soha nem gondoltam volna, hogy hiányozni fog Magyarország.
Mikor ott laktam, csak el akartam jönni a fenébe, most meg...:(
Gondolj arra, hogy nem a világ végén vagy, és hogy repcsivel 1 óra alatt itthon lehetsz. Meg aztán, ha hiányoznak a szeretteid, akkor bármikor telefonálhatsz haza.
Ott Angliában elég sok magyar van kint, esetleg vedd fel velük a kapcsolatot, és mindjárt nem fogod olyan elveszettnek érezni magad.
Egyébként itthon már sötét van, hideg, mindenki ideges, fáradt, türelmetlen.Mindenhol tömeg van, tolakodás, udvariatlanság. Egy kedves, mosolygó arcot nem lehet látni az utcákon, csak morcos, mukfurc pofákat. Szóval nem sokat vesztesz vele, hogy nem vagy itt. Fel a fejjel!
Kössz a bíztatást srácok.
Ami segített:
- Sírtam
- Arra gondoltam, hogy miért vagyok itt, miért nem otthon.
- Otthon nincs semmi lehetőségem, csak a nyomor, szóval ez van, el kell fogadnom
- Rendet raktam a szobámban, kitakarítottam
- Egészséges kaját készítettem és ettem
- Kicsit beszélgettem a lakótársaimmal
- Vidám zenéket hallgatok
- Motivációs videót néztem
- A célomra koncentrálok, nem a problémára
- Motion creates emotion, szóval mozognom kellett - lenyomtam 5-ször húsz fekvőtámaszt, aztán letusoltam
Ha élsz, cselekszel, akkor nincs nagyon időd honvágyra, csak ha belassulsz, leállsz a pörgéssel, akkor jön elő néha a honvágy, úgy gondolom.
Régen utáltam a Himnuszt, most meg sírok, miután elolvastam.
"Isten, áldd meg a magyart
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd ellenséggel;
Balsors akit régen tép,
Hozz rá víg esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!"
Milyen szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!