A gyermekkori traumákat hogyan lehet feldolgozni?
4. válaszolónak újra.
Annyiban talán mégis jó, hogy írás közben újraértékelem a dolgokat, legalább lecseng bennem pár dolog...
Persze tudom, erre lenne a személyes beszélgetés. Hülye dolog, de jól esne ha valaki fogná a kezem egy kicsit és elvezetgetne egy kicsit. Persze te ezt is biztos gyengeségnek tartod.
A mostani párom nem tudja ezt az egészet.
Amikor ez történt akkor még a kilencvenes években jártunk bőven, és egy ilyen érzelmileg is bántalmazott gyerek mint akkor én is voltam nem azt látja, hogy hogyan lehetne keresztbe tenni a szülőknek, hogy ne bántsák, hanem abban reménykedik mindennap hogy ma nem verik meg...
Igazából rühellem magam, mert önsajnálatnak tartom az egészet, másrészről meg senki nem tudja átérezni, megérteni milyen is volt (kivéve aki maga is átélte), harmadrészt meg fogalmam sincs arról, hogy mit várok magamtól ezzel kapcsolatban. És negyedrészt a mai világban, ha egy kis esély is van arra, hogy "összetartó" családod legyen akkor mindegy mit csináltak annak idején...legalább egymásra számíthassunk már. És mit érek el azzal, ha megverem vagy valaki megveri vagy számon kéri? Mit ad az nekem? Elégtételt? Mire? Akkor kellett volna szeretni és gyermekként gondoskodni rólam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!