Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » MEG FOGOK ŐRÜLNI? ennek nincs...

MEG FOGOK ŐRÜLNI? ennek nincs értelme

Figyelt kérdés
mi a f*sz lehet már? HÓNAPOK ÓTA úgy érzem magam mint aki nem is él a világban. bármi történik, nem változtat semmin. megállás nélkül azt érzem mintha folyamatosan álmodnék. mintha az egész eddigi életem meg sem történt volna. mintha nem is a valóságban lennék. közben elképesztően depressziós vagyok, egyre jutottam: hogy az életemnek nem volt és nem is lesz értelme és esélyem sincs rá mivel meg fogok őrülni. gondolom én. gondoltam már pánikbetegségre, skizofréniára, deperszonalizáció/derealizációra. mult hónapban lettem 18 és ez csak rosszabb lett. azóta már nem hiszem el hogy én valójában élek. és képtelen vagyok normálisan élni.
2011. dec. 2. 21:12
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
"örülök" ,hogy nem vagyok egyedül.:S bár remélem hamarosan meggyógyul aki ebben szenved de mégis megnyugtató valamilyen szinten hogy nem vagyok egyedül. noha néha úgy érzem egyedül bolyongok a világban és mindenki más nem is létezik :/
2011. dec. 31. 16:05
 32/48 anonim ***** válasza:
egyél rendszeresen, aludj rendszeresen (mindennap adott indőpontban fekszel és kelsz), igyál sok vizet, és nyugodtan igyál reggelente kávét mert kitágítja az ereket az agyadban. 5 napon belül sokkal jobban leszel, de már másnap reggel is a kávé miatt. (én a szivem miatt inkább nem iszom kávét de azt olvastam valamerre, hogy aki rendszeresen iszik annak hosszútávon(!) a memóriája is jobb mint aki nem.)
2011. dec. 31. 17:19
 33/48 A kérdező kommentje:

Ömmm elolvastad te a kérdést ?:D

Köszi a "tanácsot" de azthiszem mintha össze keverted volna a pánik, derealizáció/perszonalizáció depressziót az alacsony vérnyomással :,D Hát nemtudom mit segítene a kávé de komolyan.

2011. dec. 31. 18:28
 34/48 anonim ***** válasza:

valszeg csak egy kis kamasz gyökér vagy aki azzal próbálja felhívni magára a figyelmet hogy kétalál magának valami "húdesúlyos" problémát, és megsértődik ha azt mondom egyszerű életmód-változtatással kezelhető lenne. Ha így van akkor légyszives még pontozz is le:\

ha tényleg meg akarod oldani a problémádat akkor viszont tartsd be amiket mondtam +még két dolgot mondok hozzá:

-napi 30 perc sportolás/mozgás

-napi 30 perc beszélgetés bárkivel bármiről (javaslom hogy a szüleiddel mert más nem nagyon tolerálja ha egy saját magát bolondnak tartó kamasz lenézi)

2011. dec. 31. 23:00
 35/48 A kérdező kommentje:

1. túl vagyok már azon a koron

2. kaptam elég figyelmet

3. ha nem kaptam volna akkor is lesz*rnám hogy mennyire vagyok népszerű

És ha igen lepontozom a hülyeséged mert légyszíves ne hordj le azért mert leszóltam az alacsony vérnyomásra vonatkozó tanácsodat. Ha volt már veled/ismerőseiddel stb ilyen eset vagy esetleg orvos vagy valamilyen pszihológiai végzettséged vagy egyéb tapasztalatod van az ügyben akkor elfogadom. De ne sérts meg azzal ,hogy "húdesúlyos probléma" szóval illeted a gondjaimat, ha nem élted át akkor nem tudhatod mennyire elviselhetetlen és őrjítő főleg ha depresszió is előjön mellé akkor meg aztán főleg.

Szívesen cserélnék veled akár milyen is vagy mert legalább úgy érezném ,hogy élek a földön és nem csak álmodás meg valótlanság lenne ahol hallucinációnak tűnik minden. Beleértve az embereket , a családot ,barátokat még az emlékeidet is. De nem vagyok olyan nem kívánom senkinek hogy átélje ezt akár egy napra is de nem 4 hónapon keresztül. És biztos azért járok pszihológushoz is hogy menő legyek. Meg azért írogatok ki 1000 ilyen kérdést fórumokra .

2011. dec. 31. 23:28
 36/48 A kérdező kommentje:

És ha pszihoszomatikus akkor is . nem tudom megszüntetni vagy mit kezdeni vele. a te tanácsod már ne is haragudj de azzal egyenértékű majdnem amikor egyik ismerősöm a depresszióra azt mondta hogy egyek csokit mert attól boldog leszek.

ennyit erről.

régebben edzettem, napi 60 perc futás , ebből az maradt meg hogy boxolni járok vagy itthon zsákolok

és heti 60 percet beszélgetek pszihológussal , és minden nap elbeszélgetek akárkivel és elmegyek akárhova hogy elterelje a figyelmemet.

rendszeresen alszok mint minden normális ember :D rendszeresen eszek suli miatt ugyan akkor általában. Kávézni akkor sem fogok , a koffeint nem bírom és nem is pörget egyáltalán fel szóval ha hatástalan lötty akkor meg minek legyen büdös tőle a szám? sőt még cigizni se cigizek.

2011. dec. 31. 23:33
 37/48 anonim ***** válasza:
Voltam már depressziós elég súlyos. nem érdekelt semmi, nem volt senkim, nem beszéltem meg semmit senkivel, nem reméltem semmit, nem hittem semmiben. akkor aludtam amikor épp kb eldőltem az álomtól máskor meg egész nap aludtam, nem sportoltam, nem mozogtam mert minek. nem hittem hogy valaha jobb életem lesz. nem jártam sehová se rendszeresen, nemhogy boxolni meg pszihológushoz, suliba se. mindig úgy éreztem kb annyi erőm van hogy a következő lépést megtegyem, bőgve jártam az utcán délutánonként, leszálltam a villamosról hogy ne szóljanak hozzám meg ne lássanak néha csak leültem egy kapualjba és bőgtem. aztán felszálltam egy buszra de nem szálltam le mert minek. leküldtek a végállomáson onnan kóboroltam haza bőgve. amikor ugyanezt télen csináltam akkor gyakran csak eldőltem a hóba és azt gondoltam minek vagyok én itt, minek vagyok én akárhol minek szenvedek, és akkor mégjobban sírtam:S.
2012. jan. 1. 01:56
 38/48 anonim ***** válasza:
különben egyetértek veled abban hogy a depresszió az ami leginkább megnehezíti a helyzetedet. ha lekicsinyleném ezt a betegséget az nem azér van mert soha nem volt még velem hanem mert már le tudom győzni, méghozzá könnyedén. belém valahogy úgy kezdett visszatérni az élet, hogy oké most úgy érzem semmi értelme semminek, de egyvalamiben biztos vagyok, hogy a depresszió aztán végképp nem jó semmire. akkor éreztem magam kicsit jobban amikor rájöttem hogy egyetlen dolog aminek értelme LEHET, ha megpróbálok megváltozni. jobb napjaimon mindenféléket keresgéltem az interneten a depressziórol, hogy miket szokás csinálni régen hogyan gyógyították, mitől lehet stb. első hasznos dolog volt hogy elkezdtem sportolni: futni minden nap aztán jött a többi amit leírtam szépen lassan aztán elkeztem gyúrni az nagyon sokat segített mai napig csinálom, akkor egy buliban beittam és fölszedtem egy tök jó csajt, az meghozta az önbizalmam és onnantól mondhatom kb hogy legyőztem a depressziót, elhatároztam hogy sikeres ember leszek utánanéztem sikeres sportolóknak meg üzletembereknek kerestem idézeteket amik motiváltak elkeztem racionálisan gondolkodni, megfigyeltem a rossz szokásaimat, kijavítottam a hibáimat, helyre tettem azokat az embereket akik napi szinten b*szogattak, és kb itt tartok most. összegyőjtöttem azokat a dolgokat amik nekem segítettek és leírtam.
2012. jan. 1. 02:20
 39/48 anonim ***** válasza:
különben amikor még benne voltam az egészben énis pont ezt vártam hogy találjak valakit akinek sikerült legyőznie, akkor elhiszem hogy lehetséges... én most itt vagyok neked mert tudom hogy ez fontos nekem viszont most az kéne hogy 45%-ról egy kicsit följebb menjek, úgyhogy légyszi.. főleg hogy már teis 2x lepontoztál dobj már pár zöld kezet köszi :) sok sikert
2012. jan. 1. 02:26
 40/48 A kérdező kommentje:

Jó mentek a zöld kezek mert ez hasznos volt ; )

Egyébként ilyen depresszióm nekem is volt én kb 15-20 kg fogytam úgy 1 hónap alatt mert tényleg semmit nem ettem meg sírtam én is néha de nem sírás volt hanem reménytelenség érzet totálisan esélytelen meg hogy én szenvedésre vagyok ítélve az egész életem sz*r volt egész életembe elmebeteg voltam csak most ütközött ki ilyesmi.

2012. jan. 1. 03:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!