Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen betegség az, ha valaki...

Milyen betegség az, ha valaki széttép és eltördel dolgokat?

Figyelt kérdés
Kamasz fiam újabban letépi magáról a ruháit, ceruzát, fogkefét, és különböző dolgokat eltördel. Ő azt mondja nem tudja miért csinálja, de ha ideges muszály neki. Hogy tudnék rajta segíteni? Ez betegség, vagy csak a kamaszkor velejárója?
2009. máj. 14. 09:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Idegyógyásszal nézesd meg, lehet hogy csak ideges, de lehet súlyos betegség is.Láttam olyat kórház idegosztályon, vetkőzött mindig. Kényszeres. Beszéld meg vele, hogy a biztonság kedvéért elmenjetek dokihoz.

Azon kívül próbálj neki remotívot adni és bérescseppet, háha csak kivannak az idegei, a kamaszkortól.

2009. máj. 14. 09:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Amikor nagyon ideges vagyok, felhúzom magam, akkor nekem is törnöm-zúznom kell, hogy levezessem a mérgem. De max az ágyat szoktam püfölni, hogy ne hozzak létre azért anyagi kárt:)

Lehet, hogy nála is csak ez van, a kamaszkor a fiúknál különben is nehezebben viselhető.

2009. máj. 14. 09:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

a keresztfiam tördelte a ceruzáit, a radírjait darabolta....sajna neki idegi problémái voltak/ vannak.autista :-( persze ez nem azt jelenti hogy annak a betegségnek a tünetei, hanem hogy mindenképpen kivizsgálást igényel ideggyógyászaton, gyermekpszihiátrián. Pláne ha túlzott agresszív viselkedés, figyelemzavar is társul hozz....remélem nincs komoly baja a fiadnak!

2009. máj. 14. 09:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az előttem írók is mondják, valószínű idegi eredeetű a dolog. Persze mindenki szokott ideges lenni (én is, és van törési, zúzási kényszerem, de nem csinálok ilyet). Első körben lehet az is elég lenne, ha elvinnéd pszichológushoz, ő leszűri a dolgokat és esetleg javasolja a további teendőket.
2009. máj. 14. 10:06
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat! Gyermekpszihiátrián voltunk már vele, 5 napos szorongás elleni terápián vett részt, de nem igen vált a hasznára, sőt mikor hazajött még feszültebb volt mint előtte, mert semmi mozgásos programjuk nem volt, csak az elméleti foglalkozások. A remotiv kapszulát kipróbáljuk. Eddig semmilyen enyhe nyugtató és vitamin nem használt. Ha nem változik, akkor viszont mindenképp felkeresünk ismét egy pszihiátriát.
2009. máj. 14. 13:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkinek vannak olyan napjai amikor valahogy felesküdik ellene a világ. Ekkor jólesne valahogy ezt levezetni, csak nehéz. Egy kérdés: Sportol valamit a fiad? Ha igen, elég az neki? Én amíg sportoltam sokkal kerekebb volt a világ, még ha valójában szarabb is volt, remélem érthető vagyok:)
2009. máj. 17. 05:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem pszichológus (viselkedésterápia!!!), és pszichiáter kéne addig, amíg ebből ki nem mászik, mert ez nem egy átlagos dolog, de szerintem a lelki bajok/betegségek között nem is a legdurvább.

Mindenképpen orvoshoz kell fordulni, hogy mi okozza ezt az agressziót, mi váltja ki, és hogy az indulatainak miért nem tud gátat szabni.

2009. máj. 19. 22:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Most még megvárom a suli végét, mert mindíg csak tanulás közben csinálja,nagyon meg akar felelni mindenkinek, és mindent szóról-szóra tudni akar. Ha viszont a szünetben sem higgad le, elviszem orvoshoz.
2009. máj. 20. 08:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Minek viszed orvoshoz? Nem ismered-e őt, mióta él? Beszélgess vele. Ne a tördelésről és ne a szorongásról, hanem az életről. Érdekes dolgokról, férfi-nő viszonyokról, mileszel-ha-nagy-leszel vágyakról.

Titkokról, tapasztalatokról, barátságról, érzésekről, cseládról, szokásokról. Múltról és jövőről.

Mindenre választ kapsz te is és ő is.

Ebben a korban a legfontosabb feladat a belsőnket megérteni, ha orvos kezeibe adod, megnyomoríthatod őt, és a kapcsolatotokat.

Semmi mást ne tegyél, csak SZERESD.

2009. máj. 24. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!