Milyen betegség az, ha valaki széttép és eltördel dolgokat?

Idegyógyásszal nézesd meg, lehet hogy csak ideges, de lehet súlyos betegség is.Láttam olyat kórház idegosztályon, vetkőzött mindig. Kényszeres. Beszéld meg vele, hogy a biztonság kedvéért elmenjetek dokihoz.
Azon kívül próbálj neki remotívot adni és bérescseppet, háha csak kivannak az idegei, a kamaszkortól.

Amikor nagyon ideges vagyok, felhúzom magam, akkor nekem is törnöm-zúznom kell, hogy levezessem a mérgem. De max az ágyat szoktam püfölni, hogy ne hozzak létre azért anyagi kárt:)
Lehet, hogy nála is csak ez van, a kamaszkor a fiúknál különben is nehezebben viselhető.

Szia!
a keresztfiam tördelte a ceruzáit, a radírjait darabolta....sajna neki idegi problémái voltak/ vannak.autista :-( persze ez nem azt jelenti hogy annak a betegségnek a tünetei, hanem hogy mindenképpen kivizsgálást igényel ideggyógyászaton, gyermekpszihiátrián. Pláne ha túlzott agresszív viselkedés, figyelemzavar is társul hozz....remélem nincs komoly baja a fiadnak!

Szerintem pszichológus (viselkedésterápia!!!), és pszichiáter kéne addig, amíg ebből ki nem mászik, mert ez nem egy átlagos dolog, de szerintem a lelki bajok/betegségek között nem is a legdurvább.
Mindenképpen orvoshoz kell fordulni, hogy mi okozza ezt az agressziót, mi váltja ki, és hogy az indulatainak miért nem tud gátat szabni.

Minek viszed orvoshoz? Nem ismered-e őt, mióta él? Beszélgess vele. Ne a tördelésről és ne a szorongásról, hanem az életről. Érdekes dolgokról, férfi-nő viszonyokról, mileszel-ha-nagy-leszel vágyakról.
Titkokról, tapasztalatokról, barátságról, érzésekről, cseládról, szokásokról. Múltról és jövőről.
Mindenre választ kapsz te is és ő is.
Ebben a korban a legfontosabb feladat a belsőnket megérteni, ha orvos kezeibe adod, megnyomoríthatod őt, és a kapcsolatotokat.
Semmi mást ne tegyél, csak SZERESD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!