Ez "normális" reakció az agytól, vagy pszichiátriai eset?
Nyáron, amikor nem jártam be tanulni, 2-3 hónapom csak azzal telt, hogy felkeltem reggel ( csak nálam, normális embernél az délnek számít :D ), beültem gép elé, nyomtam a WoW-ot és a többi játékot, lógtam fórumokon, megnéztem több teljes évadnyi sorozatot ( Simpsons, Walkind Dead, Game of Thrones, stb. ), este lefeküdtem, és másnap kezdődött elölről az egész. Augusztus közepére már annyira bekattantam agyilag, hogy mindenféle hülyeség eszembe jutott és elkezdtem kombinálni mindent mindennel, baromságokon filozofáltam, senkivel sem beszéltem, csak a családdal ( meg ugye a fórumozókkal ) és asszem háromszor mozdultam ki, mert valami kellett a boltból - már-már a megőrülés határán voltam; minden egyes nap S Z E N V E D É S volt.
Aztán szeptember, muszáj volt bemenni, most eltelt 3 hónap, és nagyjából kiegyensúlyozódtam lelkileg-szellemileg, lefoglalnak az emberek meg az iskola.
Már előre "félek", mi lesz az idei tavaszi érettségi után nyáron ( meg utána... ).
UI: nem tudom, ismeritek-e Herby-t, meg az FB-s videóit, de ma majdnem megállt a szívem, mert UGYANILYEN voltam nyáron / vége felé, mint ebben : http://www.youtube.com/watch?v=UewHFwGaOKo
Nem tudjátok, mindez miért van ( volt / lesz! )? Ha kevés inger éri az agyat, egy idő után bekattan és kényszerből minden hülyeséget beképzel magának az ember?
Így van. Az ingerszegény környezet arra sarkallja az agyat, hogy saját magát szórakoztassa. Természetesen hülyeségekkel.
Szerintem most nyáron ne maradj a gép előtt, tessék elmenni ide-oda barátokkal, családdal, nyári munkára, mit tudom én. Akkor nem kattansz be.
Ha már te magad is belátod,hogy negatív hatással van rád ez a dolog,akkor mi lenne,ha mondjuk nem ilyen egyhangúan töltenéd a szabadidődet?
Nincsenek barátaid,akikkel kimozdulhatnál a lakásból?Ne csodálkozz,hogy kezdesz bekattanni,ha hónapokig a négy fal között ülsz és nem foglalkozol semmivel,csak a gép előtt ülsz!Ha emberek közé mész és tartalmasan töltöd az időt,akkor nem fogsz bekattanni!:)
Ezt nevezik kockulásnak.
A te ested egy képet mutat arról a valós jelenségről ami az ember és a virtuális világ viszonyát, kártékony hatását mutatja. Én már régóta mondom a fiamnak hogy ezek a számítógépes játékok mennyire károsak az alakuló személyiségünkre. Nem csak a kábítószer, alkohol okozhat függőséget hanem a játék is.
Ebből az ördögi kőrből csak úgy tudsz kilépni, ha elhatározod magadba, hogy a gép előtt töltött időt normális célokra használod fel. PL az iskolai anyaghoz.
Ezekkel a játékokkal pedig a süllyesztőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!