Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni, ha valaki...

Mit lehet tenni, ha valaki tudat alatt nem akar változtatni az életén? Amúgy persze akar, de tudat alatt nem.

Figyelt kérdés
Így csak vegetál, és szenved.
2011. nov. 12. 14:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha tudod a választ nekem is szólj, mert 26 vagyok és gyakorlatilag egész életemben (de legfőképp az elmúlt 8 éveben) ezt éreztem. Valahol úgy érzem nem is érdemlem meg, hogy bármi is jobb legyen.
2011. nov. 12. 15:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Azonosítani kell, hogy miért nem akar változtatni tudat alatt. Meg kell ismerni, hogy mit akarsz valójában, a valós sikerek és eredmények helyett milyen "helyettesítőket" fogad el a személyiséged. Ez az egész rendszerbe is szerveződhet, aminek a mélyén valamilyen alapvető elképzelés vagy élmény van az élettel kapcsolatban, amit meg kell változtatni. Pszichoterápia révén ez megoldható.

"Amúgy persze akar, de tudat alatt nem."

Valójában nem akar. Az "amúgy persze akar" a propagandaduma, amit másoknak mond illendőségből, olyan sokszor, hogy már maga is elhiszi. Épp ez a probléma, hogy az illető nem akar kitörni a jelenlegi helyzetéből, csak mondja, hogy ki akar. És hogy miért nem akar, amögött van valamilyen rendszer, amit felszínre kell hozni.

2011. nov. 19. 06:40
 3/3 anonim ***** válasza:

15:26

Járj pszichoterápiára, az pont ezzel foglalkozik.

2011. nov. 19. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!