Hogyan győzzem le a szorongásomat?
21éves vagyok, mindig is volt önbizalmam. De..van a családban egy bizonyos "fekete bárány", aki állandóan vergődik meg csapkodja az ajtót, meg fenyegetőzik, sztem a kutyámat is bántja, bár még nem láttam, csak furcsa, hogy mindig szalad hozzám, ha meglátja ezt az embert. Lopkod mindent amit lát, volt hogy a DVD lejátszónkat elvitte amíg nem volt itthon senki, és eladta, aztán hónapokig tagadta, de végül beismerte. Anyukám tartja el, mivel egy paraszt mocskos hajléktalan, de mégis anyám testvére.. Állandóan veszekszik minden miatt mindenkivel és én már teljesen kivagyok készülve, hogy napi 5órát alszok mert mindig a veszekedésekre kelek fel, rettegek, hogy mikor fog valakit megütni, hogy mikor gyújtja ránk a házat, ilyesmi..Ez kb. 1 éve megy, addig más városban tanultam, és apukámnál voltam (elvált szülők), de apához már nem tudok menni.
Mit tegyek? Hogyan "barátkozzak" meg a gondolattal, hogy egy elmebeteg, mocskos, tolvajjal élek együtt?
Egyáltalán normális, hogy ennyire rettegek? Teljesen lefogytam már, székrekedésem is van, nem járok el a barátaimmal, mivel ha nem vagyok itthon, azon töröm a fejemet, hogy vajon él-e még a család többi tagja vagy nem..
Elköltözni nem tudok- és nem is akarok- mivel amit én megkeresek azt félretesszük egy részét, a többit anyának adom, hogy el tudja tartani magát..meg azt a mocskot..
Rendőrségen egyáltalán fel lehet jelenteni valakit, visszatérő lopás miatt? Elvinnék vagy csak kap egy pénzbírságot, (amit úgyis anyám fizetne ki)..??
Szia! 19 L vagyok, én az apukámmal jártam így pár éve. Akkor még együtt volt édesanyámmal ( Már elváltak, hál istennek). Sajnos elég nagy alkoholista volt, ahogy te is mondtad már én sem jártam el otthonról sehová, mert féltem, hogy bánt valakit. Állandóan sírtam miatta, elég érzékeny/ művész lélek vagyok és állandóan engem talált meg amikor bepiált. Pszichológushoz kellett járnom évekig, és volt, hogy még hajnal 2 kor nem tudtam elaludni, mert annyira szorongtam, meg remegtem. Szal átérzem a helyzeted.
Édesanyád nem tud esetleg elmenni a bíróságra és hozatni valami távol tartó végzést, pl arra hivatkozva, hogy már idegileg ki vagy tőle készülve. Mondjuk menj el pszichológushoz és neki is mond el amiket itt leírtál. Ő adni fog róla egy papírt, ezt pedig a bíróságon figyelembe kell venniük. Meg, ha van tesód őt is vidd el. Ha látják, meg van róla bizonyíték, hogy ennyire rettegtek tőle, akkor csak tudnak valamit tenni. Aztán, ha szép szóval nem megy el, akkor hívhatjátok a zsarukat, és, ha netántán van képe velük is ellenkezni, akkor le is csukhatják.
Remélem tudtam segíteni! :) És sok kitartás nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!