Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan győzzem le az autoriter...

Hogyan győzzem le az autoriter személyek elleni belső agressziómat, ami kívül pedig félelemben nyilvánul meg?

Figyelt kérdés

Olyan helyzetekben, amikor nálam magasabb "rangú" (értsd beosztású, pozíciójú, stb) személlyel kell kommunikálnom, akitől "függök" (munkahelyen főnök, iskolában tanár, otthon szülők), akkor még ha nem is bánt, már egyfajta ellenállást, agressziót, feszültséget érzek magamban. Kívül pedig ez félelemben nyilvánul meg: elcsuklik a hangom, egyszerűen képtelen vagyok kiálni önmagamért még akkor is, amikor 100% tudom, hogy igazam van, és lehet, nem is problémázna rajta a "felettesem", én mégis félek a reakcióitól...

Ez nagyon akadályoz már.

Hogyan dolgozzak ezen, mit tegyek, hogy ezt legyőzzem?

26/L

2011. máj. 17. 20:13
 1/2 anonim ***** válasza:
Menj el pszichológushoz, tudd meg ennek az okát, és onnantól a ő dolga elindítani a gyógyulás útján.
2011. máj. 18. 16:38
 2/2 anonim ***** válasza:
Erre nincsen gyógyszer. De ahogy leírtad a dolgot, akkor ez már gyerekkorod óta kísért,valószínűleg a szüleidtől kaphattad. Érdekes,a szóhasználatod, ezzel szemben. Gondolom, akkor tudod, mit mondott a Micsurin: gyakorolni, gyakorolni, és megint csak gyakorolni. Ne autoriter személyeken gyakorolj, hanem hozzád hasonlókon. és ha már nagyon jól megy a kommunikáció, akkor léphetsz előre is.
2011. máj. 18. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!