Lehetek 16évesen depressziós?
szerintem az hogy ide beírtál már egy nagyon jó jel, hiszen keresed a kapcsolatokat, keresed a megoldást. így ismeretlenül csak annyit tudunk itt segíteni, hogy biztatunk, ne add fel. az élet nagyon szép tud lenni, 16 évesen még nagyon sok vár rád. gyönyörü szerelmek, mély barátságok, tapasztalatok gyüjtése, egy munka ami örömet okoz, család, gyerek. annyi de annyi öröm van az életben. bár sok csalódás is éri az embert, de ha az arcod a nap felé fordítod az árnyak mögéd kerülnek.
keress kapcsolatot a barátaiddal, mondd el nekik hogy egyedül érzed magad, beszélgess szüleiddel, vagy ha van akkor a testvéreddel. akár a zene is segíthet. keress fel egy terapeutát, vagy valami önsegítö csoportot, ahol hasonló koruakkal találkozhatsz, hasonló problémákkal. de egy valami nagyon fontos,hiába nem akarsz emberekkel találkozni, neked kell megtenni az elsö lépést, hivd fel magadra a figyelmet, mondd el hogy segítségre van szükséged. akár kereshetsz ilyen oldalt a neten is, ahol beszélgethetsz másokkal, kezdetnek ez is megteszi, aztán jöhet a személyes kapcsolat. csak ne a chaten, mert ott sok csalódás érhet. vagy hívj fel segélyvonalat, ahol tan´ácsot adnak, vagy elbeszélgetnek veled, ha egyedül érzed magad.
vagy írj ide, írj nekünk talán az is segít kezdetben
miért undorodsz magadtól? miért utálod magad? milyen a kapcsolatod a szüleiddel?
köszi a választ, kedves töled! :)
szüleim nem nagyon vesznek komolyan.
látom az embereket és olyan gondterheltnek látszik mindenki, elmegy a kedvem az élettől. semmi reményem nincs a felnöttkorhoz.
miért undorodok magamtol? ki tudna szeretni egy olyan lányt aki kancsal és kövér és pattanásos? mindig szemüveget hordok, és ez is csak elront mindent...
az elsö vagyok megint.
én is szemüveges vagyok, meg éppenséggel sovány sem, söt, sosem voltam egy szépség, de ez nem számít a lényeg hogy ne hagyd el magad, ápold a külsöd, kezeltesd a pattanásokat, csináltass egy szupi frizurát vegyél csini ruhákat. az ilyenhez pl nagyon jól tudsz barátnöt találni, én is kértem tanácsot annak idején olyanoktól akik nálam jobban otthon voltak az ilyenben. biztos segít valaki így még barátságok is szövödhetnek. ne érts félre ez nem azt jelenti hogy a külsöségek olyan fontosak, de ha jobban érzed magad a börödben akkor már könnyebb lesz kilépni ebböl a depresszióból
a felnöttek gondterheltek mert hát az élet nem a legrózsásabb magyaroszágon, de azért biztos nekik is van örömük az életben. az én szüleim is sokat dolgoztak, mindenért meg kell harcolniuk még soha nem voltak nyaralni mégis szeretik egymást elég nekik ha kicsit együtt lehetnek vagy a család együtt van, kiülünk a kertbe beszélgetünk.
nem tudom szereted a kutyákat vagy a cicákat vagy valamilyen állatot? azok is nagyon sok örömet tudnak nyújtani. pl. kutyasétáltatás közben is lehet kapcsolatokra szert tenni.
írj valamit, hátha segíthetek
Helló!
Én is 16 éves vagyok, és depressziós, ha gondolod beszélgethetünk msnen. :) (priviben elküldheted a címed)
Tudom, mindenki csak kitalálja, és csak az ő kedvükért írtam oda. :D
Am csajvagyok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!