Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen összefüggés van önmagun...

Milyen összefüggés van önmagunk szeretete és aközött, hogy mások tudnak-e minket szeretni?

Figyelt kérdés
Azt mondják,ha magadat nem szereted,más sem fog. Számomra ez irracionális,hisz attól még szerethet más,hogy magam nem szeretem magam. A másik ember érzelmi viszonyulás nem tőlem függ. Ez az én meglátásom.
2011. okt. 14. 07:56
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Még így is túlbecsülöm magam.
2011. okt. 17. 12:44
 22/34 anonim ***** válasza:
De mégis mik azok a tulajdonságok, tettek amik miatt így lealacsonyítod magad?Mert az. g. nem nevezed embernek magad annak kell vmi nagy oka legyen. Mert pl. én nem igazán bírom anyámat(ez mások szemében szem,étség és rossz),de ennek megvan az oka és aki ismer még így is jónak tart, h. ennyi mindent elviselek+hülyének, hogy eddig nem szóltam be neki és nem tettem vmit...De én nem emiatt nem vagyok megelégedve magammal, én tutudom, h. lehetnék szebb és okosabb, túl pesszimista vagyok és utálom magamat azért mert túl érzékeny vagyok. Néha önzőnek is érzem magam, mert pl. gyereket akarok a semmire, de erről nem tehetek hisz ez valahol anyai ösztön. Pl. túl akaratos vagyok, én is kibeszélek másokat a háta mögött, de közben vanank jó tulajdonságaim is, imádom az állatokat, segítőkész vagyok, stb. A jó tulajdonságaim miatt szeret aki szeret, én meg utálom magamat a rosszak miatt, de igazából ha túlságosan meg lennék elégedve magammal akkor félő, hogy az már átmenne beképzeltbe, szóval inkább vagyok ilyen nem megelégedett, mint beképzelt, elkényezett p*csa.
2011. okt. 17. 13:06
 23/34 anonim ***** válasza:
Írd mega rossz tulajdonságaidat, de ne jelzőket használj(hogy patkány, meg szemét), hanem cselekedeteket(pl. mindenkit megalázok azzal, hogy meztelen képeket teszek fel róluk a netre stb.)
2011. okt. 17. 13:08
 24/34 A kérdező kommentje:
Elég,ha én tudom a rossz tulajdonságaimat. A jó tulajdonságaim olyanok,mint a becsületes politikus. Lehet,hogy van...:)
2011. okt. 17. 13:16
 25/34 anonim ***** válasza:
De így akkor nem tudjuk eldönteni, hogy a feltevés rád mennyire igaz. Mert sok olyan ember van aki nem szereti saját magát, más még is szereti és kitart mellette
2011. okt. 17. 13:41
 26/34 A kérdező kommentje:
Sokat panaszkodom,nyakig vagyok az önsajnálatban,ha valami nem jön össze,rögtön magamba roskadok. Viszont előszeretettel fejlesztem a tudásomat, olyan témákban,amit nem fogok az életben felhasználni. Gravitáció,időutazás...stb.
2011. okt. 17. 13:45
 27/34 anonim ***** válasza:
Anyu is állandóan sajnáltatja magát és állandóan panaszkodik. Tiszta negatív az egész ember, de mégis ott van apu aki szereti, pedig anyu közel sem olyan szép mint fiatalon, teljesen elhízott, veszekedős, negatív,semmi nem jó neki stb.
2011. okt. 17. 13:58
 28/34 A kérdező kommentje:
Alkalmanként tudok pozitív lenni,mikor olyan kedvem van.Nem vagyok állandóan negatív. Ha lenne valakim,gyakrabban mosolyognék. De így,minek vigyorogjak? Felesleges.
2011. okt. 17. 14:02
 29/34 A kérdező kommentje:
B...ssza meg magát minden csaj,ez vagyok én. Nem fogok senki kedvéért megváltozni. Így is lehet engem szeretni,csak a csajok a pénzes pasikra buknak. Sz*rnak magasról a hozzám hasonlókra.
2011. okt. 17. 14:18
 30/34 anonim ***** válasza:
Na az ilyen felfogás miatt nincs senkid. Én annó egy átlagos, épp munkanélküli fiút választottam egy milliomos helyett. Szóva nem minden lány a szépségre és a gazdagságra megy+nem minden fiú a műmellű, cicababákat,celebeket szereti.Nem kell megváltozni senki kedvéért, de ha így állsz a nőkhöz akkor nem fog senki megszeretni. Itt nem arról van szó, hogy magadat nem szereted, hanem a nőket sem tiszteled, szóval ha se magadat se a másik nemet nem szereted, akkor hogyan akarod h. szeressenek.
2011. okt. 17. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!