Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek a halálfélelem ellen?

Mit tegyek a halálfélelem ellen?

Figyelt kérdés

Pánikbeteg vagyok kb fél éve és mostmár lassan 10 éve kényszerbeteg.

A legújjabb félelmem a kényszerben hogy nem élem meg lehet a holnapot.

Teljesen egészséges vagyok testileg, de folyton félek lefeküdni már 21 éves leszek kb másfél hónap múlva és elég komoly felfogású. Nem tudom mit csináljak és tanácstalan vagyok. Néha annyira kiborulok hogy nyugtatót kell bevennem az éjszaka közepén meg az egész testemben elkezdek remegni.

2011. okt. 9. 19:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Mellesleg nem tanácsos ilyen aggodalmakkal családalapításba fogni. Mert mások életét is tönkre teheted ezzel.

(Gondolok itt a férjedre, meg majd a gyermekeidre)

Ha nem segített az amit mondtam akkor kezeltesd magad egy orvossal. Mert az állandó nagy stressz amiben folyamatosan élsz emiatt, jelentősen megrövidíti az idődet.

19:28

Az tény, hogy jobb állapot mint a halálvágy, de egyik eset sem normális és az ilyen gondokkal küszködők segítségre szorulnak.

2011. okt. 9. 19:49
 12/22 A kérdező kommentje:
Meg akarok gyógyulni és utána akarok családalapításba fogni mert nem akarom hog szenvedjenek emiatt
2011. okt. 9. 19:54
 13/22 anonim ***** válasza:
Neked nem pszichológus kell,hanem pszichiáter,vagyis orvos.Úgyhogy ne hívj fel egy-két pszichológust,mert annak nincs semmi értelme.Menj el pszichiáterhez.
2011. okt. 9. 20:07
 14/22 anonim ***** válasza:

a gyerekek - micsoda cirkusz a lefektetés!- nem akarnak menni aludni- mert az éberség=élet,

(tehetetlen)alvás=halál szolidaritást nagyon pontosan érzik.

Alvás közben angyalokkal beszélgetünk - ez a földi ébrenlétben ritkán van :)

az indiánok úgy tartották, alvás közben az ember Istennel

beszélget, ezért halálos bűn volt alvót felébreszteni(zavarni)

Ezt az alvás- halál kapcsolatot nem azzal lehet megnyugtatóan feloldani, hogy letompítom, vagy hazug-giccses modern mesékkel letagadom, elfedem előtte - a gyerek pontosan tudja, amit az archaikus imákban a felnőttek nem hagytak elkenni, elfedni, mint a mai fogyasztóvá nevelődött emberek.

A nagy népmesék hordozzák ezt tudást(Halhatatlanságra vágyó királyfi)

A világban jelen van a bűn, a gonosz, és ennek révén a halál, de az legyőzhető.

Minden este imádkoztunk a gyerekekkel, azt az archaikus imát, amit Móra Ferenc, (ahogy emlékezéseiben írja), édesanyja is mondott neki:

"Én lefekszem én ágyamba

minden esti koporsómba

három angyal fejem felett:

egyik megőriz engemet

másik szememet lezárja

harmadik lelkemet várja."

2011. okt. 9. 20:09
 15/22 anonim ***** válasza:

és a kép is ott a "fejem felett" :

Andrej Rubljov:Troica

- a három angyal

[link]

2011. okt. 9. 20:13
 16/22 anonim ***** válasza:

20.07

Én nem vagyok szakember, de ha eredményes a pszichológusi kezelés, akkor nem kell pszichiáter. A pszichiáter fel fog írni valamilyen gyógyszert, mert az a legegyszerűbb, legolcsóbb.

2011. okt. 9. 20:16
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat

igazán szép kép:)

és gyógyszer nélkül ha megy akkor jobb lenne úgy mert a gyógyszerre rászokik az ember és onnantól kezdve arról leszokni nem könnyű az is egy baj

2011. okt. 9. 20:21
 18/22 anonim ***** válasza:

Nekem is volt hasonló halálfélelmem. Odáig fajult a betegségem, hogy már a nap 24 órájában szinte csak szorongásom volt. Pszihiáter és a rettegett gyógyszer segítségével pár hónap alatt meggyógyultam. A gyógyszert fokozatosan hagytam el, így semmi gondot nem okozott.

Jobbulást kívánok!

2011. okt. 10. 22:53
 19/22 A kérdező kommentje:

Köszi!

A gyógyszertől én is nagyon félek meg a melékhatásaitól is.

2011. okt. 11. 08:25
 20/22 anonim ***** válasza:
22:53-as vagyok. Ha ilyen rossz állapotban vannak az idegeid feltétlen menj orvoshoz. Én nem csak pszihiáterhez mentem el, hanem amikor kicsit jobban lettem pszihológus segítségét is igénybe vettem. Megtanított relaxálni. Egyenlőre működik, csak életfogytig napi háromszor kell elvégezni. Egyébként csak pár percet vesz igénybe.
2011. okt. 11. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!