Mit tegyek? Kihez forduljak?
Ilyen körülmények között, ráadásul kamaszodva, nem is csodálom, hogy kattog az agyad, még egy felnőttnek is kattogna.
A nyugtatót ki adta neked? Mert saját szakálladra ne szedd, nem feltétlenül jó hosszú távon, ezekhez a cuccokhoz hozzá lehet szokni, aztán meg nem tudsz majd nélküle aludni.
Írtad, hogy nem olyan jó a kapcsolatotok anyukáddal, a helyedben mégis először vele beszélnék, elmondanék neki mindent, ami zavar, vagy bánt, vagy amitől félek, meg amire szükségem van. Lehet, hogy egy nagyobb beszélgetés még közelebb is hoz benneteket egymáshoz, ki tudja?
Ha ez nem működik, akkor még mindig vannak lehetőségek, esetleg olyan felnőttek, akikben megbízol, akár egy tanárod, vagy ismerősöd, akivel szívesen beszélgetsz.
Valahogy át kell evickélned a kamaszkoron és ez egyedül nehéz, próbálj meg egy felnőtt "szövetségest" találni, aki segít ebben-abban, akivel meg tudod osztani a gondolataidat, gondjaidat.
Lehet hogy ezen a pasi dolgon agyalsz és azért nem tudsz figyelni. Ez egyébként nem feltétlenül baj, én soha nem tudtam figyelni az órákon, ezért otthon tanultam vmi keveset, általánosba még nem kell nagyon tanulni úgyis el lehet lenni.
Mesélhetsz részletesebben hogy mit szeretnél megbeszélni a továbbtanulással kapcsolatban vagy akármi másról. Akár privit is írhatsz.
most akkor anyád napokra egyedül hagy?
javaslom, hogy ne nyugtatót szedj, hanem menj el a háziorvosodhoz, csináltass vérképet, ki fog derülni, hogy van-e magnézium, vas vagy egyéb nyomelem/vitaminhiányod, ami a figyelmetlenség egyik oka lehet
másik javaslatom, hogy vagy beszélj az iskolában az osztályfőnököddel vagy a gyermekvédelmis tanárral vagy keresd fel a családsegítőt és mondd el, hogy az anyád egy piás, aki napokra magadra hagy - és kérd az intézeti elhelyezésed, sokkal jobb lesz ott neked
+ a fiúcskát szard le és ne üldözd a szerelmeddel, sokkal jobban fogod érdekelni ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!