Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Kihez forduljak?

Mit tegyek? Kihez forduljak?

Figyelt kérdés
Üdv! 14 éves lány vagyok, a továbbtanulás küszöbén állok, 8. osztályba járok. Az elmúlt hónapokban az életem komoly változásokon esett át, (rossz irányba). Jelentősen romlott a tanulmányi eredményem, és nem vagyok képes tanulni. A házijaimat sem tudom rendesen megcsinálni itthon, mert az órákon ha figyelek is, folyton kattog az agyam, nem jegyzek meg semmit. Feledékeny, hanyag, figyelmetlen, zavarodott lettem. Nem ismerek magamra! Az apukám 2 éve halt meg, de még kiskoromban elváltak anyukámtól, ezért nem is nagyon találkoztunk, tehát nem viselt meg annyira a dolog (akkor). De azóta nevelőapukám volt, (kb. 12évig), de anyukámmal rendszeresen veszekedtek, verekedtek, és alkoholizáltak is nagyon gyakran. Az anyukámnak új kapcsolata lett, de én nem tudom nagyon elfogadni az új helyzetet/partnert, aki országszerte dolgozik, és anyukám hetente jár fel hozzá 4 napig bp.-re (Miskolcon élünk). Tehát igazából semmilyen lelki támogatást nem kapok, és anyukámmal különben sem volt jó viszonyom sosem. De most azért mégis szükségem volna rá a felvételikor, stb. A szerelmi életem is elég érdekes, bár ez nem igazán kellene foglalkoztasson, de reménytelenül szerelmes vagyok, és a fiú ezt nem hiszi el! Igaz barátaim nem igazán vannak, rég nem nevettem egy jót. De ez már jó ideje így megy, ezért is lep meg, hogy most kezd rám mindez hatással lenni. Nemrég nyugtatót szedek, hogy normálisan aludjak. Hihetetlenül kétségbe vagyok esve, nem tudom mi legyen az első lépés, kihez/mihez forduljak, hogy végre összeszedjem magam! Ez nem mehet így tovább! Nem ez a célom az életemmel! KÉREM AKI TUD, AKÁR PÁR JÓ SZÓVAL, VAGY TANÁCCSAL SEGÍTSEN! E-mail címet is adok, ha valaki esetleg szeretné velem felvenni a kapcsolatot! hálásan Köszönöm előre is!
2011. okt. 9. 23:57
 1/5 bánomisén ***** válasza:

Ilyen körülmények között, ráadásul kamaszodva, nem is csodálom, hogy kattog az agyad, még egy felnőttnek is kattogna.

A nyugtatót ki adta neked? Mert saját szakálladra ne szedd, nem feltétlenül jó hosszú távon, ezekhez a cuccokhoz hozzá lehet szokni, aztán meg nem tudsz majd nélküle aludni.

Írtad, hogy nem olyan jó a kapcsolatotok anyukáddal, a helyedben mégis először vele beszélnék, elmondanék neki mindent, ami zavar, vagy bánt, vagy amitől félek, meg amire szükségem van. Lehet, hogy egy nagyobb beszélgetés még közelebb is hoz benneteket egymáshoz, ki tudja?

Ha ez nem működik, akkor még mindig vannak lehetőségek, esetleg olyan felnőttek, akikben megbízol, akár egy tanárod, vagy ismerősöd, akivel szívesen beszélgetsz.

Valahogy át kell evickélned a kamaszkoron és ez egyedül nehéz, próbálj meg egy felnőtt "szövetségest" találni, aki segít ebben-abban, akivel meg tudod osztani a gondolataidat, gondjaidat.

2011. okt. 10. 00:09
 2/5 anonim ***** válasza:

Lehet hogy ezen a pasi dolgon agyalsz és azért nem tudsz figyelni. Ez egyébként nem feltétlenül baj, én soha nem tudtam figyelni az órákon, ezért otthon tanultam vmi keveset, általánosba még nem kell nagyon tanulni úgyis el lehet lenni.

Mesélhetsz részletesebben hogy mit szeretnél megbeszélni a továbbtanulással kapcsolatban vagy akármi másról. Akár privit is írhatsz.

2011. okt. 10. 00:10
 3/5 anonim ***** válasza:

most akkor anyád napokra egyedül hagy?

javaslom, hogy ne nyugtatót szedj, hanem menj el a háziorvosodhoz, csináltass vérképet, ki fog derülni, hogy van-e magnézium, vas vagy egyéb nyomelem/vitaminhiányod, ami a figyelmetlenség egyik oka lehet

másik javaslatom, hogy vagy beszélj az iskolában az osztályfőnököddel vagy a gyermekvédelmis tanárral vagy keresd fel a családsegítőt és mondd el, hogy az anyád egy piás, aki napokra magadra hagy - és kérd az intézeti elhelyezésed, sokkal jobb lesz ott neked

+ a fiúcskát szard le és ne üldözd a szerelmeddel, sokkal jobban fogod érdekelni ;)

2011. okt. 10. 07:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Mi vel a reklám és az annak tünő cikkek itt nincsenek engedélyezve, célszerű az e-mail cím engedélyezése.
2011. okt. 10. 09:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Mind van benne hasznos! Sokat segítettetek! Írok privátban néhány válaszolónak! HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM!!!
2011. okt. 10. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!