Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mely okok vezetnek legtöbbször...

Mely okok vezetnek legtöbbször az öngyilkossághoz?

Figyelt kérdés
2011. szept. 27. 17:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

19:31 honnan tudod, hogy fogalmam sincs róla?

Nekem az egyik legjobb barátom lett öngyilkos, pedig többek közt én is mellette voltam lelkileg, figyeltem rá, rengeteg időt töltöttem vele, míg egy nap nem kaptam a telefont az édesapjától, hogy megtalálta a fiát: felkötötte magát.

Hiányzik, de mindamellett mélységesen haragszom rá, mi segíteni akartunk mellette álltunk. Ahogy írtam, neki jobb már, de én is a barátai is és főként a családja egy életre tönkre ment. Sosem felejtem el, ahogyan láttam őt a koporsóban, nem viszolyogtam megpusziltam, de halkan súgtam neki, mintha hallaná "Miért tetted ezt velem? Sosem bocsátom meg"

Aztán ott van édesapám, ő nem konkrét öngyilkos lett, csak a büszkesége miatt inkább itt hagyott engem, minthogy szedje rendesen a gyógyszereit, inkább a halált választotta, mint engem, egy életre tönkrementem.

Mégsem lettem öngyilkos...... pedig nagyon nehezen rángattak ki a teljes összeomlásból.

Szóval tudom...nem ismersz, úgyhogy ne állíts olyat, amiről nem tudsz! Ezt nem bunkóságból írtam, csak, hogy tudd...:'(

2011. szept. 27. 19:50
 22/23 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ mindenkinek...
2011. szept. 27. 20:10
 23/23 anonim ***** válasza:

Az öngyilkosságokat közvetlenül általában beszűkült tudatállapot előzi meg (az illető semmi másra nem képes gondolni, mint a problémájára). Ilyen esetekben az öngyilkosságra "nincs magyarázat", és az öngyilkos környezete sem megértő. Ez az esetek nagy többsége.

A beszűkült tudatállapot általában nem egyik pillanatról a másikra alakul ki, hanem hosszú története van, amit gyakran nem könnyű utólag rekonstruálni. Természetesen pszichiátriai betegség is lehet a háttérben, pl. "depresszió", bár ez inkább címke, mint magyarázat.

Van nagyon kevés öngyilkosság, amit valamilyen hagyomány vagy racionális megfontolás miatt követnek el. Pl. ha egy halálos beteg lesz öngyilkos, vagy egy japán, aki elvesztette a becsületét, szeppukut követ el.

2011. szept. 29. 02:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!