Mely okok vezetnek legtöbbször az öngyilkossághoz?
ma 18:00 ez így van!De nézd egy öngyilkosság előtt álló személy szemszögéből.Elárulok neked valamit.Ha az illetőnek nem sikerül az öngyilkosság,és kórházba kerül,akkor hírtelen meggondolja majd magát,és rájön hogy nem akar meghalni,még is meg fog halni,és azt az érzést nem írnám le,nem velem történt,de gondolj ebbe bele.Az öngyilkosok nem látják a fától az erdőt.Ennek két útja van,vagy azért mert rettenetesen gyenge,és bemesélt magának mindent,hogy ez a jó megoldás mindenre,vagy pedig nem gondolkodik,csak megteszi.
A hozzátartozók szemszögéből pedig nagyon szörnyű dolog.Az öngyilkos azért önző,mert csak magára gondol ilyenkor,ám a családja,barátai,ismerősei egy életen át hordozzák a bűntudatot,a fájdalmat és a szenvedést.Szóval nem kell öngyilkosnak lenni senkinek sem.Mindig van megoldás.Minden problémára.Ha valaki nem tudja elintézni a belső lelki békéjét,akkor őszintén mondom,vagy forduljon pszichológushoz,vagy a családjához,barátaihoz,vagy kezdjen el küzdő sportolni,mert az nagyon nagyon jó nevelő.A depresszióra ezerféle megoldás van,gyógyszer nélkül is.Az élet az egy ajándék,azért van az ember szíve hogy érezzen vele,természetes dolog a fájdalom,ugyan úgy mint a boldogság,és mind a kettőnek léteznie kell,ez tartja fenn az egyensúlyt.Csak igazán hinni kell ebben,és minden menni fog,sosincs egyedül az ember,semmiféle körülmény között.
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:00
Az emberben van egy hangulatszabályzó rész.
Gondolom hallottál már boldogsághormonról.
Na mármost ez el is tud kalibrálódni, akár kóros mértékben.(folyton röhög/vidám/felelőtlen az illető, fordított esetben pedig akkor is állandóan úgy érzi mintha épp meghalt volna anyja/apja amikor semmi rossz nem történik, ez nem gyengeség vagy gyávaság, hanem kezelendő lelki baj)
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:08
Én önzőnek se nevezném, az állapot idézi elő h egy egyébként önzetlen ember végül ne foglalkozzon semmivel.
Azt még el tudom képzelni, hogy halálos beteg és addig szeretne meghalni, amíg nem jelent gondot másnak, nem jönnek a fájdalmak. Szerintem sokan lesznek öngyilkosok ezért is. Ilyen esetben nemigazán tudom őket elítélni.
A gyász más. Ha a szülők halnak meg, akkor az öngyilkosság túlreagálás, hiszen ez az élet rendje. Nem vagyok érzéketlen velük szemben, vesztettem már el szülőmet, fájt, de akkor is... Viszont ha az illetőnek a gyereke hal meg, akkor ezt se olyan egyszerű megítélni. Főleg ha nincs másik gyerek, akiért élni lehetne. Sajnos sokszor a szerető férj/feleség nem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!