Mely okok vezetnek legtöbbször az öngyilkossághoz?
18:00 vagyok nekem ne akarjátok megmagyarázni, mert én sem tudlak meggyőzni titeket az én igazamról, és ti sem engem, a ti igazatokról!
Tőlem akárhogy lepontozhattok nem érdekel, de akkor is, neki már lehet nem fáj, de maga körül egy életre tönkretesz x embert, önző, és gyáva, és ennyi. Az én szemszögemből mindenesetre.....
Nehéz így általánosítani, de bizonyos körülmények közt BÁRKI (még te is) öngyilkos lenne, csak beadnának egy injekciót ami blokkolja a szerotoninreceptorokat v vmit, ehhez annyira nem értek, és már nem is lát más kiutat.
Én a kórosan megváltozott tudatra/depresszióra gondolok.
Erről az illető nem tehet.
Az emberi gyengeség.
Ha megnézed a pszichiátrai statisztikákat,akkor a (sikeres) öngyilkosok 82%-a soha nem állt semmilyen kezelés alatt, nem volt depressziós.
A kezelés alattiak sikertelen kísérleteket szoktak csinálni.Amelyek természetesen csak nagyan kis százalékban komoly öngyilkossági kísérletek
"Ha megnézed a pszichiátrai statisztikákat,akkor a (sikeres) öngyilkosok 82%-a soha nem állt semmilyen kezelés alatt, nem volt depressziós."
Nem állt kezelés alatt, jó eséllyel kezeletlen depressziós.
Azt már utólag nem nagyon tudják megállapítani h depressziós volt -e vagy nem.
Lehet csak az utolsó pár napban kattan be neki vmi.
(Akár történik vele vmi durva amiről nem tud a környezete, vagy csak simán az agy "játéka")
Meg azért próbáljátok elképzelni h milyen lelki állapot kell h vki öngyilkos legyen.
Bele se tudjátok képzelni magatokat, mivel egy kórosan elváltozott lelkiállapot.
18:51, ezért lennél öngyilkos?!
Nincs család, barát, akihez odaköltözhetnél, amíg egyenesbe jössz? Vagy a saját családodat kell eltartani, és túlzottan nyomja annyira a felelősség súlya a válladat?
ma 18:20
Én ugyan nem pontozlak le, miért tenném, csak az őszinte véleményedet írtad le.
Viszont látszik, hogy halvány gőzöd sincs az egészről, viszont igazságot tenni azt szeretsz.
Amikor valaki tényleg öngyilkos lesz és nem csak figyelemfelkeltésből játssza meg, vagy nem csak tervezgeti, azok sokszor egy olyan beszűkült tudatállapotba kerülnek, hogy a természetes életösztön is kioltódik belőlük. Abban a pillanatban, amikor megteszik, nem lehet beszélni sem önzésről, sem a környezetükkel való kitolni akarásról. Sajnos nagyon kevesen tudnának erről beszélni, mert aki ilyen állapotban teszi meg, annak a legtöbb esetben sikerül, nagyon kevesen ússzák meg és ők is csak véletlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!