Mit tegyek, hogy ne készüljek ki a suli miatt?
Egyetemista vagyok, lány. Volt már olyan félévem, hogy több kreditet vettem fel, mint most de megcsináltam. Nem olyan borzasztó sok a mostanim, de még csak az elején járok, de már nem értek semmit, folyton csúszok a határidőkkel, egész nap csak tanulok szinte, mégsem megy. Igazából nem megy semmi a fejembe, már leginkább csak aludnék egész nap és nem mennék sehova.
Mit csináljak, hogy ne kapjak idegösszeomlást? Mert úgy érzem lassan annak a szélén állok és nem tudom, hogy lesz meg a félévem!
köszönöm a válaszokat!
na, azt hittem csak velem történhet meg ilyesmi a 2. héten... Figyi! én is ezzel küszködök, hétvégét is beosztom h mikor mennyit kell tanulni, és ha nem tanulok akkor szinte mindig a suli van a fejemben. Szerintem csak szemléletváltást kellene változtatnunk, vmi pozitív gondolkodás félét! :) Igazából én is várom a további válaszokat.
Milyen szakon tanulsz, hanyadéves vagy?
Én MA, nyelvszak.
Túlságosan parázol: tedd fel a kérdést, mi a legrosszabb, ami történhet? S ha megtörténik, mi lesz azután? Gondold végig - amint rájössz, hogy nem fogsz belehalni, máris egy parával kevesebb :)
Ettől kicsit megnyugszol, jöhet a következő lépés: mi az oka annak, hogy semmi nem megy a fejedbe?
- túlhajszoltad magad, pihenned kell,
- nem ismered a hatékony tanulás módszerét, nem jó módszerrel tanulsz,
- elvesztetted a motivációd,
- soha nem is voltál igazán motivált, csak valami ködös elképzelés, téves önértékelés, külső kényszer miatt kerültél erre a szakra.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ez kb. egy súlyossági sorrend is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!