Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, hogy ne készüljek...

Mit tegyek, hogy ne készüljek ki a suli miatt?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, lány. Volt már olyan félévem, hogy több kreditet vettem fel, mint most de megcsináltam. Nem olyan borzasztó sok a mostanim, de még csak az elején járok, de már nem értek semmit, folyton csúszok a határidőkkel, egész nap csak tanulok szinte, mégsem megy. Igazából nem megy semmi a fejembe, már leginkább csak aludnék egész nap és nem mennék sehova.

Mit csináljak, hogy ne kapjak idegösszeomlást? Mert úgy érzem lassan annak a szélén állok és nem tudom, hogy lesz meg a félévem!

köszönöm a válaszokat!

2011. szept. 21. 10:11
 1/6 anonim válasza:

na, azt hittem csak velem történhet meg ilyesmi a 2. héten... Figyi! én is ezzel küszködök, hétvégét is beosztom h mikor mennyit kell tanulni, és ha nem tanulok akkor szinte mindig a suli van a fejemben. Szerintem csak szemléletváltást kellene változtatnunk, vmi pozitív gondolkodás félét! :) Igazából én is várom a további válaszokat.

Milyen szakon tanulsz, hanyadéves vagy?

Én MA, nyelvszak.

2011. szept. 21. 10:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Szintén nyelvszak (2) de még BA :)
2011. szept. 21. 10:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy hülyén hangzik, de ne a tanulás töltse ki minden idődet, mert akkor beleőrülsz. Járj el sportolni, időnként szórakozni, táplálkozz egészségesen stb! Ha valami meg nem megy, egyáltalán nem kínos segítséget kérni, akár diáktárstól, akár tanártól!
2011. szept. 21. 10:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekek, tessék az arany középutat pásztázni... ne felejtsétek el, hogy a tanulás csupán egy eszköz céljaitok eléréséhez. Én most a munkahelyemen vagyok így, ahogy Ti, majd megőrülök, de egy kis humor talán segíthet. Én jót nevettem, pedig majdnem sírva jöttem haza- pl.: a blog pont hu-n, a "világ leggyorsabb szakácsán..."-. A nyelvészet egyenértékű a legmagasabb tudományokkal, ezt el kell ismerni.
2011. szept. 21. 21:33
 5/6 anonim ***** válasza:
vitamin+lecitin v. bilobil + sok mozgás a szabad levegőn
2011. okt. 25. 19:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Túlságosan parázol: tedd fel a kérdést, mi a legrosszabb, ami történhet? S ha megtörténik, mi lesz azután? Gondold végig - amint rájössz, hogy nem fogsz belehalni, máris egy parával kevesebb :)

Ettől kicsit megnyugszol, jöhet a következő lépés: mi az oka annak, hogy semmi nem megy a fejedbe?

- túlhajszoltad magad, pihenned kell,

- nem ismered a hatékony tanulás módszerét, nem jó módszerrel tanulsz,

- elvesztetted a motivációd,

- soha nem is voltál igazán motivált, csak valami ködös elképzelés, téves önértékelés, külső kényszer miatt kerültél erre a szakra.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, ez kb. egy súlyossági sorrend is.

2011. okt. 26. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!