Pánikrohamot hogyan kell kezelni?
lekeversz két nagy pofont - ezzel a jelenbe tér,
és elmúlik (nem vicc: mentős így kezelte a pánikost)
hát ha engem a mentős így kezelne le, akkor még fel is jelenteném pánikrohamomban!!!
Én úgy nyugszom meg olyankor, hogy nagy és mély levegőt veszek addig, amíg a szívem ritmusa vissza nem tér a megszokott ritmusba, legyen velem valaki, akár ha éjszaka történik, aludjon velem a húgom, és érezzem, hogy mellettem van.Hidegvizes borogatást szoktam még kérni olyankor, és lefekszem az ágyra, és akkor a tesóm oda ül mellém, belékarolok és egy idő után megnyugszok!
Elöző te felismered a problémát és tudod kezelni, ha valaki nem tud magátol lenyugodni ott kell az a pofon hisz neki se jó ha túl sokáig pörgeti a szívét.
Amúgy neked se ártana egy új technika nem lehet mindig veled a tesod.
az első: konkrét , megtörtént eset! és azóta is jobban van.. ( a pofonért elnézést kért az orvos, és azt mondta terápiás volt.) igen, valahova elmászik a jelenből a tudat - és az okozza a pánikot (mert ott épp semmi ok a riadalomra)
"Térj a jelenbe!"- kiálts rá - ez is segíthet - ez pl egy enyhébb részeget is (ha csak ideiglenesen is)
de kijózanít.
Tudom, hogy nem lehet velem ott mindig, de egyenlőre még kicsi, így van még időm másik megoldásra, ha végképp nem megy a megnyugvásom, akkor jön a gyógyszer bevétele, de inkább hanyagolom ahogy tudom, nem szeretnék rászokni.
A pofonos verzióban a legelső alkalom a jó, amikor meglepődik az ember és elfelejti a másik gondját, viszont utána védekezni is tud, másodjára más nem lepődnék meg, hanem felkészülve pánikolnék!
nekem a mentősök először azt mondták anyának lélegezzek zacskóba,mert széndioxidhiány van a légszomjkor.azt hallottam hogy a mentősnek nem szabad látszódnia hogy megijed hogy húúú ajjaj mert akkor aki rosszul van még jobban felpörög. próbálnia kell kezelni a dolgot,azt mondani nincs semmi baj,elmúlik,stb.
Velem mondjuk a kórházba elég parasztul viselkedtek amikor 3adszorra vittek be mentővel.Azt mondták,megint te??
Na mindegy..
Szóval kevesebbet kell lélegezni ,de kicsit mélyebben.
erre én is mostanában találtam rá:
próbálom elsajátítani én is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!