Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet-e kezelni a szüléstől...

Lehet-e kezelni a szüléstől vagy anyaságtól való rettegést?

Figyelt kérdés
Lassan benne vagyok a szülő korba,sőt,lassan ki is megyek belőle.Jövő hónapban férjhez is megyek.Néha elkap az érzés hogy csak jó lenne egy baba,de rettegek a szüléstől,a kórháztól,a kiszolgáltatottságtól,gyerekesen a társadalmi mellőzöttségtől.Hülye vagyok????
2011. máj. 3. 21:38
 1/10 anonim válasza:
Szerintem csak akkor vágj bele, ha már nagyon akarod, akkor elmúlnak a félelmeid.
2011. máj. 3. 21:46
 2/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy amint teherbe esel, megváltozik ez a dolog:)
2011. máj. 3. 21:47
 3/10 anonim ***** válasza:

Amit nem ismerünk, attól általában tartunk, félünk, ez természetes ősi ösztöne az embernek. Szakember biztos, hogy tud segíteni.

A mai világban már túl sok információ áramlik az emberek között és ezek nagyrésze téves, megtévesztő is.

2011. máj. 3. 21:47
 4/10 anonim válasza:

Nem vagy hülye.

Csak egy kis bátorítás és megerősítés kell. : )

Ajánlom az Országos Gyermekegészségügyi Intézetet, ahol családtervezéssel is foglalkoznak. Ezzel a problémával bátran látogass el a leendő férjeddel egy konzultációra.

[link]

2011. máj. 3. 21:50
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi,az egyszer tuti,hogy ló adag EDÁT kérek majd.Rengeteg a kétségem:S
2011. máj. 3. 21:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is rettegek a szüléstől :) a 9 hónaptól egyáltalán nem, meg az anyaságtól sem, csak magától a szüléstől :( Pedig lassan nálunk is aktuális lenne.
2011. máj. 3. 21:55
 7/10 anonim ***** válasza:
Érdemed lenne (akár egy rövidebb) terápiával kezelni a félelmeidet. Már csak azért is, mert egy babának az a legjobb ha egy olyan anyukához érkezik, aki nem szorong túlzottan, ezáltal megnyugtatóan hat a gyermekére. Nagyon hasznosnak tartom a gyermekvállalás előtti terápiát akár annak érdekében, hogy minél egészségesebb személyiségű gyereket neveljünk fel. Úgy látom, hogy ösztönösen nevelni sokszor kevés vagy sérüléseket okozhat. Ranschburg Jenő könyveit is nagyon ajánlom.
2011. máj. 4. 12:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem vagy hülye :)) Én is rettegtem: a fájdalomtól, a kiszolgáltatottságtól és a felelősségtől. Aztán igazából "leültem magammal" és úgy döntöttem, hogy nem akarom kihagyni ezt az életemből. Lehet, hogy gáz ez így :), de arra gondoltam, "felnőtt leszek végre, bevállalom", mert rosszabb lenne leélni az életem úgy, hogy nem lépem meg a vágyaimat.

Terhesen a nagy ijedtség után, hogy most már "éles" lett a helyzet, nagyon boldog és büszke voltam. Utánaolvastam mindennek, hogy majd mit hogyan csinálok. Pl. hogy már a portástól kérem az EDA-t :), sőt a hipnózisban való szülés is érdekelt volna, de erre nem találtam embert... :)

Aztán hirtelen veszélyeztetettként 2 hét kórház és programozott császár lett a vége. A kórház és a bizonytalanság tényleg nagyon rossz volt :( Viszont a császár után a fájdalom bár nem leányálom, de klasszisokkal jobb, mint számítottam és lehetett fájdalomcsillapítót szedni. Bár így sosem tudom meg, képes lettem volna-e végigcsinálni a szülést, amit olyan nehezen határoztam el...

De őszintén: megérte. Annyira jó dolog egy baba, akkora feltétlen szeretetet, bizalmat kapsz és annyira másképp tekintesz majd önmagadra - de sajna csak akkor lehet mindezt átélni, ha bevállalod a "kockázatokat és mellékhatásokat" is. Most 9 hós, az életem adnám érte és és erősen gondolkodom, hogy belevágnék talán még egyszer...

2011. máj. 5. 05:59
 9/10 anonim válasza:
De örülök hogy nem csak én vagyok ilyen "lütyő" :)))))
2011. máj. 5. 18:36
 10/10 A kérdező kommentje:
Örülök,hogy nem vagyok annyira defektes :)))
2011. aug. 29. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!