Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem létező illatokat, ízeket...

Nem létező illatokat, ízeket érzek, ez miért van?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, és kb. 4 hónapja alakult ki nálam valami furcsa dolog, ami az elején ritkábban, mostanában pedig napi szinten jelentkezik.

Egy teljesen üres szobában(senki nem főz a környéken sem, körülnéztem) hihetetlenül finom kenyérillatot kezdek érezni, intenzíven. Aztán egy ember megjelenik, vagy csak ránézek egy tárgyra, szót olvasok és sokszor valamilyen ízt érzek a számban, vagy illatot, nagyon intenzíven. Pl narancsot, rágógumit..bármilyet. Ha vannak körülöttem, mindig megkérdezem, hogy ők érzik-e az adott illatot amit én, de a válasz mindig nem volt.

Na most, ez mi lehet?

2011. aug. 26. 19:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy 18 éves korodra alakulna ki szinesztézia.

Ha így a semmiből jött lehet el kéne menned neurológiára

2011. aug. 26. 19:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez lehet a skizofrénia egyik tünete is, úgyhogy menj mielőbb orvoshoz!
2011. aug. 26. 19:20
 3/7 A kérdező kommentje:
Ha amúgy indigó vagyok, akkor "normális"-nak mondható nem?
2011. aug. 26. 19:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de nem hiszek az ezoteriás bemagyarázásokban, így az aurás dolgokban sem. Én nem akartam beírni, hogy pszichiátriai kórképekben fordulhat ilyen elő, de mostmár mindegy. Nem csak skizofréniánál van ilyen, de attól még meg kéne nézetned magad valakivel.
2011. aug. 26. 19:25
 5/7 anonim ***** válasza:
59%

ha indigó vagy, ez nem mondható normálisnak. Ahogy te sem...

képzeled.

2011. aug. 27. 00:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok, bocs az előbbiért, de az indigó-hype csak arról szól, hogy egyesek így próbálják magukat különlegesnek érezni anélkül, hogy bármit letennének az asztalra. Ez a véleményem.
2011. aug. 27. 00:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez szinesztézia, amivel alapvetően semmi gond nem lenne, ha nem ilyen későn jött volna a semmiből... Aki "csak" szinesztéziás, az kezdetektől fogva az.

Menj el a neurológiára!

2011. aug. 27. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!