Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni a manipuláció...

Mit lehet tenni a manipuláció ellen?

Figyelt kérdés

Amikor valaki azért mond/tesz valamit, hogy egy bizonyos hatást érjen el - egy adott cél érdekében, hogy rávegye a másikat valamire - az már manipulációnak minősül?

Vagy a cél milyensége határozza meg? Nem hinném.

Mindenesetre: ti hogyan veszitek észre és véditek ki, amikor valaki "játszik" veletek?

2011. aug. 26. 15:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Azonnal megváltoztatom a hozzáállásomat,elutasító leszek.
2011. aug. 26. 15:39
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem szabad hagyni magadat. Meg kell tnaulnod ezeket kiszűrni.

Egyébként ha jól megfigyeled az embereket akkor mindenki látszik ha hazudok vagy manipulálni akar. Javaslom fontos kérdésekben jól járd körbe a témát és egymástól független forrásokat is hallgass meg.

sajnos általános recept erre nincs. Gesztusokat figyelj Alan Paese Testbeszéd című könyve nagyon jó, ha érdekel a téma interneten le is tudod tölteni, de könyves boltban sem drága.

2011. aug. 26. 17:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Pl. engem egy ideig többek között a "Nos, te tudod"/"A te döntésed" / "Én csak jót akarok neked" f*szságokkal sikerült irányítania egyik kedves ismerősömnek.

Amikor még ilyennel bepróbálkozik, akkor magabiztosan válaszolok, hogy:

"Igen, tudom mit akarok" / "Igen, így döntök, cselekszem" / "Köszönöm a tanácsot, majd átgondolom"

Persze közben magasról tojok rá.

Egyébként éppen mostanában gondolkozom azon, hogy az ilyenekkel megszakítom a kapcsolatot. Menjen, szopogasson kaktuszt, és manipulálja az édesanyját. :)

2011. aug. 26. 17:17
 4/11 anonim ***** válasza:
Utánanézek a leggyakoribb módszereknek, hogy felismerjem őket.
2011. aug. 27. 11:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

júúúj a "te tudod" dolgot utááálom, veszekedtem már családdal emiatt, bár ők nem manipuláció céljából, mint utólag kiderült, használták. De így is undorító szó fordulat.

Én mindig mondtam, hogy véleményre tanácsra észrevételre mindig kíváncsi vagyok, de úgy beszéljenek velem mint aki nem hülye. És a "te tudod" és társai, nem ezt az elvet h

hirdetik.

2011. aug. 27. 12:55
 6/11 anonim ***** válasza:
Mindenki manipulálni akarja a másikat. A mérték a fontos, meg a jószándék.
2011. aug. 28. 23:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ezt utálom, de tiszta szívből! Talán kérdezd meg a másik személyt, hogy miért cselekszik úgy, ahogy. És ismerd meg a másikat jól, és ha lehet sokoldalúan. Enyhén szólva kételkedsz benne, abban amit mondd és tesz. Változtatni mindig lehet egy kapcsolaton, de mondd meg neki kérlek, hogy ez neked rossz. Én nem kérdezek semmit, semmi közöm nincs a történetedhez, én csak azt tudom, hogy rólam is ezt hitték, belebetegedtem, meggyógyultam, és még most sem hiszik el, hogy ez én vagyok.Értelemszerűen mindenki változik. Nekem az volt a gondom anno hogy nem mutatkoztam be elég sokoldalúan, panaszkodtam az illető pedig, tűrt. Mindkettőnknek rossz volt. Mert én úgy éreztem, nem ért meg és nem ismer eléggé minden jó szándéka és segítőkészsége ellenére. Ma már gyógyult vagyok, és mindent megteszek hogy megismerjenek. Nem nagyon szólnak hozzám, én mégis szeretném elmagyarázni ami történt és megmutatni milyen vagyok. Nem adom föl a reményt én sem.S nem biztos hogy az illetőnek akiről úgy érzed veled játszadozik, lehet hogy szándékai jók, s célja is meg vágya is hogy köztetek minden rendbe jöjjön. Szóljál neki szerintem, hogy változtasson, mert ez neked nem jó, és adj neki időt.
2011. aug. 30. 00:21
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja igen, azt elfelejtettem mondani, hogy mivel nem kommunikáltam egyértelműen és nem értettek meg, nekem a mai napig belső konfliktusom és önvádam van, az illető pedig és utána többen azt hitték játszadozom.
2011. aug. 30. 00:27
 9/11 A kérdező kommentje:

kedves utolsó!

ha valaki manipulál, és megkérem, hogy hagyja abba, azt fogja mondani: "hiszen nem manipulállak, eszem ágában sincs! Szinte belebetegszem, hogy ezt gondolod rólam."

Lehet, hogy paranoid gondolkodás, de ezzel a manőverrel tutira nem lehet különbséget tenni manipulátor és nem manipulátor között, ezt te is beláthatod.

2011. aug. 30. 11:20
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha valaki higgadtan és logikusan válaszolna, nem sajnáltatná magát, hogy a kérdező megbántotta a kis lelkét, én hinnék neki.
2011. aug. 30. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!