Létezik olyan mentális betegség, hogy a szülő és a gyermeke szexuálisan vonzódnak egymáshoz?
Én az ilyet betegesnek mondanám.
De hát csinálják csak, ha tetszik..Sok sikert. Jó vérfertőzést és hasonlókat az életben....
Az Ödipusz-komplexus egy Freud-i fogalom, és semmi köze a tényleges szexuális kapcsolathoz. Ez a körülbelül 3-5 éves korú gyermekek pszichoszexuális fejlődésének egy szakasza. Ekkor van az, hogy a kisgyerek kijelenti, hogy ha felnő, akkor feleségül veszi az anyukáját, vagy más ellentétes nemű felnőttet, akihez szorosan kötődik. A Freud-i pszichoanalízis fogalmai nem konkrét diagnosztizálható kórképek, ezért sem jelentenek választ a kérdésre.
Ha a gyermek gyermekkorú, akkor pedofília a felnőtt részéről. Ha már felnőttek, akkor a gyermek részéről enyhe gerontofília.
Az modern pszichológiai szemlélet azt állítja, hogy a szülő és gyermek között nincs elfojtott szexuális vágy, amit a társadalom nyom el, épp ellenkezőleg, az ettől való irtózás ösztönös, az ember nem érez sem kifejezett, sem tudattalan szexuális vágyat olyan emberek iránt, akikkel együtt nő fel. (Kivéve a fent említett 3-5 éveseket, illetve mivel ma már nem kis létszámú, zárt csoportokban élünk a szavannán, nyilván ez sem olyan egyszerű.)
Itt egy lista a kóros szexuális vonzalmakról. Ilyen nincs közte. A vérfertőzés törvénybe ütközik. De sem az aktust, sem az erre való vágyat nem tekinti kifejezetten kórosnak a pszichiátria.
köszönöm a választ
én se találtam semmi ilyesmit a listában, tényleg nem tudom hová tenni most ezt a dolgot..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!