Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Örökölhető a depresszió? FONTOS!

Örökölhető a depresszió? FONTOS!

Figyelt kérdés

Helló.

Érdekelne, hogy a depressziót és az öngyilkosságra való hajlamot lehet-e örökölni és ha igen, hogy lehetne megelőzni a bajt.

Tényleg fontos és sűrgős lenne!

Köszönöm előre is.

21/L

2011. aug. 7. 15:23
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Sajna a pszichiáter "nagy" megoldása annyi, hogy felír valami bogyót és pá.

Nekem nem arra van szükségem, hanem rendes tanácsra.

A mostani helyzetem kicsit reménytelennek tűnik. Ma is megpróbáltam beszélni egy közeli ismerősömmel a problémáról, de csak azt értem el, hogy szabályosan kinevetett, mondván csak szenvedek(fölöslegesen)

Miért vagyok ilyen negatív?! Szeretnék már nyugisan élni!

2011. aug. 7. 23:59
 12/18 anonim ***** válasza:
a depresszív jellemvonásokat lehet örölölni...lehet valaki hajlamos a depresszióra...de nem felétlen...ez személyiségtőé függ...pl apám hajlamos a hirtelen depresszióra, a pánikolásra...arra nagyon...én meg 1általán nem...de az, h egy gyerek milyen környezetben nő fel, az sokban befolyásolja a jellemét...egy ismerősöm egész életében azt hallgatta otthon, h nekik nincs semmilyük, ők szegények, milyen szörnyű a sorsuk, ezen úgysem tudnak változtatni...és mai napig ezt mondja, h nekik erre sincs, arra sincs, de kb 1 kg arany lóg rajta meg kovácsolt vasból van a kapujuk, de ők szegények
2011. aug. 8. 00:01
 13/18 homo ludensz ***** válasza:
Gondolom a mi korosztályunknak örökölnie sem kellett hisz 1943-44-45 ben születettek csak végigélték a háború kit hol ért.Akkor mikor szükségünk lett volna azokra a táplálék kiegészítőkre s vitaminokra ami pld. a stabil idegrendszer kifejlődéséhez szükséges itt a romos fővárosban nem volt elérhető.Gyümölcs sem s bizony a kukoricadara lakomának számított meg a pirított gríz. Nekem sem apám sem a nagyapám nem volt gyenge idegzetű de már ezt magamról nem állíthatom.Nem örököltem úgy vélem csak kevesebb a tűrőképességem ilyen téren tehát törvényszerűen depressziós lettem de apám aki végig katonáskodta a II. világháborút s Budapest ostromát majd hadifogságba került, 86 évet élt és nem is tudta mi az a depresszió. Öngyilkosság? Bántotta az élet őket eleget meg minket gyerekeket is akkor miért fordulnánk még mi is magunk ellen?? A kibicsaklott életszemléletet azt örökölhetted de azt nem kötelező követni.
2011. aug. 9. 12:00
 14/18 anonim ***** válasza:

szia!

sztem próbálj ki egy kineziológust, ő sokat tud segíteni az ilyen problémákon. Kecskemétre jártam én is, Szarvas Edithez a Petőfi utcára.kb 4-5 hetente kell menni kezelésre, egy kezelés kb egy óra 600 ft, de megéri, jobb kint a gyógyszerek.

2011. aug. 9. 13:23
 15/18 anonim ***** válasza:
bocsi 6000 ft egy kezelés ára.:)
2011. aug. 9. 13:24
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

A kineziológus pontosan mit is csinál?

?

2011. aug. 9. 17:49
 17/18 anonim ***** válasza:

a kineziológus feloldja azokat a gócokat benned ami miatt előjött a depressziód, az által, hogy kérdéseket tesz fel neked és az izmaid válaszát figyeli. Az izmokat ugyanis nem tudod befolyásolni, reflex szerűen összerándulnak amikor problémás lelki területet érintenek a kérdések.

Nekem segített a pánikbetegségemből kigyógyulni, szerencsére nem kellett sokáig gyógyszert szednem.

2011. aug. 10. 12:41
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. aug. 10. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!