Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az elmém betegíti a testem?

Az elmém betegíti a testem?

Figyelt kérdés
Szinte minden nap hasmenésem van. Vagy az idegességtől vagy a rossz kedvtől.. Már alig merek enni. Rettegek az orvostól, mert tudom hogy a testemnek semmi baja és ezért nem állapíthat meg semmit. Testsúlyom évek óta változatlan és ez furcsa az előbb említett okokból. Hülyeség, amit kérdeztem vagy lehet benne igazság?
2011. aug. 1. 21:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Először is pontosítanék: nem az "elme" betegíti meg a testet.A folyamatosan fennálló stressz, szorongás simán megnyilvánulhat testi tünetekben (ezt nevezik pszichoszomatikus tünetegyüttesnek). Bízzunk abban, hogy a "tested egészséges", de addig amíg mindez nincs igazolva (különösen úgy, hogy tüneteid is vannak),ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni :( A szervi hátteret mindenképpen ki kell zárni!

Javaslom, hogy keresd föl a panaszaiddal a háziorvosodat, aki elvégeztet néhány vizsgálatot, s - adott esetben - beutal pszichiátriai szakrendelésre, hogy a lelki bajaidat orvosolni tudják! :)

2011. aug. 1. 22:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Igazad van az stressztől lehet hasmenés. Én is hajlamos vagyok rá. Egyébként gyógyítható.
2011. aug. 1. 23:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.
2011. aug. 2. 15:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen, máskor is :)
2011. aug. 3. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!