Ennyire nem érzem a testem?
Arra gondolok, hogy szinte semmit nem érzek következményt a következő esetekben:
Nem ittam sokszor kávét egész életemben, talán 3-4 alkalommal. De már az első alkalommal is feltűnt, hogy nem érzek semmi változást, hatást. Először a kávé típusára fogtam, de aztán direkbe próbáltam egy minőségibbet és semmi.
Próbáltam energiaitalt is, semmi. (Bár attől nem is vártam sokat)
Voltak pánik gondjaim és felírtak xanax-ot, amit sokáig is szedtem. Ott is már a legelején feltűnt, hogy nem érzek nyugalmat vagy lazaságot, csak éppen a pánikroham nem alakul ki. Tehát olyan volt mintha hatna csak nem érezném.
Ha szomjas vagyok és nem figyelek rá akkor elmúlik. ERz mondjuk összefügghet a stresszel, de akkor is furcsa. Székletnél is így van..Ha kell és nem megyek el, akkor akár 2-3 napig is "bent maradhat", mert úgymond elfeledkezem róla.
Tényleg ennyire nem vagyok tisztában magammal?
Egyrészt genetika, másrészt akaraterő.
Genetikailag lehetsz úgy vagy kódolva, hogy nem reagálsz a koffeinre. Vannak ilyen emberek. Literszámra ihatják a kávét, semmi bajuk sincs tőle.
A nyugtató lehet hasonló, bár ezek elég erős vegyianyagok. Amúgy erre reagáltál is, hiszen azt írtad: nem alakult ki pánikroham.
A vízzel, székeléssel én is így voltam. Aztán volt néhány kellemetlenségem ezekből: alig bírtam kakilni, s akkora volt, mint egy marharépa. Ezek után jobban odafigyeltem, hogy igyak, ha szomjas vagyok és menjek, ha mennem kell. A kettő egyébként együtt járt. Ha nem ittam eleget, nem tudtam székelni sem normálisan.
Szerintem nem arról van szó, hogy nem vagy tisztában, hanem inkább arról, hogy nem figyelsz oda rá. Első a munka, vagy mittudomén, utána a biológiai szükségletek. Ez egy darabig megy, meg milyen vagány, hogy nekem elég egy pohár víz egész napra, még nyáron is. Aztán hosszú távon jönnek a gondok. Érdemes odafigyelni a testre és megadni neki, ami jár, elvégre olyan, mint egy jármű: ha nem törődünk vele, nem adunk üzemanyagot, nem cseréljük le az olajat stb. egy idő után nem visz el bennünket A-ból B-be.
' 1 csésze kávéban 20-30 mg koffein van, ezt nem érzi meg senki.
Ha tényleg ébredni szeretnél, forrázz le 15 g fekete teát,= 8 filter, 3percig lóbáld, és idd. Majd érzed.
A xanax arra lett fejlesztve, h. megszüntesse a rohamokat beájulás nélkül, ez történt. 4 mg fölötti adagoktól várható cak nyugtató hatás, ezt nem jó egyszerre bevenni, nem bánt, de bealszol.
A végbél beidegzését akarattal tönkre tudjuk tenni, ha menni kell, akkor menj, mert különben belédszárad a xar.
Ez mindenkire jellemző, főleg, ahogy írta is előző, kevés folyadék-rost esetén. Állítsd be a mobilod napi 1x csörögjön, szarásriadót. Glicerines kúp ha nem megy először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!