Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érdemes élni? Nem jön...

Anna119 kérdése:

Miért érdemes élni? Nem jön össze semmi.

Figyelt kérdés
Mostanában egyre inkább beszorulok itthon. Senki nem keres, egyedül vagyok. Semmi nem sikerül....
2011. júl. 23. 11:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
e-mailben nézd meg. már visszaírtam.
2011. júl. 23. 12:58
 12/23 anonim ***** válasza:

"Ha valaki öngyilkos lesz, akkor a szelleme nagyon sokáig a földön ragad. Azt pegid nem akarom. Túl szar ahhoz ez a hely."

Ezzel vitába szállnék, kedves kérdező. Ettől csodásabb hely - hááááát....... véleményem szerint nincs. Bár igaz, máshol még nem jártam, de nekem nagyon tetszik. Nézz körül egy kicsit.

[link]

2011. júl. 23. 13:36
 13/23 anonim válasza:

Szia!

Ennyi idős koromban és is sokat voltam depressziós. Ezt állítólag betudják a serdülő kornak és a hormonváltozásoknak, ez persze engem sem vigasztalt. Én vettem egy kutyát és segített, ez bizonyított tény, hogy a gondoskodás egy másik élőlényről segít. Lehet ezt most nem teheted meg, mert akár a szüleid nem engedik.....stb, lehet akár egy teknős, vagy halak, tengerimalac....stb. Nézhetsz például sorozatokat a neten, azok lekötik a figyelmedet, még ha romantikus csöpögős dolgokról is szólnak. De elolvashatnád "A titok" című könyvet, vagy próbálkozhatsz az agykontrollal, sokat olvashatsz róla a neten.

Nekem is vannak mély pontok az életemben, mikor arra gondolok, semmi értelme az egésznek és jobb lenne meghalni, de ilyenkor az Édesanyámra és az Édesapámra gondolok, hogy Ők nem tudnák elviselni a hiányomat és nem lehet ennyire önző, hogy csak magamra gondoljak és nekik soha nem akarnék rosszat.

Talán a szüleiddel is beszélhetnél erről, vagy egy közeli baráttal, hozzátartozóval. Ez nehéz, odaállni és mindent elmondani. Ha nem bírod, írd le nekik, úgy könnyebb. Sőt lehet már attól jobb lesz, ha kiírod magadból és oda sem adod nekik.

Remélem tudtam valamennyit segíteni! Fel a fejjel, minden csoda három napig tart és ez is el fog múlni!

Egyébként merre felé laksz?

2011. júl. 23. 13:55
 14/23 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, és a segítséget.

van egy kiskutyám, vele elvagyok. De hirtelen zuhantam bele ebbe a magányba. Eddig körülvett a pezsgés, nem sok magányos órám volt.

Remélem igazad van, hogy hamar elmúlik.

Szekszárdi vagyok.

2011. júl. 23. 14:37
 15/23 anonim ***** válasza:
Szeretethiány, társaságra vágyás. Ha van kutyád, sétáltasd sokat, akkor emberek között lehetsz, ha csak néhányan rád köszönnek, már jobb valamivel.
2011. júl. 24. 12:04
 16/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Igazán kedvesek vagytok hogy segíteni próbáltok. Megfogatdom a tanácsokat.

A város szélén lakom, ahol ha elmegyek a kutyussal, akkor sem nagyon találkozom senkivel. több a zöld terület, mint a beépített.

2011. júl. 24. 12:54
 17/23 anonim ***** válasza:

Vidd olyan helyekre, ahol többen laknak. Városközpontba mondjuk. Ha zöldben laksz, ott kis is ülhetsz, olvashatsz. A környezetváltozás segít.

Miket szoktál varrni?

2011. júl. 24. 13:25
 18/23 A kérdező kommentje:

:)

Mindenféléket. Most egy csigát csinálok volt oszttársam szülinapjára.

De van hogy rajzolok, gyögyöt fűzök, szerencsefát csinálok. Bármit, csak lekössem magam.

Esténként Csernust olvasok, és segít rájönnöm arra hogy mért vagyok olyan, amilyen.

Megkerestem egyik régi bnőmet, és talán segíteni fog a találkozás.

2011. júl. 24. 14:19
 19/23 anonim ***** válasza:
Egy időben én is faltam a könyveit, de néha már túl sok. Poppert olvastál már? Feldmár András jó még.
2011. júl. 24. 15:40
 20/23 anonim válasza:
Kitartást hölgyemény! :)
2011. júl. 25. 02:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!