Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudok örülni az...

Miért nem tudok örülni az elért sikereimnek?

Figyelt kérdés

Ha kitűzök magam elé egy célt, amíg meg nem valósítom, bármit megadnék érte, ezerszer elképzelem, hogy sikerül és olyankor elkezdek bőgni. Aztán a másik pillanatban meg azt képzelem el, hogy nem sikerül, olyankor azért bőgök... Viszont amikor végre valóra válik valami, ahelyett, hogy örülnék, tök közönyösen érzem magam.

Miért?

2011. júl. 22. 13:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy érzelmileg úgy kifárasztod magad ezekkel a képzelgésegekkel, hogy a valódi pillanatban már nem tudod magad átadni az érzéseidnek.
2011. júl. 22. 13:23
 2/6 anonim válasza:
You are a Fimosevian.
2011. júl. 22. 13:49
 3/6 anonim ***** válasza:

mintha én írtam volna a kérdést :(

Nem tudom te mivel küzdesz még, de nálam még ez azzal is tetőzik hogy semmi és senki nem érdekel igazán tartósan. Tudom h a boldogságot nem élem meg -ezért sokszor elképzelem akkor fáj v épp nem mind1, úgy érzem képtelen vok tenni érte .tök messze van .És a sikerek .ha pici siker van azt nem élem meg sikernek nem érdekel mert az állandó figyelemtől rajongástól messze van (az irányomban tanúsított tantós érdeklősétől ) és meg is kapom azt a figyelmet a sikerecskéve kisebb időre, tudom h újra elveszik .én azt hiszem remete vagyok ..176 centivel,zöld szemekkel (igaz nem a legszebb arccal ) de relatíve jobb adottságokkal. Nincs semmim, és lassan nem is vágyom semmire..

nem lehet amúgy h te is maximalaista vagy ? és ha nem te vagy a legszebb legjobb legokosabb ..-már nem is érdekel az egész ..?

2011. júl. 22. 22:42
 4/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Első válaszoló, lehet, hogy van benne valami, amit írsz.

Utolsó, velem az a baj, hogy szerintem nagy dolgokat érek el, de mégsem örülök neki.

2011. júl. 22. 23:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha túlságosan rákattantál a "célokra" meg a "sikerekre", akkor lehet, hogy már teljesen elfelejtetted élvezni az életet. Folyton a jövőben élsz és nem a jelenben. Ezért amikor elérkezett a siker pillanata, akkor ebből annyit érzékelsz, hogy a jövő megszűnt, összeomlott. Van, aki kifejezetten szomorú lesz, gyászol, ha elért valamit, amit nagyon akart. Ebből aztán a jövőorientált ember úgy mászik ki, hogy újabb célokat tűz ki, megint jó sokat idegeskedik és gürcöl, amíg eléri őket, aztán megint jó nagy csalódottságot érez, amikor eljött a siker. Önmagában a siker nem garantálja az örömöt, örülni tudni egy másik képesség, egyébként tanulható.
2011. júl. 26. 03:02
 6/6 anonim ***** válasza:
És hogyan tanulható ?
2011. júl. 26. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!