Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tényleg a sportolás rendbe...

Tényleg a sportolás rendbe hozhatja a lelkem is?

Figyelt kérdés
Segíthet a sport abban, h lelkileg is picit helyre jöjjek?
2011. júl. 19. 13:28
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem mit javasolt a pszichológus?:-o
2011. júl. 19. 14:01
 12/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséged.:)

Az a gond, h semmihez sincs kedvem, semmihez.:( De, remélem, előbb utóbb sikerül valamire rávennem magam, m egyre jobban sülyedek.

2011. júl. 19. 14:03
 13/35 A kérdező kommentje:

Persze.

Hosszú történet, de remélem, h igy is érthető lesz.

A gondom az volt, h Apum ivott, naponta vitáztak, verte Apum Anyumat, Anyu előttem egy törött tányérral elvágta az erét...lassan betelt a pohár, és egyre nehezebben tudtam elviselni a dolgokat. Másik gond, h egyeten gyermekük vagyok és ,kaitkában, éreztem magam, úgy viselkedtek velem, mintha 5 éves lennék, folyton hivogattak telón, ha nem jelentkeztem, akkor kerestek mindenhol, pedig épp csak órán voltam, és nem tudtam jelentkezni. És itt jött a másik gond, m nekem ez gond. Lány vagyok, de a lányok vonzanak,(pszihológus szerint apum agresszivitása miatt), én nem tudom mi miatt, és nem örülök, h ilyen vagyok, de ez ellen nem lehet mit tenni, ez egy érzés és kész,. lett egy kapcsolatom lánnyal...amit elmondtam anyuéknak, m naponta nyaggatott, h mondjam el mi bánt. Itt fokozódtak a gondok, anyum nap mint nap sirt, apum mondta, h miattam lebetegszik... Élni sem volt kedvem, ezt is elmondtam a pszihológusnak.Pszihológus azt mondta, h éljek úgy, ah nekem jó, ha anyumék önzőek voltak és nem figyeltek arra, h én boldog legyek, akkor most én sem figyeljek arra, h nekik mi a jó. Nem élhetek úgy, m az anyuméknak nem jó, akkor ismét nem lehetek boldog. Szakitottam a csajjal, és visszamentem az előző páromhoz,aki pasi. De, vele nem vagyok boldog és sosem leszek. Ő tudja, neki igy jó azt mondta. Anyuméknak is igy jó. Mindenkinek,cs nekem nem. Ez van. Úgyh, az utolsó mentségem a sport lenne, m kül tényleg ELMEGYEK. Próbálkoztam annó kétszer is, de nem jött össze (nem tudta senki, mielőtt valaki azt irná, h csak figyelemfelkeltés akart lenni, nem, nrm sz, tényleg el akartam menni).

2011. júl. 19. 14:14
 14/35 anonim ***** válasza:

Ó, szegénykém.:-( Na ilyen gond mellett valóban, nem elég a sport.. De jobb mint a semmi, szóval szerintem menjél kocogni, bicajozni minden nap.:-)

Hány éves vagy? Mennyi van még a suliból? Remélem hamar el tudsz szabadulni otthonról. A pszichológus nem mondott hülyeséget. Erről az jutott eszembe, hogy "saját boldogtalanságod által senkit nem tehetsz boldoggá". Persze, így egy fedél alatt nehéz.. De az életedet nem élheted így le, hogy elnyomsz mindent magadban. Ha csak szüleid rossz szemmel néznek, ha lánnyal vagy, azt a helyedben lesz*rnám.

2011. júl. 19. 14:28
 15/35 A kérdező kommentje:

,,Hány éves vagy? Mennyi van még a suliból? Remélem hamar el tudsz szabadulni otthonról. A pszichológus nem mondott hülyeséget. Erről az jutott eszembe, hogy "saját boldogtalanságod által senkit nem tehetsz boldoggá". Persze, így egy fedél alatt nehéz.. De az életedet nem élheted így le, hogy elnyomsz mindent magadban. Ha csak szüleid rossz szemmel néznek, ha lánnyal vagy, azt a helyedben lesz*rnám.,,

23. Még 4 vizsga és a diplomamunka. Ha lesz.rom, akkor látom, h boldogtalanok, akkor ismét nem lehetek boldog. És az egész világ nem néz jó szemmel a leszbikusságra. Ha pasival vagyok, akkor viszont azt hiszik, h boldog vagyok, hisz ez a normális. Amióta vissza mentem az exemhez, aki pasi, megsem kérdezték, h mivan velem, h érzem magam. Nekik igy jó. Kül, megkérte a kezem a párom, igent mondtam. Csajjal nem lehetek, másik pasival nem akarok, hisz nem tudnám azt sem szeretni, megbántani és tönkretenni más életét meg nem akarom. A mostani párom tudja, h nem szeretem, és soha nem fogok vele lefeküdni, ő azt mondta, h ő igy is boldog és ne hagyjam el. M felvetettem a dolgot,m nem akarom az ő életét sem tönkretenni. Úgyh, ezért mondtam igen-t.

Szerelem, szeretet, bújás, szeretkezés nélkül meg nem tudom meddig ehet élni.

2011. júl. 19. 14:36
 16/35 anonim válasza:
Én a helyedben semmiképpen nem mennék hozzá ehhez a fiúhoz. Nem hiszem, hogy neki is jó lenne hosszú távon szex nélkül, hacsak nincs valami betegsége ezen a téren. Én úgy gondolom egy szülőnek is az lehet a legnagyobb öröm, ha a gyermeke boldog. Talán még nem fogadták el a másságodat, de szerintem idővel ez is meg fog történni. Szerintem semmiképpen nem szabad valakinek csak azért boldogtalanul élnie, hogy mások boldogok lehessenek.
2011. júl. 19. 14:51
 17/35 anonim ***** válasza:

Huh, ez azért komolyabb gubanc, mint hogy sportoljak-e vagy sem... meg hogy mit... :(

Én ebben nem tudok Neked segíteni - nem is mernék véleményt alkotni így, "látatlanban". Csak egyet mondhatok: akárki akármit mond, igenis, vannak önző szülők. A gond ezzel csak az, hogy sok esetben éppen ők (és emiatt) nevelik nagyon-nagyon szigorúan a gyereküket. Szó szerint tulajdonuknak tekintik, mindenféle "elveket" tesznek a gyerek elé, mondván; ezt KELL követned! De említsük csak meg: ŐK bezzeg ezeket a nagy elveket sokszor egy fikarcnyit sem képesek betartani. :) Szóval: kövesd, kölyök az általam felállított normákat, mert "tisztességes gyerek ezt követi!". De a valóság sajnos, az, hogy egyszerűen már a kezdetektől a feltétel nélküli engedelmességet plántálják a gyerekük agyába/személyiségébe. És ez egy betonbiztos módszer, ami nagyon veszélyes és kegyetlenül nehéz (ha nem lehetetlen!) változtatni rajta! (Szerintem) sokszor a pszichológus sem tud. Az egyetlen kiút lehet, ha a gyerek nagyon értelmes és logikusan képes gondolkodni. Ennek a kombinációnak van ESÉLYE arra, hogy kemény küzdelemmel, de legyőzze önmagában a lelkiismeretfurdalást és az önbizalomhiányt.

Nézd, a bölcsek köve ebben az esetben a Te zsebedben van. Ha (tényleg) végiggondolod, hogy szüleid mit tettek le valójában az asztalra és miket követelnek emellett Tőled, ezek pedig milyen hatással vannak a Te életedre (most és a jövőben), akkor le tudod győzni ezt a (bocs) "démont".

Én mondjuk, mindenképpen látok esélyt erre nálad. Tudod, miért? Mert tisztán látod (megfogalmaztad!) hogy melyik családtagod/pasid mit akar tőled. (A "pasi"...bakki. Szóval az a lényeg, hogy neki jó lenne veled, az már nem számít, ez kölcsönös-e... na hallod, így mentek a dolgok a középkorban is, nem? :) Koptasd le, ennyi! :) Vagyunk vagy 6 milliárdan ezen a bolygón, van választék, nem igaz? :))

Nézd, nem tudom, a fentiekben volt-e olyan, amit megvalósíthatónak tartasz, de hidd el: csak magadra számíthatsz. Nem kell ettől megijedni: sokan vagyunk ezzel így! :) Sőt, olyanok is sokan vannak, akiknek jó időbe telt, míg testileg/lelkileg függetleníteni tudták magukat a "családjuktól".

De persze, ezt a témát nemigen lehet ilyen "kutyafuttában" megoldani, főleg egy "gyakorikérdések" oldalon. Ez nem erre való. De talán kaptál/kapsz egy kis értelmes indíttatást arra, hogy gondold át a dolgaidat és egyszerűen: vedd fel a kesztyűt! :) Küzdj magadért, az egészségedért, a boldogságodért, a jövődért!

Szeresd a szüleidet - de teremtsd meg a saját boldogságodat! :)

2011. júl. 19. 14:53
 18/35 A kérdező kommentje:

Jól esik a segítségetek.:)

Évek óta ezen gondolkodom, és nem tudom mi lehetne a helyes döntés.

Ha lánnyal lennék, boldogabb lennék, mint most, de akkor sem igazán, a szülők miatt. Idővel meg lehet ismét nagyon boldogtalan, hisz gyereket akarok, ami nem is gond, lehetne, de mi lesz azzal a gyerekkel, ok, h boldogságban nőne fel, de a bántalmak, amik a külvilágtól érnék, nem egyszerű, nem lenne boldog.

Szóval, ez sem jó megoldás.

Másik pasi...ah irtad van választék, persze, h van, de nem hiszem, h másik pasival is boldog tudnék lenni, lehet az jobban vonzana, v legalább picit tudnám szeretni, de ha inna, vagy verne, v csalna??!. A párom meg jó ember, NEM ISZIK ÉS SOSEM BÁNTANA, ami az én életemben fontos, gondolom aki akarja megérti, h miért.

2011. júl. 19. 15:02
 19/35 A kérdező kommentje:
Ja, és a külsőmön is folyton szomorkodom. 1o kg-val több vagyok, mint kellene, kicsi a mellem, x lábam van.:( Mások sosem bántottak e miatt, v h gondom lett volna belőle... De, magamnak nem tetszem, ez sem enged lelkileg helyre jönni.
2011. júl. 19. 15:11
 20/35 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem terveznék ennyire előre - mondjuk én sem vagyok egy ilyen mának élő tipus, de - pl. azért nem élnék boldogtalanságban egy férfival, mert előbb-utóbb gyereket szeretnék.. Befejezném a sulit és jó messzire elköltöznék a barátnőmmel. Pl. a fővárosba, itt azért annyira senki nem kutakodik a másik életében, hogy emiatt bántsanak. Ha egy kicsit ki tunál törni a kalitkádból lehet, hogy letisztulhatnának a gondolataid és másképp látnád.
2011. júl. 19. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!