Tényleg a sportolás rendbe hozhatja a lelkem is?
Elég a futás, bicajozás, séta ehhez? Mennyi idő után lehetne érezni vaami változást?
Köszönöm a válaszokat!:)
A jó öreg válasz: "egyénfüggő". :) Én pl. akár 3-4 alkalom után már érzem, hogy tisztább a fejem, könnyebb a légzésem, jobban bírom a napi feszültségeket. Csak hát ugye, amikor már feszült vagy, "kifacsart", nem könnyű (újra) rászánni magad a mozgásra. Javaslom, kezdd sétával, hogy ne unj rá. Menj haverral, közben beszélgess. Aztán növeld a távot. Vagy sétáltass kutyát. Aztán magadtól is érezni fogod, mikor jön el az ideje, hogy emeld a lécet. De lehet úgy is, hogy váltogatod a sportokat. Én pl. nem szeretek futni, de használok ellipszis trénert, túrázom, biciklizem, otthon van fitball-om, bordásfalam. Na, ezeket tudom úgy váltogatni, hogy érdekes legyen, ne unalmas.
(Jó hogy említetted: ma megjegyezték, felkaptam 3-4 kilót. Nem csoda, hetekig csak a gép előtt melóztam. Ideje nekem is moccannom.)
Kitartást!
Köszi.
Nincsenek haverjaim.:( Akik vannak, azok sem igaziak, vagyis nem szivesen sétálok velük. Kutyám még pici, 1 km-t sem lehet sétálni vele. Falun élek, ezért nem válogathatok a sportok közül, csak amiket leirtam.
A sportolás önmagában nem. Lehet kompenzáció is, mint pl. a gyúrás eltúlzott formája.
Segít valamit, felfrissít, jobb lesz valamivel a közérzeted, de a lélek egészségéhez több kell. Némi szeretet, törődés - adni és kapni, értelmes elfoglaltság, életcél, szellemi táplálék, időnként gondolkozni problémákon, munka és pihenés.
Látod, én is falun élek most. :) Igen, fura lehet fel-alá grasszálni naponta 2x a szomszéd Mari néni orra előtt... :)
De túrázni, biciklizni, otthon tornázni, felüléseket csinálni, labdázni, ugrókötelezni, hulahoppkarikázni, súlyzózni meg ilyenek... lehet. Vagy jógázhatsz is. Meg ott a Callanetics (több fokozatban, nem kell rögtön a legbrutálisabbal megijeszteni a testedet :)).
A legjobb alakú ismerősöm szégyenlős, le nem vetkőzne mások előtt, tömegiszonya van és... amúgy sem egy barátságos típus :) :) :)
Na, ő otthon kondizik kölyökkora óta.
Lehet, ennek köszönheti ő is, hogy nem lett teljesen remete meg (még)ijesztőbb személyiség? :) :)
De lelki problémákra valami kreatív dolgot is csinálhatsz. Festés, rajzolás, írás, batikolás, varrás, hímzés, horgolás, kötés, mozaikkészítés, fényképezés a természetben... stb. stb. stb.
De a sport mégiscsak a tuti.
De félre a tréfát: csak a fantáziád (meg a szomszéd Mari néni) szabhat neked határt :) :) :)
,,Némi szeretet, törődés - adni és kapni, értelmes elfoglaltság, életcél, szellemi táplálék, időnként gondolkozni problémákon, munka és pihenés.,,
Olyen emberrel vagyok, akit nem szeretek. Törődés-kapok, de nem esik jól, és hiányzik, h én is adhassak. Szelemi táplálék, mire gondolsz? Sokat gondolkodom a problémákon, és ilyenkor csak egyre jobban belegabalyodom, és mégroszabb. Még tanuló vagyok, vizsgákra készülődöm. Pihenek eleget. Életcélom mostanság nincs, legszivesebben ... elmennék világgá, de mivel ezzel megbántanám a szüleimet és tönkretenném az életüket, ezért gonfoltam h hátha a sport... gyógyszer nem segitett, semmiféle tea sem, pszihológus sem, m a javaslata is olyan volt, amivel a szüleimet a halálba kergetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!