Mit tegyek? 15 évesen kényszerevő lennék? KÉRLEK SEGÍTSETEK!
Mostanában olvastam hogy van ilyen betegség.
Most körülbelül 15 éves vagyok,kb 163-4 cm és 54-55 kiló.
Tudom,ez bem hangzik annyira soknak de emégis.Eggyelőre még valamennyire vékony vagyok,de régen tényleg az voltam úgy hogy bár sokat ettem,mégsem ennyit,De a hasam már hurkás,és a combom is vastag.
Kb egy éve tünt föl,hogy már hízok,de engem nem is a súlyom érdekel,bár persze szertnék szép lenni,hanem az evési mániám.
Állandóan esze,vagyis inkább sosem vagyok egy picit sem éhes.Nem annyira borzasztóan egészségtelen ételeket eszek(bár imádom az édességeket,amikor olyanom van kanállaa pohárból eszema kakaót(ez NAGYON GYAKRAN MEGTÖRTÉNT évközben,mostmár ritkábban),képes vagyok egyszerre egy egész tábla csokit is megenni)
De pl ma meg tegnap nem is ettem édességet(csak pár pohár szörpöt)
Mégis képtelen vagyok normális mennyiségeket enni,Mindenből unddorító mennyiségeket eszem,én nem 5-6 szem pici kajszi barackot szem -egészséges- nassolásnak,henem egy literes tállal.
Nem az abj hogy mit eszek hanem az hogy mennyit....
Mostanában édesanyám egészsége ételeket főz,de velem az a baj hogy tényleg nem tudok megálljt parancsolni.
Egy kiló barack?Amikor nem is vagyok éhes?
Nagyon sokat eszem.Én mindíg vékony lány voltam és nagyon nehezen híztam de még anya is azt mondja,hogy ennyi evés mellet nem lehet meghízni és ez már kényszeres.
Valósznüleg azért eszem mert unatkozom.Más "nagy lelki problémá" amit a szakirodalom ír nem találok.Nagyon kevés barátom van és ilyenkor nyáron különböző okok miattt velük sem nagyon tudok találkozni.Most megyek egy gimibe gy másik városba....remélem ott más lesz.
Egy hete megpróbáltam diétázni de csak egy két napig ment,megpróbáltam kiiktatni a kenyeret meg az édességeket,és csak embri adagokat enni.
De nem ment.....Nincs akaratrőm végig csak és kizárólag az evésen járt az eszem.....Ez már undorító......
Pedig én annyira szeretnék szép és vékony lenni,és szeretném ha gimiben szeretnének(bár most is általában jóban voltanm mindenkivel mégsem volt csak két barátom akikkel lóghatok)és más haverjaim akiket elhívhatok magammal ide oda nincsenek,és ráadásul nagyon félek hogy nem tudok barátkozni vagy hogy azt hogyan kell,mert sosem igazán kellet.Pedig normális lány vagyok,persze nekm is vannak rossz tulajdonságaim,de mindíg vidám vagyok és jó beszélőkével rendelkező....Az ember azt hinné biztos társasági ember....
De nagyon eltértem a témától....
És annyira utálok sportolni...és olyan unalmas így nyáron egyedül
Vagyis pontosabban év közben heti kétszer táncra járok....
És sok ilyen kérdésnél írják,hogy ha rájön az ehetnék foglalja el magát pl.:olvasson.....de hát én mindíg azt szoktammktam és mégis.....
Na most ez nagyon hosszúra nyúlt,és nagyon köszönöm hogy elolvastad ,a hasznos válaszokat szívesen felpontozom.
Köszönöm
diagnosztizált kényszerevő vagyok. Te nem vagy az. :) Unalomból eszel. Olyan, minjt amikor a dohányosnak már nem elég egy cigi, hanem 3 kell, vagy batári erős...
Függő vagy, egy szokás függője. Csináld azt, h kiteszel egy nagy adagot a tányéradra, raktározd, h hú, ez sok, mint amit régen ettem, ha véégeztél, kelj fel, és csinálj mást! Rágózz, szopogass cukrot. Amerikai fiatalok nagyrésze ezt csinálja (a családom is a tévé előtt) de ne dumáld be magadnak, hkényszerevő vagy, ez hülyeség. hozzászoktál vmihez, ami nem alegjobb. de az evés meg ha jó az emésztésed is ráadásul, tehát az evés nem gáz...
Szerintem meg egyrészt a hormonok játéka, másrészt az unalom okozza. Ez még nem betegség. Ennyi idősen én is felszedtem valamennyit magara hirtelen, de aztán abbamaradt ez a jelenség és újra vékony lettem. Nem kell megijedni, nem tart örökké. :)
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!