Depresszió! Hova menjek segítségért?
utolsó : mekkora egy balf@sz vagy. -.-
amugy szerintem keress fel egy pszihologust talán ő tud segíteni:)
így van minél előbb valami orvossal beszélni mert ez magától nem múlik én már csak tudom, nekem is évekig teltek így a napjaim
lehet hogy sokan szidják de az antidepresszáns azért segít a legtöbb esetben.
Kezdj el valamit csinálni: tanulj vagy dolgozz (vagy valami értelmes hobbi). Így megismerhetsz majd új embereket és új barátokra is szert tehetsz. Onnantól pedig lehet velük menni bulizni, kirándulni stb, ahol még több emberrel találkozhatsz. Másrészt, a tanulással/munkával az ember értékesnek érzi magát (javul az önbecsülése és sikerélménye), és leköti magát, lesz célja az életének.
A depressziósként a legrosszabb dolog, amit az ember tehet az, hogy otthon ül egyedül, mert így egyre csak mélyebbre fog az ember süllyedni a depresszióban, mivel szó szerint elb@ssza az életét a semmittevéssel.
A pszichológus vagy pszichiáter is segíthet (különösen akkor jó az antidepresszáns, ha organikus oka van a depressziónak), de a depresszió fő kezelése a rendezett életvitel kialakítása, amit a betegnek kell megtennie (de pl. endogén depressziónál a gyógyszer sokat segíthet abban, hogy a beteg képes legyen ezt véghez vinni).
Pszichológus-hoz elmenni nem túl "nyereséges". A baj az, h én voltam 1x még 3 éve és 1 órára(!) kért 5000 Ft.-ot! Nem vicc!
Pszichiáter antidepit írna fel, de sztem a depi akkor fog elmúlni ha az életedbe +valósulnak azok a dolgok amik hiányoznak. Pl. nincs barátod de majd szerzel stb.
De ha mégis akarsz vmit szedni akkor szedj vmi természetest, pl. triptofán-t vagy orbáncfű-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!