Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresszió! Hova menjek...

Depresszió! Hova menjek segítségért?

Figyelt kérdés
Néhány év alatt elvesztettem az összes barátomat, tönkre ment az egész életem, nincs kedvem semmihez, mindenkit eltaszítok magamtól, állandóan ideges vagyok, ha csinálok valamit, akkor is úgy érzem, mintha unatkoznék. Nem érzem jól magam, nincs semmi életem, utcára is alig merek már kimenni. Mit kezdjek magammal, teljesen egyedül érzem magam?! 22/F
2011. júl. 10. 19:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Az Oriflame termékeit ajánlom.Többféle ajakbalzsamot kínálnak,de választhatod az univerzális balzsamot is.Ez utóbbit ajakápoláson kívül rengeteg mindenre használhatod,ez egyépként méhviszt tartalmaz.
2011. júl. 10. 19:47
 2/12 A kérdező kommentje:
?
2011. júl. 10. 19:51
 3/12 anonim ***** válasza:

utolsó : mekkora egy balf@sz vagy. -.-

amugy szerintem keress fel egy pszihologust talán ő tud segíteni:)

2011. júl. 10. 19:53
 4/12 anonim ***** válasza:

így van minél előbb valami orvossal beszélni mert ez magától nem múlik én már csak tudom, nekem is évekig teltek így a napjaim

lehet hogy sokan szidják de az antidepresszáns azért segít a legtöbb esetben.

2011. júl. 10. 19:57
 5/12 A kérdező kommentje:
És ki segít újra felépíteni az életem? Ettől félek a legjobban, hiszen elvesztettem mindazt, amit eddig birtokoltam és nem hinném, hogy már visszaszerezhetném.
2011. júl. 10. 20:00
 6/12 anonim ***** válasza:

Kezdj el valamit csinálni: tanulj vagy dolgozz (vagy valami értelmes hobbi). Így megismerhetsz majd új embereket és új barátokra is szert tehetsz. Onnantól pedig lehet velük menni bulizni, kirándulni stb, ahol még több emberrel találkozhatsz. Másrészt, a tanulással/munkával az ember értékesnek érzi magát (javul az önbecsülése és sikerélménye), és leköti magát, lesz célja az életének.

A depressziósként a legrosszabb dolog, amit az ember tehet az, hogy otthon ül egyedül, mert így egyre csak mélyebbre fog az ember süllyedni a depresszióban, mivel szó szerint elb@ssza az életét a semmittevéssel.

A pszichológus vagy pszichiáter is segíthet (különösen akkor jó az antidepresszáns, ha organikus oka van a depressziónak), de a depresszió fő kezelése a rendezett életvitel kialakítása, amit a betegnek kell megtennie (de pl. endogén depressziónál a gyógyszer sokat segíthet abban, hogy a beteg képes legyen ezt véghez vinni).

2011. júl. 10. 20:15
 7/12 anonim ***** válasza:

Pszichológus-hoz elmenni nem túl "nyereséges". A baj az, h én voltam 1x még 3 éve és 1 órára(!) kért 5000 Ft.-ot! Nem vicc!

Pszichiáter antidepit írna fel, de sztem a depi akkor fog elmúlni ha az életedbe +valósulnak azok a dolgok amik hiányoznak. Pl. nincs barátod de majd szerzel stb.

De ha mégis akarsz vmit szedni akkor szedj vmi természetest, pl. triptofán-t vagy orbáncfű-t.

2011. júl. 10. 20:15
 8/12 anonim ***** válasza:
Amúgy nem tudom, hogy mi lehet az, amit 22 évesen el lehet veszíteni (családtagokon kívül) és később már nem lehet pótolni. Sokan 30 felett vágnak neki a nagyvilágnak, úgy hogy semmijük sincs és senkit sem ismernek.
2011. júl. 10. 20:18
 9/12 anonim ***** válasza:
ötezret kért csak? az nem sok...
2011. júl. 10. 20:18
 10/12 A kérdező kommentje:
Tanulok jelenleg egy főiskolán, de az ottani ismerősök messze vannak tőlem, nem nagyon tudok találkozni velük. Meg félek, hogy csak őket is eltaszítanám magamtól ilyen állapotban (ez egyébként már 2-3 éve tart, de csak most érzem úgy, hogy fokozódik bennem). Nagyon szerencsétlennek érzem magam, semmi program nincs az életemben, a barátnőim is szerintem emiatt szakítanak velem, hisz unalmassá váltam. Akarok tenni ellene, de nem tudom miként! Könnyű azt mondani, hogy menjek el szórakozóhelyre, stb. de ezt megvalósítani nem könnyű, főleg egyedül nem.
2011. júl. 10. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!