Még olyan február körül egyszer reggel arra keltem fel hogy alig kapok levegőt. Rohantunk a dokihoz, gyerekkoromban sokszor volt ilyen fulladásos betegségem, lehet allergia miatt de azok már hálaistennek évek óta nem jelentkeztek. Doki megvizsgált elküldött mindenhova és végül arra jutottak hogy ez egy pszichés betegség. Még a végén kardiológiára küldött el, de nem mentem fölöslegesnek tartottam. Adott be utalót a pszichiátriára, de oda se mentem el. Ez a jelenség szinte naponta jelen van. Főleg akkor amikor lefekszek hogy tv-t nézzek vagy ha aludni készülök. Pszichiátriára azét nem mentem el mert egyrészt félek is másrészt pedig rengeteg ellentétes véleményt halottam. Egy ismerősömnek mikor elmondtam ezt azt mondta hogy neki is volt ilyen problémája és ő nem ment el, megtanulta elviselni. Nagyából annyian vannak ellene mint vele. Testvérem is szenved ilyesmiben, ő kinezielogushoz járkál. Valamikor nincs baja de vannak olyan napok amikor teljesen kivan. Én most is ara keltem hogy kapkodom a levegőt, nagyon rossz így ébredni... Esténként elaludni is pokoli rossz.
Mitől lehet ez? És még fontosabb mit tudok vele csinálni?
Lehet éjszakai pánikroham. Oldalt fekvésben, vagy háton is jelentkezik? Lehet fejlődési rendellenesség. Ha idegtől van, könnyen rá lehet jönni. Este inni kell nyugtató teát, ha nem jelentkezik, akkor az.
2011. jún. 30. 17:54
12/20 homo ludensz válasza:
Elmehettél volna a kardiológiára is mert akkor tudod a többi vizsgálat eredményeit is figyelembe véve,hogy nem szervi bajod van. Tudom ez sokszor sz@rt sem ér mikor úgy rendesen rajtad van,de mégis tudat alatt gondolsz rá.A pszichiátertől még annyira sem kell félned mint a fogorvostól bár azt hiszem nem a félelem az ami visszatart inkább az hogy mit gondol rólad a környezeted.
2011. jún. 30. 18:03
13/20 anonim válasza:
En vagyok az elsö,szerintem azert a pszihiaterhoz elmehetnel,igy letisztazhatod hogy mi van,szerintem ha nem erzel felelmet,nem panik,es akit elfog a panikroham az egesz biztos utanna nem tud elaludni,mar az idegessegtöl,reszketegsegtöl,nekem az egesz testem ,idegejeim reszketet,nagy belsö nyugtalansagom volt,nem csak nekem ,atlagba mindenkinek,de hat ki tudja.....legjobb mindent megnezni,mert allergia is asztmaba mehet at.
2011. jún. 30. 19:00
14/20 A kérdező kommentje:
Környeztem az nem érdekel. Azért félek úgymond oda elmenni mert nem akarom hogy kutasson a múltamban meg nem tudom egész egyszerűen még a szőr is feláll a hátamon ha rágondolok.
2011. jún. 30. 19:01
15/20 A kérdező kommentje:
Ja és igen, eddig 2* keltem rá. Egyszer mikor előjött a másik pedig ma reggel volt ekkora hátamon feküdtem.
2011. jún. 30. 19:02
16/20 anonim válasza:
A pszihiater nem kutat a multadban, az a pszihologus dolga ö esetleg kikerdez mi a a bajod es diagnozist ad.
2011. jún. 30. 21:00
17/20 anonim válasza:
Nekem van ilyen problémám, ha háton alszok el. Egyébként mindég oldalt szoktam aludni. Én már voltam vele orvosnál.
2011. jún. 30. 21:32
18/20 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam 21:00-ás.
És mit mondtak neked utolsó?
2011. júl. 1. 06:27
19/20 homo ludensz válasza:
Én is úgy értettem hogy a pszichiátriától való félelem tart vissza.A pszichiáter mivel ő a szakorvos, hivatott át irányítani a pszichológushoz aki nem orvos inkább bölcsészdoktor mint az enyém volt és arra tanult rá pszichológiát. Bízzál benne hogy egy értelmes kulturált,szimpatikus egyént fogsz ki akivel megtaláljátok a közös hangot. Amit ott elmondasz az szobában marad.
2011. júl. 1. 09:26
20/20 anonim válasza:
Én az vagyok akinek néha ugyanilyen problémám van. Én szívbeteg is vagyok, de a kórházi orvosom azt mondta, nem a szivemtől van. Lehet éjszakai pánikroham, ami álmomban ér, vagy valami anatómiai dolog. Egyébként nő vagyok és nem horkolok. Írhatsz privátot is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!