Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan léphetnék túl ezen?

Hogyan léphetnék túl ezen?

Figyelt kérdés

Van két "barátnőm", akik konkrétan nem a barátnőim már, mert sikerült elérnem, hogy hagyjanak... nem szó szerint mondtam meg nekik, hogy na most takarodjatok az életemből, hanem magamban igy tudatositottam vagy mi, hogy nem kellenek, mert csak fáj az, hogy barátok vagyunk, és igy óvatosan célozgattam, hogy en legyek túl kemény, mert azt én sem szeretem ha elküldenek a búsba, de még olyan bunkón is mellé.

Meg aztán ugy akarnak engem beálítani, hogy nekik jó legyek, mint barát. Belém akarják verni azokat a tulajdonságokat, amik nekem sosem lesznek, és igy nem tudok megfelelni, és ezért tettem ki a szűrüket lassacskán. Fáj, hogy már nem vagyunk barátok, ami valójában nem is lehetett barátság ha ilyeneket vártak el tőlem. Inkább ugymondanám hogy már nem tartjuk a kapcsolatot. Úgyérzem jobban döntöttem igy, mert mellettük csak szenvednék, és lassan beletörődök hogy nincsenek. Nos, az a helyzet, hogy nekem barátaim soha nem voltak, ezért iskolát váltok szeptembertől, hátha sikerül mégis csak, más, megértőbb, elfogadóbb társaságot találnom. :) viszont van egy rossz is ebben, mert lehet, hogy pont rossz társaságba kerülök, és megint rengeteget fogok csalódni, meg szenvedni mások végett.. szerintetek jól döntöttem hogy kiadtam az útjukat, meg a többi? tudnátok ötleteket adni hogyan tehetem leggyorsabban túl magamat rajtuk?

2011. jún. 26. 17:41
 1/4 anonim válasza:
Minden szakítás nehéz, mégha nem is éreztél szerelmet egyik iránt sem, így a ragaszkodás miatt fáj neked annyira. De ha valamelyik iránt táplálsz valamilyen szenvedélyt akkor ne add ki az útját végleg, mert még bármi kialakulhat belőle. Ha viszont egyik sem fogott meg eléggé, akkor ne bánkódj miattuk és keress mást, aki elfogad olyannak amilyen vagy. Más miatt ne add fel az egyéniséged és ne próbálj soha másoknak megfelelni mert csak látod majd kárát. Ezt saját tapasztalatból írom. Tarts ki az elveid mellett és keress olyan társaságot, aki olyan vagy hasonló értékrendet képvisel, mint te. A lányoknál is ugyanígy járj el, ha nem képesek elfogadni akkor ne hagyd, hogy megtörjenek, csak azért hogy nekik jó legyen. Tarts ki, nem lesz semmi baj, főleg hogy úgy gondolom fiatal vagy még és sok minden áll előtted
2011. jún. 29. 21:54
 2/4 A kérdező kommentje:
lányvagyok énis
2011. jún. 30. 14:00
 3/4 anonim válasza:
Nem tudtam:) De egyébként akkor se hagyd magad soha elnyomni, nekem egy barátnőm az én önbizalmamat teljesen leszívta és azóta ő a kis királynő. Évekig mindent megtettem érte, pedig semmi kedvem nem volt hozzá mert az idegeimre ment de én megpróbáltam megfelelni. Azóta még ő nem köszön, szóval jobb ha baráti társaságot váltasz, mert aki nem fogad el úgy amilyen vagy, az nem szeret. Nekem se nagyon voltak barátaim, teljesen elzárkózik az ember ilyen kudarcok után de végül a fiúk társaságában találtam vigaszt, velük sokkal jobban szót tudok érteni mint a nyafogós libákkal. Te hány éves vagy egyébként?
2011. jún. 30. 14:44
 4/4 A kérdező kommentje:

16éves vagyok, és az a baj, hogy én ilyen szorongós féle vagyok, és NEM TUDOK bízni, elhinni a dolgokat, akár igaz akár nem. és mert hogy ők eddig viseltek el, hogy én nem akarok megváltozni egyáltalán, nekem jó ez igy ahogy vagyok, stb.. de ők sem teljesen egészségesek agyilag ugymond..nekik is van xy bajuk.. én legyek az aki mindenkihez alkalmazkodni fog.. melyik pizsamájukban álmodták hogy majd tőlem meg is kapják? én ugyan nem fogok ugy alkalmazkodni másokhoz, hogy viszont nem kapom vissza.

Meg ez a szeretet hiány, amiellen nem tesznek semmit.. nekem fontos lenne, hogy gyakran tudtomra adják, hogy fontos vagyok, de nem..

2011. jún. 30. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!