Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Börtönlakók - mennyi idő...

Börtönlakók - mennyi idő alatt törnek meg?

Figyelt kérdés

a kérdés lényege: adott egy előzetesben lévő ember. börtönlakó. olyan ember, aki általában mindig keresett más megoldást a tűrésen, belenyugváson kívül, a kinti életében. hány hónap után adja fel a reményt? hány hónap után nyugszik bele? mennyi idő után törnek meg?

és az alkérdés: mi van abban az esetben, ha korrupt módon, csak ráverték a balhét?

2011. jún. 20. 01:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerintem maximum egy fél év alatt mindenki belenyugszik a sorsába,akár jogos a büntetés akár nem.

Bár a börtönben már nem piti bűnözők,tolvajok,sikkasztók vannak,hanem gyilkosok,molesztálók,stb ezeknek az embereknek elég elborult agyuk van ahhoz,hogy nemigen reménykednek semmiben,legalábbis nem hinném,hogy sokáig

2011. jún. 20. 03:25
 2/12 A kérdező kommentje:
nem feltétlen. ismertem eseteket, ahol abszolút ártatlanul ültek... elég egy rafinált elme, korrupt hatóság, és a vágy, hogy végre bűnbakot találjanak.
2011. jún. 20. 08:54
 3/12 homo ludensz ***** válasza:
Az előzetesben a gyanúsított vizsgálat ideje alatt van elzárva,bírói jóváhagyással. A tárgyalás és az ítélet kihirdetése után pedig az adott büntetési fokozatnak megfelelően:fogház, börtön,fegyház lakója lesz. Attól is függ hogy első vagy sokadik büntetését tölti. Különben ha megkérded ott mindenki ártatlanul van bent,korrumpálták,bemártották,bírói elfogultság stb.
2011. jún. 20. 19:00
 4/12 A kérdező kommentje:

nézd, én hajlamos vagyok hinni az olyan embereknek, akik érvekkel, tényekkel bizonyítják, hogy ártatlanok, és mégis ott ülnek.

volt egy esetem nemrég... adott egy fószer, haverjai között van zsaru... jártam a húgával (9 év van köztük), és annyira nem bírta a pofám, hogy a rendőrhaverja megvert, és olyan jegyzőkönyvet akartak aláírattatni velem, amiben kb. annyi volt az igazság, hogy aznap ott voltam. és bumm. ezt megtehetik a zsaruk. ott kérkedtek nekem, hogy jobban járok, ha aláírom, mert bírósági ügy lesz belőle, én mondtam, hogy ez hazugság, erre mit mond? hát az senkit nem érdekel, szerez majd tanukat... még mindig tart az ügyem...

2011. jún. 20. 19:38
 5/12 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező: a magam esze szerint csak annyit mondanék, hogy az eset sántít valahol.
2011. jún. 21. 22:54
 6/12 A kérdező kommentje:
szívesen beavatnálak a részletekbe. eddig hittem, hogy van törvény, de amikor a rendőrök is a képedbe röhögnek és hazudnak... na akkor aztán kicsit torzul az arcod.
2011. jún. 21. 23:28
 7/12 anonim ***** válasza:
hát az igazságszolgáltatás valóban sok esetben sántít és a korrupció sem újdonság. Azt javaslom, ha már konkrétan eljárás folyik ellened, hogy fogadj fel egy jó ügyvédet és kösd fel a nadrágod. Ha nem tudod megvédeni magad és ők rád szállnak, akkor sajnos előnyben vannak.
2011. jún. 22. 08:19
 8/12 anonim ***** válasza:

Ez az elvetemültség szintjétől függ.

Egy átlag bűnöző 1 év alatt megtörik, a megszálltabbak akár egész életében is megtartja a jellemét.

Aki pedig bűnbak volt, akár egy nap fogság is elveszi a bizalmát az államtól, az emberektől, vagy az élettől.

2011. jún. 22. 13:33
 9/12 anonim válasza:

A remény hal meg utoljára...van aki bírja van aki nem... ha van miért végig csinálni akkor beletud nyugodni pár hónap alatt... ha pedig ráverték a balhét és ez kiderül akkor természetesen támadhatja a hatóságot ezerrel. Rengeteg dolgot szarul csinálnak.

Egyébként az egyik válaszolónak üzenem hogy a barátom 3 hete szintén előzetesbe van olyanért amit SOHA SE követett el. Rossz társaságba keveredett és a rendőrség is rászállt. Rá kellett jöjjek ezen idő alatt mig vele voltam hogy a rendőrök a legmocskosabb emberek egyikei... és tényleg hazudnak és a pofádba röhögnek.. ha nincs tanu szereznek. Ha ezért nem sikerül elmeszelni, másért fog menni. Igy megüzenték. Nincs jobb dolguk.

Magyarországról koccolni kell mihamarabb nincs mese... Én nem fogom hagyni hogy olyanért meszeljék el amit nem követett el. A börtönben pedig nem csak gyilkosok rablók és mocsok emberek vannak... lehet a legtöbb az, de ahogy a kérdező is írta nem mindegyik.

Remélem megoldódik az ügyed és sikerrel jársz, ha tényleg ártatlan vagy ahogy mondtad, akkor az igazság mindig győz!!!! Sok szerencsét!!

2011. jún. 23. 01:29
 10/12 A kérdező kommentje:

már folyik, egy tárgyalás volt, de mellette ugyanazon napon és percben egy másikat is kezdeményezett egy magánszemély. hát ki? természetesen az, akinek rendőrhaverja van.

egyikben már volt tárgyalás, a bírónő rendesen meg volt lepve, viszont a másik, a magánszemély kezdeményezésére indult eljárás még nem, és kezdek nagyon belefáradni a várakozásba. szó szernit beleőszülök, és néha már rámtör az öngyilkossági vágy, mert nem tudom, hogy tudnék ebből kimászni, hiába van ügyédem. előzetes nincs, szerencsére, de kicsin múlott (szó szerint megütött a rendőr, hogy írjam alá a jegyzőkönyvüket, de nem tettem).

na, először is kitartást a barátodnak, és tudd - még ha nem is előzetesben - de én lassan egy évnél tartok. nehezen lehet kibírni, és érzem, morzsolódik a személyiségem, elég keményen. mellettem csak a testvérem áll. és igen, a rendőrök között nagyon sok a tetű.

2011. jún. 23. 01:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!