A pánikbetegségen kívül mitől lehet még nehézlégzés és szívfájdalom lelki alapon?
1 éve nyáron jelenketett nálam először pánikroham. egy vasárnapi este volt, egyre nehezebben kaptam levegőt, majd fulladás jött rám, fájt a szívem, remegtem, zsibbadt a kezem a lábam, hideg rázott, ájulásérzésem volt, szédültem. Voltam kivizsgálásokon, semmi szervi bajom nincs, nem vagyok asztmás sem. Akkor 2 hónapig minden nap nehézlégzéssel keltem és feküdtem le. Még gyógyszer hatására sem javult, a Ventolin sem segített, inkább csak megdobogtatta a szívem... 21 éves vagyok. már 1 éve Rivotrilt szedek, de nem akarok gyógyszereken élni, ezért le akarom tenni, csak félek, ha elhagyom a gyógyszert, akkor megint pánikrohamaim lesznek. Régebben is szedtem már hasonló gyógyszereket. Jön a nyár ettől is félek kicsit, mert ugye tavaly pont nyáron jött ki.
Mostanában konkrétan pánikrohamaim nincsenek, a szívem az heti rendszerességgel fáj, a nehézlégzés hetente 3-4szer jön elő és általában Rivotril hatására javul. Kezeltetem magam szakorvossal is, úgy érzem valamennyit segített, de még így sem kiegyensúlyozott az életem. Minden nap fáj a gyomrom, a fejem, nincs olyan nap hogy ne lennék teljesen jól. És ezek mellett pluszban a nehézlégzés és a szívfájdalom is megkeseríti az életem. :(
Egészséges akarok lenni és normális életet élni!
Sok könyvet olvastam már gyógyulás témában, de főleg a pozitív gondolkodásmóddal kapcsolatban. Próbálom úgy alakítani az életem, hogy minél több pozitív gondolat legyen a fejemben. Ami többnyire sikerül is.
Tud valaki ajánlani gygyhatású készítményt és nem gyógyszert a Rivotril helyett? Abba akarom hagyni majd a szedését és áttérni valamilyen homeopátiás készítményre. Régebben a SedatifPc-t már próbáltam, nálam nem igazán segített, lehet hogy azért mert akkor is szedtem azelőtt gyógyszereket és lehet hogy meg sem érezte a szervezetem a hatását.
Még annyit kell rólam tudni, hogy természetgyógyász vagyok. Szoktam inni citromfűteát. De mivel nem lehet sokáig egyfolytában inni, ezért szüneteltetni is kell. Próbáltam már a valeriana Relax-ot is, 2 tablettának sem éreztem a hatását igazából.
A válaszokat előre is köszönöm!
Pánikbetegségnél előfordul, hogy a tünetek idővel változnak.Valamelyik tünet elmúlik és más fajta jön helyette, változhat az intenzitásuk is.Tehát szerintem a pánik okozza a mellkasi panaszaidat, csak most más formában.Ez már csak ilyen fránya nyavalya...
Nos, én sem szedem a dilibogyót, mert félek tőle.Helyette citromfűteát iszom, ami nagyon jó, igaz, lassabban alakult ki áldásos hatása, de azért nagyon sokat segített.Én már több, mint két éve iszom , folyamatosan.Nem tudtam, hogy nem szabad folyamatosan inni.Miért nem szabad?Mennyi szünetet kell tartani?
Azért nem szabad a gyógyteákat folyamatosan inni, mert felhalmozódik a hatóanyaga (aromája) a szervezetben. Különböző mellékhatásokat is okozhat. Úgy ajánlatos inni, hogy 2 hétig iszod, utána egy hét szünet. Az is meg van határozva bizonyos teáknál, hogy melyikből mennyit lehet inni egy nap. 1-2 bögrével még teljesen elfogadható.
Én is imádom a citromfűteát, és tényleg jót alszok tőle és nagyon kellemes az aromája is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!