Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pánikbetegségen kívül mitől...

A pánikbetegségen kívül mitől lehet még nehézlégzés és szívfájdalom lelki alapon?

Figyelt kérdés

1 éve nyáron jelenketett nálam először pánikroham. egy vasárnapi este volt, egyre nehezebben kaptam levegőt, majd fulladás jött rám, fájt a szívem, remegtem, zsibbadt a kezem a lábam, hideg rázott, ájulásérzésem volt, szédültem. Voltam kivizsgálásokon, semmi szervi bajom nincs, nem vagyok asztmás sem. Akkor 2 hónapig minden nap nehézlégzéssel keltem és feküdtem le. Még gyógyszer hatására sem javult, a Ventolin sem segített, inkább csak megdobogtatta a szívem... 21 éves vagyok. már 1 éve Rivotrilt szedek, de nem akarok gyógyszereken élni, ezért le akarom tenni, csak félek, ha elhagyom a gyógyszert, akkor megint pánikrohamaim lesznek. Régebben is szedtem már hasonló gyógyszereket. Jön a nyár ettől is félek kicsit, mert ugye tavaly pont nyáron jött ki.

Mostanában konkrétan pánikrohamaim nincsenek, a szívem az heti rendszerességgel fáj, a nehézlégzés hetente 3-4szer jön elő és általában Rivotril hatására javul. Kezeltetem magam szakorvossal is, úgy érzem valamennyit segített, de még így sem kiegyensúlyozott az életem. Minden nap fáj a gyomrom, a fejem, nincs olyan nap hogy ne lennék teljesen jól. És ezek mellett pluszban a nehézlégzés és a szívfájdalom is megkeseríti az életem. :(

Egészséges akarok lenni és normális életet élni!

Sok könyvet olvastam már gyógyulás témában, de főleg a pozitív gondolkodásmóddal kapcsolatban. Próbálom úgy alakítani az életem, hogy minél több pozitív gondolat legyen a fejemben. Ami többnyire sikerül is.

Tud valaki ajánlani gygyhatású készítményt és nem gyógyszert a Rivotril helyett? Abba akarom hagyni majd a szedését és áttérni valamilyen homeopátiás készítményre. Régebben a SedatifPc-t már próbáltam, nálam nem igazán segített, lehet hogy azért mert akkor is szedtem azelőtt gyógyszereket és lehet hogy meg sem érezte a szervezetem a hatását.

Még annyit kell rólam tudni, hogy természetgyógyász vagyok. Szoktam inni citromfűteát. De mivel nem lehet sokáig egyfolytában inni, ezért szüneteltetni is kell. Próbáltam már a valeriana Relax-ot is, 2 tablettának sem éreztem a hatását igazából.

A válaszokat előre is köszönöm!

2011. jún. 15. 18:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a gyengébb vény nélkül kapható nyugtató hatású gyógyszerek (valeriána, Sedatif-Pc, Sedacure forte stb.) már nem haszná olyan esetekben amikor az embernek a komolyabb Rivotil, Xanax, stb sem oldja meg igazán a problémát. Jómagam is tapasztalatból mondom ezt, nálam sem hatottak, a xanax csak-csak, de azt is abbahagytam, inkább szenvedek nap-mint nap, de nem akarok nyugtatót szedni, viszont az elmúlt egy év egyre rosszabb (nekem 2006-ban kezdődött). A Tea, és egyéb hókuszpókusz, magnézium, neuroptim sem segített igazán, de esetleg azt még megpróbálhatod, neked nem tart régóta, és nem is annyira súlyos talán! Ha ezek sem segítenek, akkor próbálj meg valamilyen orvosi (neurológus, pszhiológus, pszichhológus segítségét, illetve alternatív gyógymódként agykontroll, autgén tréning, jóga.....
2011. jún. 15. 19:27
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Hát elég komoly volt az elején, mostmár nem annyira, csak nem akarok gyógyszereken élni! Már nagyon régóta járok szakorvoshoz. 6-7 éve kezeltetem magam. Csak most egy másik pszichológushoz kerültem, ő egész jó, az ő segítségével kezdtünk egy traumát feloldani. (haláleset) De azóta is vannak rosszulléteim. Amúgy is érzékenyebb vagyok az átlagembernél, azt nem mondom, hogy gyengébb vagyok pszichikailag, mert nem érzem magam gyengébbnek, sőt igen erősnek érzem magam az élet megerősített már rendesen :)

2011. jún. 15. 20:26
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha a szívfájdalmat helyettesíthetnénk "mellkasi fájdalommal", akkor simán beillenek a tüneteid egy kis pajzsmirigy alulműködésnek!

Nekem is ugyan ezek a tüneteim voltak. Helex-et szedtem.

Mióta rendbehoztak (2év) talán egyszer voltam rosszul.

Egy endokrinológust érdemes lenne felkeresni.

2011. jún. 16. 14:21
 4/12 anonim ***** válasza:
Érdekes mert nekem is ilyesmi tüneteim vannak, és voltam már két endokrinolóusnál is, de a pajzsmirigy hormon értékeim közül az F3 normál, az F4 éppen hogy a felső határon, az Anti-Tpo magasabb és a TSH normál volt, UH-n látszik, hogy nem szép, és kicsit gyulladt, de azt mondták, hogy ezzel nem kell foglalkozni, csak ellenőrizgetni, de gyógyszer nem kell, hiába mondtam, hogy gyakran nem vagyok jól....lehet endokrinológust kéne váltani....Te kinél voltál?
2011. jún. 16. 14:34
 5/12 anonim ***** válasza:
Viszont amin említettél Helex, az antidepi, nem PM tabletta????!!!!!
2011. jún. 16. 14:35
 6/12 anonim ***** válasza:

Igen, mentálisan is teljesen padlón voltam, azért szedtem a Helexet.

Szerencsére nagyon jó dokim van (Bács-Kiskun), kihúzott a slamasztikából.

4éve elveszítettem a fiam.Idegösszeroppanás és társai. Aztán jöttek a pánikroham szerű dolgok. Depresszió, mélabússág, szívdobogás, rosszullétek. Sokszor fel sem bírtam kelni, máskor (ez ritkább volt) meg pörögtem. A háziorvos helex-et írt fel mondván idegi alapú, és pánikroham. ügyeletre is bekerültem egyszer olyan rosszul lettem. Ezt szedtem is.

Teljesen véletlen kerültem az endokrinológushoz. Nagyon jó. Szerinte, A TÜNETEKET KELL kezelni, és nem a vérvétel eredményekre támaszkodni.

2011. jún. 16. 14:54
 7/12 anonim ***** válasza:
Értem, és az endokrinológus írta fel a Helexet? Nem voltak tőle mellékhatások, főleg az első két hétben? Az a baj, hogy az összes antidepiről ezt írják...nekem Rexetin-t írtak fel (nem endokrinológus hanem neurológus) de olvasgattam róla, és tudom, hogy nem egyformán reagálnak ez emberek rá, de mindenki rosszat írt róla, így nem mertem elkezdeni szedni!
2011. jún. 16. 15:01
 8/12 anonim ***** válasza:

Rosszul fogalmaztam.:)

A helex-et a háziorvos írta fel. Az endokrinológus kezelte letrox-al a tüneteimet, és azóta semmi baj.

Kedves kérdező, megkérdezhetem hogy a PM-edet kivizsgálták-e már? Az is lehet hogy egy ilyen "apróság" okoz ekkora bajt.

2011. jún. 16. 15:17
 9/12 A kérdező kommentje:
Egy enyhe alul működésem volt tavaly amikor voltam endokrinológusnál. De nem is említette meg az orvos akinél voltam, csak a háziorvos mondta h. van egy enyhe alul működésem. ezek szerint biztos nem volt annyira komoly, hogy gyógyszert kellett volna szednem. De lehet megismétlem ezt a vizsgálatot.
2011. jún. 16. 21:17
 10/12 anonim ***** válasza:
Érdemes több orvost is felkeresni, mert az én értékeim a normál tartományon belül voltak, és ezért pár orvos nem is foglalkozott ezzel, és szerintük rendbe volt. Csak az endokrinológus tett helyre. Panaszaid szerintem a pm alulműködés is felturbózza.
2011. jún. 20. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!