Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet véget vetni az...

Hogyan lehet véget vetni az öngyűlölettel átitatott elkeseredésnek?

Figyelt kérdés

Úgy érzem elegem van az életemből, semmi nem jön össze. 4 hónapja hiába keresek állást, barátaim, párom nincsenek. Az önértékelésem eddig sem volt túlságosan magas, manapság azonban még az a kevéske maradék is elfogyott. Sokan mondják, hogy próbáljak pozitívan állni a dolgokhoz és majd minden összejön, de kérdem én, hogyan tegyem, ha csak negatív hatások érnek? Ha nincs sikerélményem az életben akkor hiába próbálok optimistán állni mindenhez, nem fog sikerülni, úgy érzem ez egy ördögi kör. Az egyedüli dolog eddig ami megakadályozott az öngyilkosságban, hogy nem akarok fájdalmat okozni a szüleimnek a halálom miatt. Viszont ezt az életet sem tudom, hogyan folytathatnám így tovább. Teljesen tanácstalan vagyok..

(24 éves férfi vagyok)

2011. jún. 6. 13:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Bármit csinálj, de az öngyilkosságot ne válaszd. Az gyávaság.
2011. jún. 6. 14:02
 2/15 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy gyávaság, de ha az ember nem látja az alagút végén a fényt, óhatatlanul is megfordul a fejében..
2011. jún. 6. 14:07
 3/15 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy egyszerűen rossz értékeket kaptál-választottál, így most rosszul próbálod meg mérni a sikert.

Tegyél valamit másokért! Feledkezz el egy pillanatra a saját keserűségedről! Ne félj, magától nem fog elmúlni, csak egy kis időre tedd félre, aztán majd visszatérhetsz hozzá! Hátha akkor már másképp látod majd, és kezdeni is tudsz vele valamit.

2011. jún. 6. 14:15
 4/15 anonim ***** válasza:
csináljá valamit bazzeg. legyen egy olcsó szórakoztató hobbid amibe beleélheted magad.
2011. jún. 6. 14:27
 5/15 anonim ***** válasza:
az öngyilkosság soha sem gyávaság. de mindig van más út is.
2011. jún. 6. 14:36
 6/15 A kérdező kommentje:
Amikor józanul gondolkodok, akkor próbálom a halál gondolatát elhessegetni magamtól, vannak azonban olyan pillanatok amikor az elkeseredettség miatt elborul az agyam és félek, hogy valami hülyeséget fogok csinálni.
2011. jún. 6. 14:50
 7/15 anonim ***** válasza:

akkor gondolkodj mindig józanul. :P

foglald le magad, menj túrázni, vagy bulizni vagy mint írtam korábban szerezz egy jó hobbit. van valami amit mindig is megakartál csinálni de nem volt rá időd?. NA most jött el annak az ideje.

ha a számítógép előtt ülsz csak beleéled magad a siránkozásba és nem jutsz előre.

2011. jún. 6. 14:57
 8/15 A kérdező kommentje:
Próbálom lekötni magam, mostanság kerékpározok, csak az a baj, hogy az agyam akkor sem kapcsol ki, folyton azon kattog mennyire csőd ember vagyok. És mivel mindent egyedül csinálok ezért nincs akivel beszélgetve el tudnám terelni ezeket a gondolatokat.
2011. jún. 6. 15:03
 9/15 anonim ***** válasza:

Sajnálom:(

De hidd el,hogy minden lassan a helyére fog állni!

De nem így,hogy síránkozol a gép előtt hanem felkeresed a

régi haverokat(mert valamior csak voltak)elmész velük szórakozni(tudom,ha nincs állásod nem könnyű)ott majd találni fogsz magadnak barátnőt is!

A munka meg majd csak jön egyszer!!!!

Fel a fejjel,még csak 24 éves vagy,heeej!Előtted a jövő!:)))

2011. jún. 6. 16:37
 10/15 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló:

Sajnos régi haveri köröm már teljesen szétbomlott, mindenki a maga útját járja többségük komoly kapcsolatban van, sőt, van amelyikük már családot is alapított. Szóval egyedül nem sok kedve van az embernek mászkálni, a nők meg nem állnak szóba munkanélküli férfival, szóval hiába is próbálkoznék párkereséssel...

Viszont a második válaszolónak igaza van abban, hogy ha másoknak segíteni tudnék valamiben, akkor lehet megbékélnék önmagammal és utána talán már tudnék építkezni. Hallottam már önkéntes munkákról is amit szívesen csinálnék, csak sajnos ezek többsége Pesten van (én vidéken lakom) és mivel többségük ingyenes ezért nem tudnám miből finanszírozni a beutazásom vagy esetlegesen az albérletem.

2011. jún. 6. 17:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!