Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegség vagy Szívbetegség?

Pánikbetegség vagy Szívbetegség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pár hónappal ezelőtt kezdődtek a panaszaim: Magas pulzus, szivdobogás érzet, kiugró vérnyomás (de am normális, néha még picit alacsony is a vérnyomásom). Többször voltam SBO-n miatta stb.

Mindenhol azt mondták hogy pszichés eredetü, pánikbetegség. Ezek után voltam neurologusnál, kardiológusnál (Szív UH, 24 órás EKG). Szervi elváltozást nem talált. Teltek a hónapok néha kicsit magas a pulzusom(90-100), van hogy lemegy 75-ig is és néha fáj a mellkasom, de maga a roham nem teljesedik ki.

Tegnap este viszont arra ébredtem hogy nagyon fáj a szegycsontomnál, de inkább picivel lejebb lokalizálódik, max 10 perc után el is múlt.

Menjek el újra kardiológushoz vagy ez még mindig a pánikbetegségtől van?.

33/F

Köszi a válaszokat.

febr. 28. 09:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Leírásod alapján elég részletesen ki lettél vizsgálva, így kétlem, hogy szíveddel probléma volna.

Esetleg nincsen refluxod? Annál jellemző szokott lenni a szegycsontnál jelentkező mellkasi fájdalom és sokszor lángol fel este, lefekvést követően.

Persze az is lehet, hogy pszichés, nem tudom. Nem szívesen húzok rá látatlanba senkire ilyen jelzőt.

febr. 28. 09:57
 2/5 A kérdező kommentje:

Kedves 1-es!

Nagy valószínűséggel van mert nagyon sokat ég a gyomrom, tegnap 17 óra környékén pedig igen nagy adag paprikás krumplit ettem, én azt hittem csak égő gyomor fájdalmat tud okozni, nem ilyen tipusu fájdalmat mintha a szívemnél lenne.

febr. 28. 10:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Tud okozni szíveredetűhöz hasonló mellkasi fájdalmat is, mert a gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe, és ott irritációt, gyulladást vált ki ami a nyelőcső görcsös összehúzódásáhot vezethet és a nyelőcső és a szív ugyanazokat az idegpályákat használja (pl. a bolygóideget és a gerincvelő T1–T5 szegmenseit). Ezért az agy nem mindig tudja pontosan elkülöníteni a fájdalom forrását, így a reflux okozta fájdalmat szívproblémaként érzékelheti. Ráadásul ugyanúgy mint pl. infarktusnál a fájdalom kisugározhat a testfelszínre, mivel a zsigeri és a szomatikus (bőr, izom) érző idegek kapcsolódhatnak egymáshoz a gerincvelőben. Ezért a reflux okozta fájdalmat érezhetjük a mellkasban, hátban, vállban, nyakban vagy akár az állkapocsban is, hasonlóan a szív eredetű fájdalomhoz.
febr. 28. 10:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Ugyanebben voltam évekig. Nem egyszer vitt a mentő is infarktus gyanúval. Végül sehol nem találtak soha semmit. Amennyiben szeretnél erről kicsit bővebben beszélgetni, írj nyugodtan. :)
febr. 28. 14:21
 5/5 anonim válasza:
Lehet még nyaki sérv vagy potrúzió. Érdemes lehet még egy nyaki MRT-t bevállalni.
márc. 15. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!