Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek van alapja amivel...

Szerintetek van alapja amivel a pszichológus zsarol? Szerintetek félnem kellene?

Figyelt kérdés

Az előző károkozása miatt voltam kénytelen megkeresni. Az elején normálisnak tűnt. Majd nemrég megfenyegetett, hogy visszamondja az előzőnek, mert az “rágalmazás és rossz hírnév keltés”.

Bár még ő mondta az elején, hogy köti a titoktartás, mondjam el a nevét.

Meg hogyan gondolta? Megkeresi és megmondja, hogy szegénykèt ő előtte megrágalmazták.

Minden kapcsolatot megszakítottam ezzel a nővel, de sajnos emailben is beszélgettem vele. Legrosszabb esetben visszamondja, akkor mi történik?

ma 05:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem döntsd el, hogy objektíven mit tett az előző és mit tudsz belőle bizonyítani. Ha ezután is tartod az álláspontodat, akkor nincs félnivalód, mert meg fogod tudni védeni az állításaidat a bíróságon egy esetleges perben. Ha viszont torzítasz és nincs igazad, akkor az említett dolgokért téged elítélhetnek. Nincs itt semmiféle zsarolás, csak gondolkodj, mielőtt kinyitod a szádat. Esetleg figyelj a megfogalmazásra jobban: pl. rosszabbul érezted magadat a terápia után vagy felzaklatott az ülés, nem pedig, hogy XY az ecserin vette a diplomáját.
ma 06:05
 2/4 A kérdező kommentje:

Köti a titoktartás, szóval semmit nem kell sehol sem bizonyítanom, mert ő üti meg a bokáját. Nem az ecserin vette a diplomáját, a többi meg tény. Bar azért erősködött akkor mindenáron a neve miatt, már értem…

Esetleg ügy akkor lehetne, ha megszegi a titoktartást, visszamondja és az illető feljelent, de még akkor sem ennyire egyszerű.

Szép is lenne, ha a pszichológusnak csak olyat mondhatnàl, amit bíróság előtt tudsz bizonyítani!!! Anyámnak ne mondjuk vissza? Bűncselekményeket és kivételes eseteket eltekintve.

Konkrétan azt sem tudom, mivel is van “megrágalmazva”.

Most még jobban csak összezavarod az embert. Mindenesetre tanultam belőle és most se jókedvemből kerestem meg ezt sem.

ma 06:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Van, amit köteles jelenteni, nem tudom ezeknek a pontos körét. Amit önszorgalomból jelent, ott a titoktartást valóban megszegi, amiért őt elővehetik, de ettől még téged is számonkérhetnek azért, amit mondtál. Az orvosi, ügyvédi, papi titoktartás sem jelenti azt, hogy következmények nélkül mondhatsz bármit. Sokat segíthet, ha megtanulsz asszertíven kommunikálni. Kezdd azzal, hogy tényekről és az érzéseidről beszélsz, nem a következtetéseidről vagy az értelmezésedről.
ma 06:42
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen, bizonyos bűncselekmények stb. esetén. Ez egyikbe sem esik.

Eléggé specifikus dolog volt, de a nevét nem akartam elmondani…

ma 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!