Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Már nem bírom így?!

Mit tegyek? Már nem bírom így?!

Figyelt kérdés
Hipohonder vagyok 8éves korom óta. Most 13 vagyok (lány). Semmi más betegségtől nem félek, csak a: hányás, hasmenés. És ezt folyton beképzelem h ilyen beteg leszek. Akkor is, ha pl. vkinek csak egy gyomorrontása van, vagy csak a melegtől van hányingere:(. Bármi más bajom lehet 40 fokos lázam is lehet csak ne olyan betegség. Emetofóbiám is van (ezek szerint). Nem szeretnék orvoshoz menni még. Mert állítólag "kinövöm".De nagyon félek hogy nemfogom:( És így nem lehet élni !!!!! Aki nem érzi ezt át nem tudja elképzelni, hogy milyen borzalmas mindig rettegésben élni.. Itthon mit tudok tenni? Nagyon szépen kérlek ne osszatok, hogy hülye, meg stb. nem tehetek róla, hogy ilyen vagyok ! Ezt dobta a gép ! )Örülj neki hogy neked nincs ilyen bajod ! (ha valamit kihagytam alá leírom)
2011. jún. 4. 18:49
 1/3 anonim válasza:

Pedig tényleg nem ártana az orvos, sokat segíthet.

Mi történt nyolc éves korodban, hogy ez kialakult?

2011. jún. 4. 19:02
 2/3 tetris ***** válasza:

Nem hipohonder vagy, hanem pánikbeteg. Az a fóbiád alakult ki, hogy félsz a hányás-hasmenés betegségtől. Ez a félelem már annyira a lényed részévé vált, hogy akadályoz a mindennapi életvitelben. Ez az a pont, amikor segítséget kellene kérned egy pszichiátertől. A gyógyulás gyógyszerrel és pszichoterápiával érhető el. Egy idő után már csak nevetni fogsz azon, hogy mennyire gátolt a fóbiád, és mennyire eluralkodott rajtad. Otthon ez a fóbia-dolog nehezen, vagy sehogy sem fog meggyógyulni önerőből.

Ez egy pszichés megbetegedés, ami nem jelenti azt, hogy őrült, vagy bolond lennél. Olyasmi ez, mint egy "lelki allergia". Egy bizonyos dologt túlreagál az agyad. Nem kell elkeseredned, mert gyógyítható dologról van szó. Csak rajtad múlik, hogy meddig őrlődsz otthon, és mikor szánod rá magad arra, hogy külső segítséget kérj!

Szívből kívánok neked mielőbbi jobbulást! Sok szeretettel!

2011. jún. 4. 20:14
 3/3 A kérdező kommentje:

első: mert akkor alsóban meg oviban is sokszor volt ilyen járvány :(

második: köszi remélem javul :( ♥

2011. jún. 4. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!